Nogomet

Mourinhova izjava buri duhove: Nikoli ne bi sprejel službe pri Tottenhamu

London, 20. 11. 2019 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Medtem ko so svetovni mediji še čakali na prve izjave Joseja Mourinha po podpisu pogodbe s Tottenhamom, so nekateri že izbrskali nekatere njegove prejšnje, ko je vodil Tottenhamova angleška tekmeca Chelsea oziroma Manchester United.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Čaka ga težko delo
    02:52
    Iz SVETA: Čaka ga težko delo
  • Iz 24UR: Nasvidenje Mauricio Pochettino, pozdravljen Jose Mourinho
    02:49
    Iz 24UR: Nasvidenje Mauricio Pochettino, pozdravljen Jose Mourinho
Mourinho (levo) in Pochettino med polfinalno tekmo pokala FA, ko je Portugalec vodil Manchester United. Aprila 2018 je Mourinhov United slavil z 2:1, zmaga Tottenhama s 3:0 na prvenstveni tekmi na Old Traffordu avgusta istega leta pa je pomenila enega prvih žebljev v Mourinhovo krsto, preden so ga decembra odpustili.
Mourinho (levo) in Pochettino med polfinalno tekmo pokala FA, ko je Portugalec vodil Manchester United. Aprila 2018 je Mourinhov United slavil z 2:1, zmaga Tottenhama s 3:0 na prvenstveni tekmi na Old Traffordu avgusta istega leta pa je pomenila enega prvih žebljev v Mourinhovo krsto, preden so ga decembra odpustili. FOTO: AP

Predsednik Daniel Levy je želel Joseja Mourinha na klopi Tottenhama že leta 2007, se spominja madridski športni časnik AS. Ni mu uspelo, leta 2015 pa je Mourinho celo dejal, da iz spoštovanja do navijačev Chelseaja nikoli ne bi prevzel mestnih rivalov s severa Londona. V sredo zjutraj se je po torkovem presenetljivem razkritju, da odhaja Argentinec Mauricio Pochettino, zgodilo ravno to: Mourinho je postal novi trener spursov.

TOTTENHAM

Tabloid Daily Mail poroča, da je Pochettino že pred tedni "izgubil slačilnico" in da so bili nogometaši ključni za njegov odhod. Naveličali naj bi se ga najizkušenejši člani moštva, ki so pod vprašaj začeli postavljati njegove metode dela. Vse skupaj se je še poslabšalo, ko je na eni od novinarskih konferenc Pochettino spregovoril o "različnih agendah", ki jih imajo določeni nogometaši, a jih ni imenoval.

Levy naj bi leta 2007 hitro dobil "košarico" Portugalca, ki je ravno zapustil Stamford Bridge in Chelsea, kamor se je po turbulentnem vodenju Real Madrida nato vrnil leta 2013 in osvojil skupno tretji državni naslov v otoškem nogometu. Pozneje je Mourinho razkril, da v Tottenham v nobenem primeru ne bi mogel oditi zaradi klavzule v pogodbi, ki mu je prepovedovala vodenje katerega od premierligašev v naslednjih dveh sezonah.

'Preveč rad imam Chelsea in njegove navijače'
"Nisem mogel iti. Dve leti nisem mogel trenirati v Angliji," je v enem od intervjujev razkril Mourinho. Leta 2015 naj bi spet zavrnil spurse po novem nenadnem slovesu od Chelseaja, ko se mu je uresničila dolgoletna želja po odhodu k Manchester Unitedu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne bi mogel sprejeti te službe, ker imam preveč rad Chelsea in njegove navijače," je takrat komentiral Mourinho, ki so se mu zdaj besede vrnile kot bumerang. Otoški in svetovni mediji se spominjajo tudi ene od novinarskih konferenc Pochettina, ki je sicer v času, ko je v Španiji vodil Espanyol, Mourinho pa Real Madrid, večkrat z izbranimi besedami govoril o Portugalcu.

Pochettino leta 2016: Zame bo vedno Special One
"Všeč mi je Mourinho, z njim imam dober odnos. A poskušam biti tudi objektiven, in mislim, da njegovo vedenje ni nič drugačno od koga drugega," je leta 2016, ko je "Special One" (Posebni, op. a.) vodil Manchester United, dejal Pochettino. "A ker je 'Special One', se včasih ljudje osredotočajo nanj. Sodnik se osredotoča nanj, mediji so osredotočeni nanj. A če ga primerjate morda s kakšnim drugim trenerjem, ki se vede še huje kot on, ti niso pod takšnim drobnogledom, ker morda niso 'Special One' kot on. Zame je on 'Special One' in vedno bo 'Special One'," je nadaljeval Argentinec.

"Zame je referenca, ko sem začel delati pri Espanyolu na začetku moje kariere. Vedno je bil zelo prijazen do mene in odprl svoja vrata, a vedno poskušam oceniti moje kolege in biti objektiven. Res verjamem, da je eden najboljših, in v nekaterih obdobjih v nogometu imaš včasih nekaj malega težav, ker ni lahko priti v nov klub in se ustaliti z lastnimi idejami ter filozofijo, a zame je bil in bo eden najboljših trenerjev v zgodovini nogometa," je še povedal Pochettino, ki ga je zdaj Mourinho potisnil skozi vrata v severnem Londonu.

Tottenham, na fotografiji v belem dresu napadalni vezist Son Heung-min, slovi po svoji napadalni igri in glasnih navijačih, ki zdaj šele dobro spoznavajo svoje novo domovanje po zrušitvi legendarnega stadiona White Hart Lane.
Tottenham, na fotografiji v belem dresu napadalni vezist Son Heung-min, slovi po svoji napadalni igri in glasnih navijačih, ki zdaj šele dobro spoznavajo svoje novo domovanje po zrušitvi legendarnega stadiona White Hart Lane. FOTO: AP

Mourinho: Klub z veliko tradicijo in strastnimi navijači
Po poročanju BBC je Mourinho drugi najbolje plačani trener Premier League. Na sezono naj bi zaslužil po 15 milijonov funtov (približno 17,5 milijona evrov). Mourinho je s Tottenhamom podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23, so zapisali na spletni strani kluba.

"Zelo sem vesel, da se bom pridružil klubu s tako veliko tradicijo in s tako strastnimi navijači. Kakovost ekipe in akademije je nesporna. Prav delo s temi igralci me je privabilo v klub," je dejal Mourinho. Predsednik kluba Levy je za 56-letnega Mourinha globoko segel v žep, saj bo Portugalec zaslužil skoraj enkrat več kot Pochettino, na lestvici največjih trenerskih zaslužkarjev na Otoku pa je pred njim tako le stari rival Josep Guardiola, ki na klopi dvakratnega zaporednega prvaka Manchester Cityja "pobere" 15-20 milijonov funtov letno (17,5-23,3 milijona evrov). Na tretjem mestu sta s po 7,5 milijona funtov (8,7 milijona evrov) letne plače skupaj trener evropskega prvaka Liverpoola Jürgen Klopp in trener Manchester Uniteda, Mourinhov naslednik pri "rdečih vragih" Ole Gunnar Solskjaer.

Debi proti West Hamu, prvič doma z Olympiakosom
Tottenham s 14 točkami v Premier League zaseda 14. mesto po 12 odigranih krogih in za 20 točk zaostaja za vodilnim Liverpoolom, ki je Londončane v letošnjem zgodovinskem finalu Lige prvakov v Madridu premagal z 2:0. Naslednji obračun v soboto prinaša mestni derbi z West Ham Unitedom, v Ligi prvakov pa lahko spursi po dveh zaporednih zmagah nad Crveno zvezdo napredovanje v osmino finala potrdijo z zmago pred domačimi navijači nad Olympiakosom. To bo tudi prva Mourinhova domača tekma na novem stadionu spursov, medtem ko se pogledi že obračajo tudi proti 4. decembru in gostovanju na Old Traffordu pri Portugalčevih donedavnih delodajalcih iz Manchestra.

V prvenstvu se bo 25. aprila prvič pomeril tudi z največjimi Tottenhamovimi tekmeci, Arsenalom, katerega navijači ga imajo zaradi številnih prerekanj z legendarnim in zdaj že nekdanjim trenerjem topničarjev Arsenom Wengerjem že tako v zobeh. 22. decembra bo Tottenham gostil tudi Chelsea, na Stamford Bridge pa se Mourinho v prvenstvu vrača 22. februarja. Po sramotnem septembrskem porazu s četrtoligašem Colchester Unitedom po enajstmetrovkah so se spursi že poslovili od ligaškega pokala, čaka pa jih vsaj še ena tekma pokala FA.   

LESTVICA

PARI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PetindvajsetUR
21. 11. 2019 17.14
+0
Special One.....ko je bil v Realu, je bil bolj Specail 5 :))
XigoR_
21. 11. 2019 15.20
Nikoli ne reči nikoli a ne? 😅
dark horse
20. 11. 2019 20.31
+6
denar vržen čez okno,na koncu bodo tako igralci nesposobni,skregani med seboj in z njim on pa pa se bo delal lepega kot vedno. Že videno
peresni
20. 11. 2019 17.08
+6
tega je treba za en mesec zapreti v sobo s Kristino...si zaslužita en drugega. Pri Tottenhamu se jim pa je izgleda strgalo....ubi bože!!!
PIERREBRICE
20. 11. 2019 15.03
+23
Blefer številka ena se vrača. Bog pomagaj Tottenhamu!
fisho
20. 11. 2019 14.59
+4
Ja in? Pač si je premislil...
MesOjediPinGvin
20. 11. 2019 20.21
+3
SenecaLucius
20. 11. 2019 14.49
+9
Naslednja stopnja bo turška liga, nato pa kitajska....
elsh
20. 11. 2019 14.32
+6
Majhen klub, ki nikoli ne bo predstavljal nekaj vec.
ledr
20. 11. 2019 14.30
+23
Še žal jim bo... Muri je še v vsakem klubu po odhodu zapustil "raztur"... - štalo po domače.
Armando
20. 11. 2019 14.20
+12
tv1206802
20. 11. 2019 14.06
+7
A zdaj je pa sporno, da je dal takšno izjavo... mene bi bolj čudilo, če je nebi dal. To je tako kot če igralec Olimpije, da nebi nikoli igral za Maribor in obratno. Od Murijevih izjav so samo bolj neumna novinarska vprašanja in naslovi člankov!
Iniesta
20. 11. 2019 13.47
-8
Dobra poteza Levyja ... Muri bo dodana vrednost za Spurse ...
mariomandzukic
20. 11. 2019 13.46
-23
Rakitic v Juventus,Petkovic v Barcelono..Juve za osvojitev Lige Prvakov,potrebuje playmakera najvisje klase in Raketa je top 3 na svetu..kar se tice Petkovica,sportni direktor Barce ga je ze 2 krat spremljal v zivo(proti madzarski in proti slovaski) in imel je kaj za videt,saj je nas Petko zabil 3 gole,drgac pa ze na 5 golih v 8 tekmah za repko...nc naslednje leto gremo po zlato..smo glavni favoriti in treba bo to pokazat...
tv1206802
20. 11. 2019 14.07
+6
Okoli Rakete se s tabo strinjam, da bo dobra okrepitev za Juve ( odhod Can in Khedira ? ) za Petkoviča pa ne vem kdaj in kje bo igral v Barci, če bo tja sploh odšel...
mariomandzukic
20. 11. 2019 14.38
-10
jz tud mislim..Juventus je vedn v finalih vs barca,real,bil izdominiran na sredini in to je glavni razlog porazov..zdaj z Pjano,sploh pa Raketo v vezi pa mislim,da bodo lahk nadigral vsako ekipo
AtleticoSLO
20. 11. 2019 15.12
+7
In to je Juve ….ki ima manj italjanov kot tujcev...koliko jih sploh imajo sedaj v klubu...hm....
Mirhollio
20. 11. 2019 15.26
+2
juve isto kot city. tezko da evropskega zlata,kljub denarju
tekač
20. 11. 2019 15.27
+7
Mariomandzukič, zlato boš videl samo v zlatarni....
igyyp
20. 11. 2019 16.57
+9
Mario: VI favoriti, ena španija,italija, da ne govorim o franciji, vas bo sestrelila ko stare gate, pa še kdo se najde. Daj ne nakladaj, greš pa lahk zlaatarno celje pogledat, da vidiš kako zlato izgleda.
uporabnica1
20. 11. 2019 13.44
+6
Ah Mourinho.... škoda besed zanj
mariomandzukic
20. 11. 2019 14.02
-4
zakva potem pises komentar ce je skoda besed
vectra c
20. 11. 2019 13.13
+5
Kaj beseda poštenjaka DENAR DENAR DENAR
09ZarMan10
20. 11. 2019 13.03
+11
on je MOŽ BESEDA. Še globoko bodo obžalovali ta dan...
felix59 drugič
20. 11. 2019 12.29
+16
Zarečenega kruha . . .