Nogomet

Mourinho: Žal mi je, da z Diegom nisem preživel več časa

London, 27. 11. 2020 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kontroverzni nogometni strokovnjak Jose Mourinho je še eden v nizu velikih občudovalcev lika in dela legendarnega Diega Armanda Maradone. Po visoki zmagi 'njegovega' Tottenhama proti bolgarskemu Ludogorcu v Ligi Evropa se je 57-letni Portugalec spomnil nekaterih skupnih trenutkov, ki sta jih z neponovljivim 'El Pibejem' doživela v preteklosti. "Po bolečih porazih je imel navado, da me pokliče. Po zmagah pa nikoli," je med drugim izpostavil Mourinho.

Jose Mourinho ne bi bil "The Special One", če se tudi sam ne bi poklonil enemu in edinemu Diegu Armandu Maradoni, za katerega pravi, da je bil v marsikaterem pogledu edinstven in neponovljiv.

"Tudi v povezavi z menoj lahko rečem, da je imel posebne trenutke. Ena od anekdot je povezana z bolečimi porazi, ki sem jih doživel na trenerski klopi. Takrat me je poklical in opogumil, naj le nadaljujem po začrtani poti. Ko sem zmagoval največje tekme, pa teh klicev podpore ni bilo," je v mikrofon Sky Sportsa hitel razlagat strateg Tottenhama, trenutno vodilnega moštva angleške Premier League. "Za ime Diega Maradone je slišal vsak zemljan. Sam sem poskrbel za to, da je moj sin čeprav se še ni rodil v času, ko je Diego zaključeval svojo športno pot slišal dovolj stvari o njem. In prepričan sem, da bo moj naslednik poskrbel za to, da bodo moji vnuki in vnukinje prav tako vedeli veliko o tem velemojstru nogometne igre," je prepričan nekdanji trener Chelseaja, Manchester Uniteda, Porta, milanskega Interja in madridskega Reala. 

"Diega lahko primerjam s še eno legendo: Alfredom Di Stefanom. Nikoli sicer nisem imel te sreče, da bi ga spremljal kot nogometaša, toda moj oče je poskrbel za to, da sem vedel veliko o tem velikanu nogometa. To zavedanje in predvsem znanje o legendah bo še naprej prehajalo z generacije na generacijo. Za mojo generacijo pa se dobro vé, kdo je bil glavni zvezdnik našega lepega športa. Tu je še Maradona kot osebnost; ta je bila vsaj enako, če ne še bolj zanimiva kot tista na igrišču. Ta del mi manjka in žal mi je, da nisem uspel preživeti več časa v njegovi družbi. So imeli pa njegovi družinski člani in prijatelji iz otroštva toliko večji privilegij živeti in doživeti Diega kot unikatno osebnost. Kajti on je bil unikat," je še dodal Mourinho.

Po besedah kontroverznega Joseja Mourinha brez Diega Armanda Maradone nogomet ne bi bil to, kar danes je.
Po besedah kontroverznega Joseja Mourinha brez Diega Armanda Maradone nogomet ne bi bil to, kar danes je. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dulesavic1983
27. 11. 2020 10.51
+0
Neumnost clovestva je res neizmerna...
dulesavic1983
27. 11. 2020 10.51
+1
mikica247
27. 11. 2020 10.25
+2
Ne morem razumeti kakšno poveličevanje človeka, ki je dobro brcal žogo, kot človek pa bil zelo slab vzgled vsem generacijam. Droga, prostitucija, nasilno nedostojno obnašanje v javnosti, zmerjanje nasprotnikov... In UEFA dodeli minuto molka na vseh tekmovanjih. Organizacija, ki reklamira respect, stop rasizmu, fer play, stop nasilju. Njegova krsta leži v predsedniški palači!? Čemu? In v komentarjih govorite božanstvo, legenda... Božanstvo?!? Hm, od boga se torej pričakuje da nam vsem j...e mater. Neumnost človeštva je neizmerna.
samomojemnenje
27. 11. 2020 10.56
Mikica247, se strinjam z napisanim. Po drugi strani pa moraš vedeti, da ljudje potrebujejo kruha in iger. In ljudje si izberejo svojega idola, ga malikujejo (sploh J. Američani). In oni vidijo v njemu boga. In ko takšen človek, športnik umre, se najbolj spominjajo njegovih iger, vse ostalo se ne omenja. In Maradona je bil v najboljši v ekipi, ki je prinesla Argentini naslov SP. In od takrat naprej ni več kipca v Argentino. Zato je za njih Maradona bog. V j. Ameriki je nogomet pomembnejši od gospodarstva in politike.
Robert Flisar
27. 11. 2020 16.49
Slab vzgled vsem generacijam.Kaj bluziš.Koliko,jih pa po smrti,ima to čast,da njegova krsta do pogreba leži v presedniški palači.Maradona je za argentince božanstvo,staro in mlado.V neaplju,ga častijo,kot boga.In z sp,ga niso izključili zaradi heroina,kokaina,speda in podobnih.Ampak zaradi ephedrina.Večina,ko omen8jo prepovedane substance,takoj pomislijo na koko,heroin itd.Ampak ste slišali,da recimo prinas aspirin nekateri jejo kot sladkor,a v nekaterih državah je prepovedan.To pomeni,prinas vzameš aspirin,gres v državo,kjer je prepovedan,in slučajno,to odkrijejo,ti povejo da si pod uplivom prepovedanih substanc.In seveda,bos nosil zato posledice.Ne glede na vse,je za milijone po svetu božanstvo.
taurus111
27. 11. 2020 09.48
+0
Za mene je bil nogometaš vseh časov Pele, Maradona mu ni segel niti do kolen !
samomojemnenje
27. 11. 2020 09.57
+2
Spoštujem tvoje mnenje, me pa zanima a si ga gledal kako igra ali to ocenjuješ zgolj iz pripovedovanja starejših?
Rikii 20
27. 11. 2020 10.05
+2
Tole kreganje kdo je najboljši je brezveze, Pele je biu najboljši na svetu v svojem času, Maradona pa v svojem. Dejstvo je, da sta oba bila vrhunska nogometaša, ki sta zaznamovala ne le nogometno zgodovino vendar celo športno zgodovino.
Ciercq
27. 11. 2020 10.16
+0
beckham pa maradona najboljsa za medije haha
samomojemnenje
27. 11. 2020 10.22
Rikii, to jaz že dolgo govorim. Ampak žal tudi novinarji in časopisi kar naprej sestavljajo neke lestvice in glasovanja in podobno, kdo je najbolši. Kako naj torej naprimer jaz ocenjujem Peleja, če sem se rodil, ko je bil Pele na vrhuncu karijere? Vsa obdobja so imela svoje top nogometaše.
dark horse
27. 11. 2020 08.59
+5
A vi kdaj preberete za seboj kaj nakracate??