Nogomet

Mreža spursov na novem stadionu še naprej nedotaknjena, Pogba za lepo popotnico Uniteda

London, 13. 04. 2019 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Tottenhama so v 34. krogu angleškega prvenstva gostili Huddersfield in na novem stadionu vknjižili novo zmago, s čimer so utrdili svoj položaj na tretjem mestu. Mrežo gostov je prvi načel Victor Wanyama, v nadaljevanju pa jo je še trikrat zatresel Lucas Moura (4:0). Manchester United pa je po zaslugi dveh enajstmetrovk zabeležil nove tri točke in (vsaj začasno) skočil na peto mesto (2:1).

Rdeči vragi so ob dveh izkoriščenih enajstmetrovkah, vknjižili pomembne tri točke in si tako zagotovili lepo popotnico pred četrtfinalnim gostovanjem v Barceloni. Kljub temu pa je bil West Ham večji del tekme boljši tekmec, gostje so zapretili že v 10. minuti, ko je mrežo zatresel Felipe Anderson, ki pa se je znašel v prepovedanem položaju, kar je opazil tudi stranski sodnik. Ta je zadetek razveljavil. Osem minut kasneje je United odgovoril z akcijo, v kateri je na tleh pristal Juan Mata, delivec pravice pa je pokazal na belo točko. Paul Pogba je prevzel odgovornost in s strelom v sredino ni razočaral, Lukasz Fabianski je narobe ocenil strel francoskega reprezentanta.

Le Ruud van Nistelrooy je v eni sami sezoni angleškega prvenstva za vrage zadel več enajstmetrovk kot Pogba.
Le Ruud van Nistelrooy je v eni sami sezoni angleškega prvenstva za vrage zadel več enajstmetrovk kot Pogba. FOTO: AP
Manchester United bo zmago iskal tudi na gostovanju v Barceloni. Tekmo četrtfinala Lige prvakov si lahko v torek 16. aprila ob 20.40 ogledate na Kanal A in VOYO.

West Ham je kljub podjetni igri odgovoril šele v začetku drugega polčasa, v 49. minuti je žogo za hrbet Davida De Gee potisnil Anderson. Izenačenje je spodbudilo Marcusa Rashforda, ki je skušal obetavno akcijo zaključiti s strelom v spodnji desni kot, vendar je njegovo namero preprečil gostujoči vratar. V 76. minuti je West Ham spet pokazal zobe, Michail Antonio je streljal proti vratom vragov vendar zatresel le prečko, že v naslednjem napadu pa se je z izjemno obrambo izkazal De Gea, ki je preprečil strel z glavo rezervista Antonia.

United je krenil v protinapad, Ryan Fredericks pa je s prekrškom v kazenskem prostoru zaustavil Anthonyja Martiala in sodnik je še drugič na tekmi dosodil enajstmetrovko. Znova je zaupanje opravičil Pogba, Fabianski je sicer krenil v pravo smer a bil prekratek.

Hat-trick Lucasa za zmago spursov

Novi stadion varovancem Mauricia Pochettina več kot očitno prinaša veliko mero zadovoljstva. Po dveh prvenstvenih tekmah in četrtfinalu Lige prvakov, v katerem so spursi vknjižili zmago proti Manchester Cityju, namreč mreža Tottenhama še naprej ostaja nedotaknjena.

Lucas je tretji najboljši strelec Tottenhama v tej prvenstveni sezoni.
Lucas je tretji najboljši strelec Tottenhama v tej prvenstveni sezoni. FOTO: AP

Je pa zadnja tekma s sinje-modrimi, kljub zmagi, pustila grenak priokus. Po 55. minutah je zelenico moral zapustiti prvi zvezdnik moštva Harry Kane, ki bo po besedah domačega stratega odsoten vse do konca sezone. Vrzel, ki je nastala je zapolnil Lucas Moura, ki je v tekmi 34. kroga Premier League kar trtikrat zatresel mrežo. Kot prvi je v 24. minuti za uverturo poskrbel Victor Wanyama, gostujoči branilci so na Kenijca povsem pozabili, slednji pa se je znašel sam pred vrati in brez zaprek potisnil žogo za hrbet Bena Hamerja.

Le tri minute zatem se je mreža gostujočega vratarja zatresla še drugič na tekmi, Lucas je sprožil čudovit strel z desne strani kazenskega prostora in povišal vodstvo. Brazilec je v zadnjih minutah tekme dosegel še hat-trick in tako utrdil nove tri točke spursov. V 87. minuti je lepo blokiral podajo v kazenski prostor in z desnico udaril proti vratom, v sodnikovem podaljšku pa je z novim zadetkom iz strani poskrbel za končnih 4:0.

Izida: 

Manchester United – West Ham 2:1 (1:0)
Pogba 19./11.m, 80./11.m; Anderson 49.

Tottenham – Huddersfield 4:0 (2:0)
Wanyama 24., Lucas 27., 87., 90+3

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janezcesnik
14. 04. 2019 08.21
+5
Lepo popotnico s polno postavo pa dvema penaloma barca jih bo nasula
blazter
13. 04. 2019 17.41
+2
blazter
13. 04. 2019 17.41
+2