Nogomet

Mbappe in Neymar nedosegljiva: Real zdaj vedno bolj razmišlja o ‒ Cavaniju!

Pariz, Madrid, 26. 07. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iskanje naslednika Cristiana Ronalda se vodilnim pri madridskem Realu zaenkrat ne razpleta po željah. Glavne želje predsednika Florentina Pereza, Eden Hazard, Neymar in Kylian Mbappe, zaenkrat ostajajo v načrtih Chelseaja oziroma Paris Saint-Germaina, od koder pa bi lahko kraljevi klub okrepil še en izvrsten strelec.

Bo namesto Ronalda (levo) v Madridu zaigral Cavani?
Bo namesto Ronalda (levo) v Madridu zaigral Cavani? FOTO: AP
Cavani je bil s tremi goli, dva je dosegel na tekmi osmine finala z Ronaldovo Portugalsko (2:1), tretji strelec letošnjega svetovnega prvenstva. A tekme s Portugalci ni odigral do konca in zelenico zapustil poškodovan, nato pa sinje modrim ni mogel pomagati v četrtfinalu, ko so jih ugnali kasnejši prvaki Francozi (0:2).

Španski mediji, ki po slovesu Cristiana Ronalda od madridskega Reala iščejo naslednika portugalskega zvezdnika, so obudili možnost prihoda Edinsona Cavanija. 31-letni Urugvajec je v minuli sezoni za Paris Saint-Germain prispeval 40 golov na 48 tekmah, še eno sezono prej pa je bil še bolj učinkovit (49/50). 

"Njegovo ime odmeva vedno glasneje v častni loži Bernabeua, z njim želijo zakrpati primanjkljaj zadetkov, ki je nastal po odhodu Cristiana v Juventus," je poročal madridski dnevnik AS. Madridčani dodajajo, da je možnost prihoda urugvajskega reprezentanta "povsem odprta", saj je nekdanji član Palerma in Napolija ponudbi "zelo naklonjen".

Skromno bo spregovoril s predsednikom
Z igranjem pri belem baletu naj bi Cavani "izpolnil svoje sanje", pripravljen pa je podpisati dvo- ali triletno pogodbo, s katero bi kariero profesionalca v Evropi "sklenil v velikem slogu", še piše AS. Toda v Španiji se zavedajo, da Cavani ne bo kar tako zapustil vrst Paris Saint-Germaina, kjer je kot najboljši strelec v zgodovini kluba izjemno priljubljen med navijači.

Z Realom so zadnje mesece povezovali zgolj Neymarja (zgoraj), a zdi se, da je Madridu v tem trenutku blizu zgolj postavni Urugvajec.
Z Realom so zadnje mesece povezovali zgolj Neymarja (zgoraj), a zdi se, da je Madridu v tem trenutku blizu zgolj postavni Urugvajec. FOTO: AP
Tudi osrednji španski športni časnik MARCA se je pozabaval z Realovim iskanjem napadalca in zapisal, da v precej podivjanih razmerah na nogometnem tržišču Madridčani želijo "razmišljati s trezno glavo". V spletnem glasovanju so z 31 odstotki navijači izrazili željo po Harryju Kanu (Tottenham), sledijo Mauro Icardi (Inter Milano/20 %) in Robert Lewandowski (Bayern) ter Mariano Diaz (Lyon) s 16 odstotki. Cavanija ni bilo med ponujenimi možnostmi.

Zelo naj bi ga spoštovali tudi prvi mož kluba Naser Al-Kelaifi in Katarčevi najbližji sodelavci. Z Južnoameričanom v Parizu bojda nikoli niso imeli niti najmanjše težave, še morda najbolj je odmevalo njegovo prerekanje z Neymarjem pred izvajanjem enajstmetrovk v minuli sezoni, ob klicu Reala pa AS trdi, da bo Cavani "skromno rekel Naserju Al-Khelaifiju, da bi rad izkoristil to priložnost".

Tudi visoka plača naj ne bi predstavljala ovire
Madridski medij v isti sapi trdi, da sta Neymar in morda največji zvezdnik minulega svetovnega prvenstva Kylian Mbappe v tem trenutku nedosegljiva, glede na to, da sta v osrčju pariškega projekta. Cavanija bi lahko Real veliko lažje zvabil v svoje vrste, trdi AS, čeprav ima pogodbo s klubom podpisano do leta 2020. Podaljšal jo je v minuli sezoni. Če bodo pogajanja res stekla, naj bi Madridčane stal manj kot sto milijonov evrov, potem ko ga je PSG od Napolija odkupil za 65 milijonov, vložek pa se je Parižanom v petih letih večkrat povrnil že brez morebitne prodaje.

Kot edino težavo pred selitvijo na Iberski polotok AS izpostavlja visoko plačo, 12 milijonov evrov neto na sezono (z dodatnima dvema milijonoma v morebitnih dodatkih). A to zagato je lahko rešiti, dodajajo, saj bi s prestopom v Real poskočili prihodki iz naslova trženja njegove podobe, zato bi se v španski prestolnici lažje zadovoljil tudi z malce nižjo plačo. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Flisar
26. 07. 2018 19.55
-1
Če bo kdo prišel k realu bo star največ 27 let,in niti dan starejši,zapomnite si to,ker sem zadnjič govoril s Perezom in mi je to namignil,,,
Robert Flisar
26. 07. 2018 19.49
-2
kaj verjamete vsem,Perez je ni hotel Ronaldo,dat 40 milijonov na leto in za 33 letnika,a bo dal pripeljat Cavanija za 100 milijonov,in ki je star 31 let,tega ni več pri Realu,da bi kupovali starce,glede na zadnja leta,kaj verjet tem kvazimazi medijem,ki morajo nekaj pisat,da zapolnijo prazen papir,in kdo bo prišel k Realu bomo izvedeli,komaj zadnji teden preden bo konec prelaznega roka.Če letos Neymar ne pride,bo pa enega dne..
GrEgEcN95
26. 07. 2018 17.15
+4
Te plače Neymarja/Messija/Cristiana ipd. so presegle vse meje dobrega okusa. Kako doseči harmonijo v ekipi, če ti tvoj napadalec presega 40+ milijonov € plače, en izjemen vezist, na katerem je pa še večji pritisk, je od njega več odvisno, je tudi bolj kritiziran, ima pa plačo 3x - 4x manjšo od napadalca. Postaviti bi se morala zgornja meja plač, ker sicer nebo za klube v vseh ligah, ki so nižje od Top 3 ostalo nič brez raznih ruskih/katarskih/kitajskih injekcij denarja :)
Achilleus
26. 07. 2018 15.31
+3
Perez...no ja...saj dejansko ne išče dobrega nogometaša, ampak nekoga, ki bo poskrbel za dobro prodajo. Ronaldo se je Juvetu že lepo izplačal. To je to. Verjamem, da si Perez želi Neymarja...ker je medijsko prepoznaven. Cavani paš ni na takem nivoju. Cavani je nogometaš in samo to. Če potrebujejo nogometaša, je Cavani pravi. Če potrebujejo trgovca pa ne...Je bil Ronaldo odličen v tem, vendar je pobegnu za denarjem. Nima veze...upam, da jih naslednjo sezono Barcelona povozi...to je vse!
DarkT
26. 07. 2018 13.44
+0
Real Prodan klub! Odstraniš križ iz svojga grba, ker ti Katar ponudi mastne vsote denarce. NO RESPECT!
Trend01
26. 07. 2018 12.52
+4
Cavani bi bil več kot solidna menjava za Ronalda. Ni soler, rad odigrava. Ter še bolj pomembno - tudi zadeva. Tudi razmerje streli vs. zadetki je odlično. Tako bo lažje do izraza prišel tudi Bale (ki naj bi postal "prvo" ime ekipe). Ko mineta ti dve leti (kot naj bi bila pogodba), bo pa že "mali" Vinicius dozorel. Potem bo prevzel štafetno palico za golijado. Je pa žal res, da vsako moštvo potrebuje igralca, ki bi bil sposoben zadeti 35-40 golov na sezono. P.s. - No, ne dvomim pa tudi, da bi v teh 2-3 letih našli spet kakšno top 9ko.
Robert Flisar
26. 07. 2018 19.51
+0
noben klub ne potrebuje igralca,ki da 40 golov na sezono..lahko ji dajo 4 igralci vsak po 10 in to je to.
le?o
26. 07. 2018 12.17
+2
Urednistvo naj popravi naslovno sliko tega clanka. Naj bolj poudarijo ronalda...namrec nekam malo komentarjev je pod to novico...predvsem zvestih spremljevalcev kollere in johnya ali po domace jovana. No mogoce sta se prijavila pod alternativnim nickom ala temno kljuse...do sedaj je najbolj dejaven.
le?o
26. 07. 2018 14.55
+1
O kollera kje pa delas...ce si tko produktiven kot na portalu jokaj.si potem se ga jao tvojim delodajalcem... A si tukaj tudi placan za te umotvorine al volontiras? Drugace pa tvoja mamica pravi da je zadovoljena in deluje zelo srecna z zgubo kot sem jaz.
le?o
26. 07. 2018 15.00
+1
No kollera vidis kok si produktiven...se ta dva stavka k si se res potrudu so ti zbrisal. Upam da te ne placujemo v drzavni firmi
borut30
26. 07. 2018 15.07
+2
Kollllerik me vedno bolj spominja na tiste "zbrisane", ki so se nekaj časa nazaj pojavljali v medijih. Potem pa spet izginili...
le?o
26. 07. 2018 15.10
+2
Ta se pojavi ko nekaj popije...ko je trezen in mackast komentira kot johhny.
dark horse
27. 07. 2018 09.02
-1
A zdaj sm že jst kolerik pa Johnny hahaha. Eni ste pa res pacienti. Vročina vam škoduje pa še začela še ni dobro
brezcasni
26. 07. 2018 12.07
+2
zanimivo da Real tako obupano išče zamenjavo za Ronalda a dobiva košarice od vseh pomembnih igralcev oziroma klubov...sedaj se šele vidi koliko je za klub pomenil Ronaldo ........neprecenljiv je bil.....
borut30
26. 07. 2018 12.19
+1
Nobene košarice niso dobili od igralcev, temveč nočejo plačevati določenim klubom 100+M € za igralce, ki niso vredni tega denarja. Sam sem zagovornik tega, ker je enostavno šlo to finančno stanje v nogometu predaleč. Ronaldo je veliko pomenil, ni pa to konec sveta za Real. Nedolgo nazaj je tukaj pol svetkov lajnalo, kako je Ronaldo precenjen, kako boi Real brez njega boljši..sedaj so spet nekateri zamenjali ploščo in se lajna nekaj drugega. Real Madrid je bil pred Ronaldom in bo po Ronaldu. Za moje pojme imajo dovolj veliko širino igralcev, ki lahko zmagujejo in osvajajo lovorike. Ronaldo je pik pika na i, tokrat bodo morali postaviti moštvo brez Ronaldo. Mogoče še bolj homogeno in enako uspešno. Bomo videli.....
Nimasmisla
26. 07. 2018 10.26
+1
a tega starčeka
peresni
26. 07. 2018 09.16
-3
navijači Reala čestitamo...navijate za denar in za denar. Klub, ki s frankističnim krvavim denarjem samo kupuje in misli, da je simbol nogometa. Kaj pa veličina kluba, da doseže kaj s svojim delom???
borut30
26. 07. 2018 10.13
+7
kdo bi tebe razumel, kaj si hotel povedati......
FCM2
26. 07. 2018 10.18
-3
Medtem Barcelona kupuje vsepovprek "krade" igralce drugim in nasploh je najvecji potrosnik denarja za nakupe zadnja leta....
Kollerik
26. 07. 2018 14.41
-1
Saj ji glede nakupov Real že sledi, a ne? ... Sicer pa so cifre nekaterih asov čedalje višje in potrebno bi že bilo nekje postaviti neko mejo.
ledr
26. 07. 2018 08.05
+0
Ja, kdo še pa hoče igrat za klub, kot je Real?
dark horse
26. 07. 2018 08.28
+8
borut30
26. 07. 2018 09.30
+3
ledr..igrati hočejo vsi, samo Perez je hvalabogu prišel do spoznanja, da ne plačuje (pre)cenjenih nogometašev z številkami, ki jih zadnja leta namenja Barca, Psg in podobni. Če nekdo ne prestopi v Real ne pomeni, da dotični igralec noče igrati za beli balet. Tukaj je bolj problem, ker hočejo klubi (ko se oglasi Real) naviti ceno določenega igralca. Real ima čisto solidno moštvo, ki ima zgovodino in ima prihodnost. Zdej vi hejterji, ki živite samo na podlagi Realovih novic in seveda z provociranjem le teh.....vse opisano ne razumete, ker je razum pri vas v zelo šibkem stanju. Poglejmo razne dark horse, kollllerike in podobne modele. Toliko besede v zadnjih 5-6 letih o Realu, pa le ta še vedno kraljuje v Evropi. Jst temu pravim strahospoštovanje, katerega izražate na mal čudn način
dark horse
26. 07. 2018 07.15
+7
Mariano Diaz katerega so imeli v klubu pa ga spodili. Cavani je klasa ampak že v letih,tako kot lewa.