Nogomet

Mourinhu hrbet obrnil še 'kralj' Cantona: Ni pravi moški za pravo žensko

Manchester, Marseille, 27. 10. 2018 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ena največjih legend, za mnoge pa največja legenda Manchester Uniteda, nekdanji francoski napadalec Eric Cantona, je še en v vrsti velikih rdečih vragov, ki jim Jose Mourinho na trenerskem stolčku ne diši. Cantona je prepričan, da se pod Sirom Alexom Fergusonom določene reči ne bi nikoli zgodile.

Eric Cantona

Legenda Manchester Uniteda, Eric Cantona, je priznal, da "trpi" ob spremljanju svojega nekdanjega kluba pod taktirko trenerja Joseja Mourinha. O Portugalcu karizmatični Francoz meni, da ni pravi za to službo, medtem ko so rdeči vragi na desetem mestu v Premier League in so dobili le pet od 13 tekem v sezoni.

"NI prav moški za pravo žensko," je v pogovoru za The Republik of Mancunia dejal nogometaš, ki je na Old Traffordu postal legenda in osvojil štiri naslove v elitni otoški ligi. "Gre za način igre," je svojo izjavo pojasnil Cantona. "Lahko izgubiš tekme, a tvegaš. Izgubiš z Juventusom in oni imajo na Old Traffordu 70-odstotno posest žoge. Si lahko to predstavljate s (Sirom Alexom) Ferugonom na klopi?"

Mourinhu (desno) v zadnjem času očitajo veliko reči, tudi to, da je predolgo čakal s ponujanjem priložnosti mlademu Anthonyju Martialu.
Mourinhu (desno) v zadnjem času očitajo veliko reči, tudi to, da je predolgo čakal s ponujanjem priložnosti mlademu Anthonyju Martialu. FOTO: AP

Izgublja se generacija mladih igralcev
Cantona tudi meni, da slog Unitedove igre talentirane mladce pošilja v naročje velikega tekmeca Manchester Cityja, ki je v zadnjih sezonah povsem prevzel vodilno vlogo v mestu.

MANUTD

"Trpim, trpim pa še toliko bolj, ko vidim, kako (City) igra tako izvrstno. Mislim, da morajo otroci imeti vzor. Potrebujejo izvrstne igralce, izvrstna gibanja, ustvarjalen nogomet, da bi se lahko poistovetili z igralcem ali ekipo. Mislim pa, da zdaj izgubljajo generacijo mladih igralcev. Ti mladi igralci se poistovetijo s Cityjevim načinom igre. Lahko to sprejmemo? Ne," še pravi Cantona, ki si želi, da bi vodenje članov v kratkem prevzel kakšen od nekdanjih nogometašev kluba.

"Pri Unitedu nikoli ne ponudijo priložnosti igralcu, ki pozna klub od znotraj, ki pozna identiteto in filozofijo kluba. Ne želim si, da bi ljudje mislili, da to govorim le zato, ker si želim postati trener Manchester Uniteda. To je zgolj resnica. (Ryan) Giggs? Vsakemu igralcu, ki si želi postati trener, bi mu morali ponuditi priložnost."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
27. 10. 2018 19.08
+1
spet zbrisan zard par angleških besed, k pa plačanci 24ur pišejo v italjanščini, nemščini je pa vse kul..... Cantona je princ Old Traffoda in ne 'kralj'... to bi pa loh vedu J.K., bo treba spet mau na Forco do Pejčov ;D