Nogomet

Mourinhov prvi nakup na klopi Spursov je 21-letni rojak

London, Lizbona, 15. 01. 2020 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tottenham je potrdil, da se je s portugalsko Benfico dogovoril za 18-mesečno izposojo mladega portugalskega reprezentanta Gedsona Fernandesa. Fernandes, ki je zaigral tudi že za člansko izbrano vrsto, je tako postal prvi "nakup" trenerja Joseja Mourinha.

Fernandes (v sredini) med tekmo svetovnega prvenstva za nogometaše do 20 let.
Fernandes (v sredini) med tekmo svetovnega prvenstva za nogometaše do 20 let. FOTO: AP

"Izjemno zadovoljni lahko oznanimo, da smo dosegli dogovor za 18-mesečno izposojo Gedsona Fernandesa iz Benfice z možnostjo odkupa," je prek družbenih omrežjih in ostalih uradnih kanalov sporočil Tottenham.

Dodali so, da bo 21-letni Gedson Fernandes, ki je igral za vse mlajše selekcije Portugalske in že odigral tudi dve tekmi v članski izbrani vrsti, do konca sezone nosil številko 30. Njegov rojak na klopi Spursov Jose Mourinho je tako dobil prvo okrepitev po prihodu v severni London.

GEDSON

Gedson je v tej sezoni Lige prvakov v skupinskem delu že igral za Benfico, a lahko v skladu z novimi pravili Spursi Portugalca registrirajo za izločilne boje, kjer jih v osmini finala čaka RB Leipzig z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom. Vsaka ekipa lahko registrira le enega nogometaša, ki je v sezoni 2019/20 v skupinskem delu evropskih tekmovanj že branil barve kakšnega drugega kluba, a Fernandes naj ne bi bil zadnji, ki bo do konca januarja okrepil Tottenham.

Evropski prvak s Portugalsko
"Zelo sem vesel, da sem danes tukaj. Uresničile so se mi sanje," je dejal Fernandes. "Zame so bile velike sanje priti v ta veliki klub. Poskusil bom vsakodnevno dati vse od sebe za klub, na vsakem treningu in na vsaki tekmi bom pomagal ekipi na kakršen koli način, trdo bom vsak dan delal za ta dres. Nimam besed o stadionu. Še nikoli nisem videl kaj takega, neverjetno je," je novo domovanje Tottenhama še pohvalil produkt mladinske šole Benfice.

Tudi zaradi Mourinha naj bi se Fernandes odločil za Tottenham, čeprav ga je snubil tudi mestni tekmec West Ham United, medtem ko so ga povezovali tudi s Chelseajem in Manchester Unitedom. V minuli sezoni je lizbonskim "orlom" pomagal do državnega naslova in klub tudi zapustil na prvem mestu portugalske lige, bil je tudi član portugalske reprezentance, ki je leta 2016 osvojila naslov evropskih prvakov v kategoriji U17.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Vsak igralec na svetu želi igrati v Premier League'
Fernandes naj bi zaradi poškodbe Mousse Sissokoja hitro dobil priložnost na sredini igrišča, saj se bo Francoz na zelenice vrnil šele enkrat aprila.

"Premier League je drugačno tekmovanje. Vsak igralec na svetu želi igrati v Premier League," je še povedal 21-letni talent. "Zame je to še motivacija več, ker sem vedno sanjal o tem, da bi igral v tem prvenstvu, zdaj pa grem uresničit te sanje. Mislim, da nam bodo uspele fantastične reči, ker je to fantastičen klub," je še dodal novi član Tottenhama.

TOTTENHAM

LESTVICA

PARI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.