Nogomet

Mourinho jasen: Prvenstvo moramo zaključiti na igrišču

London, 30. 04. 2020 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izkušeni portugalski strokovnjak Jose Mourinho ne dvomi o tem, da bi se angleška Premier League morala zaključiti na igrišču. Trener trenutno osmouvrščenega Tottenhama še pravi, da bi bila vrnitev nogometašev na zelenice nekaj pozitivnega za vse, ki so v zadnjih tednih in mesecih preživljali težke trenutke ob izbruhu pandemije koronavirusa.

Šef strokovnega vodstva pri lanskem finalistu elitne Lige prvakov Jose Mourinho poudarja, da že komaj čaka vrnitev na nogometna igrišča, ki zaradi koronavirusa mirujejo že od začetka marca.

"Glede na to, da je do zaključka sezone ostalo le še devet prvenstvenih krogov, bi bilo tako za nogomet kot tudi za samo Premier ligo dobro, da državnega prvaka določi igrišče. Naslov je sicer že zdavnaj oddan, a kljub vsemu je treba zadostiti formalnostim. In ena od teh je, da moštva odigrajo še zadnjih devet tekem," je prepričan nekdanji trener madridskega Reala, Porta, Chelseaja, Manchester Uniteda in milanskega Interja.

Jose Mourinho je prepričan, da se mora letošnja sezona angleškega državnega prvenstva zaključiti na igrišču.
Jose Mourinho je prepričan, da se mora letošnja sezona angleškega državnega prvenstva zaključiti na igrišču. FOTO: AP

O morebitnem zaključku angleškega nogometnega državnega prvenstva bodo predstavniki klubov razpravljali na petkovi videokonferenci.

"Osebno nimam težav, da na tribunah ne bo gledalcev. Vsem nam je jasno, v kakšnem položaju se nahaja ves svet, tako da Anglija pri tem ni nikakršna izjema. Poglejte, že to, da bodo ob igrišču nameščene televizijske kamere, pomeni, da nas bo prek malih zaslonov spremljalo več milijonov ljudi. Tudi ko bomo vkorakali na prazen stadion, ta v resnici sploh ne bo prazen," je za Sky Sports zaključil Mourinho.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sars2
03. 05. 2020 14.28
Nikolajev
01. 05. 2020 08.00
+1
Težko se bo izpeljalo prvenstvo.
resnicaosvobaja
30. 04. 2020 18.36
+1
Seveda, ker bo 9. na lestvici, če ne bodo več igrali...