Nogomet

Mourino: Solskjaeru napovedal kratek rok trajanja in pozval k ravnovesju

Manchester, 16. 05. 2019 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav se je Jose Mourinho z decembrom poslovil od trenerskega stolčka rdečih vragov, pa kljub temu zvesto spremlja dogajanje na Old Traffordu. Portugalec ostaja vpet v nogomet, na dan pa prihaja vse več podrobnosti njegovega razhoda z Unitedom.

Eden glavnih krivcev za odhod Joseja Mourinha, poleg izjemno slabih rezultatov, naj bi bil Paul Pogba. Spor med Portugalcem in francoskim reprezentantom se vleče že vse od septembra, ko naj bi se sporekla na treningu. Posledično se je moral Pogba odreči nazivu drugega kapetana.

Mourinho: "Kar se Uniteda tiče, bom rekel le dve stvari. Čas je pokazal svoje. Kot drugo lahko povem, da so problemi še kar prisotni."
Mourinho: "Kar se Uniteda tiče, bom rekel le dve stvari. Čas je pokazal svoje. Kot drugo lahko povem, da so problemi še kar prisotni." FOTO: AP

A vendar za odhod portugalskega nogometnega strokovnjaka ni kriv le Francoz. "Ne, ne," je domnevo za francoski časnik L’Equipe zanikal Mourinho in nadaljeval: "Problem je tam. Problem so nogometaši, vodstvo in seveda ambicije."

Na trenerskem stolčku ga je nasledil Ole Gunnar Solskjaer, ki je po bleščečem zaključku klavrno zaključil sezono. United se bo s šestim mestom boril za mesta v Ligi Evropa. Po treh mesecih na Old Traffordu se je Norvežan razveselil triletne pogodbe, ki je po mnenju, številnih velika napaka. Tudi Mourinho ni prepričan, da se bo Solskjaer prav dolgo obnesel v Manchestru.

"Ko si skoraj sam, ko nimaš podpore kluba, potem nogometaši potegnejo s tistim, ki nasprotuje trenerju. Tistemu, ki se zdi kot prijeten človek," danes na spremembo gleda Portugalec in nadaljuje: "Ne želim biti ta prijeten fant. Ta je namreč po treh mesecih prava lutka, kar se nikoli ne konča dobro. A ne moraš biti trener, ki stvari rešuje z negativizmom. Iskati moraš ravnotežje."

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer FOTO: Uefa

Ob tem je našel številne vzporednice s šolskim sistemom. "Problem trenerja je podoben problemu učitelja v šoli. To sem razumel šele, ko je nekega dne k meni prišel eden izmed igralcev in me prosil, naj ga kritiziram na samem, ne pred vso ekipo. Vprašal sem ga zakaj. Odvrnil mi je, da je to napad na njegov status. To je velika sprememba. Ekipa je ekipa. Skupina nogometašev je skupina bratov. Trener je kot oče, je družina in v družini se odprto pogovarjaš o stvareh. Ko ti eden izmed nogometašev reče kaj takega, moraš spremeniti svoj način dela. Prijeten fant ne more biti trener, po drugi strani pa se tudi ne moreš ves čas le prepirati," pojasnjuje Mourinho.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
16. 05. 2019 17.44
-14
Opravičila , bolan ego ,...kakorkoli lahko si najboljši ali najslabši trener...kadar ni rezultatov je odhod definitiven
kebbab
16. 05. 2019 18.54
+9
ehjaehja
16. 05. 2019 19.00
+0
krneki_123
16. 05. 2019 19.06
+4
Tebi se pa Messi res vsepovsod prikazuje :)))
MarKav
16. 05. 2019 21.44
-6