Nogomet

Mudrinski okrepil mariborski napad, Mulahusejnović iz Kopra v Muro

Maribor, 01. 09. 2021 00.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je malce pred koncem prestopnega roka na svoji spletni strani objavil prihod novega napadalca. Od poljskega prvoligaša Jagiellonie si je do konca sezone izposodil 29-letnega Srba Ognjena Mudrinskega, ki ga vijolični lahko po koncu sezone odkupijo. Le nekaj minut pred polnočjo pa so prestop izvedli tudi v Muri, kjer so iz Kopra zvabili najboljšega napadalca pretekle sezone Nardina Mulahusejnovića.

"Napadalca, ki smo ga dolgo iskali, saj so se vmes zvrstile številne možnosti, smo v zadnjem dnevu tudi dobili. Ognjen Mudrinski združuje, kar smo iskali. Gre za igralca, ki je zabijal gole v različnih ligah, ob tem pa je zelo izkušen in verjamemo, da bo dodana vrednost tej mladi ekipi, ki potrebuje nekoga, ki bo ne samo na igrišču, ampak tudi značajsko pomenil dobrodošlo novo moč. S svojimi dosedanjimi izkušnjami, predvsem v Srbiji in na Hrvaškem, je veljal za vplivnega igralca, verjamem, da nam lahko prinese, kar potrebujemo," je pojasnil športni direktor mariborskega ustroja Marko Šuler.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mudrinski pa je dodal, da se je vse zelo hitro odvilo: "Dan prej smo navezali stike, zdaj pa je že sklenjen dogovor. Dejansko lahko rečem, da se je zgodilo pet pred dvanajsto. Priznam, da nisem veliko razmišljal, ko sem slišal za možnost selitve v Maribor. Takoj sem rekel, da sem za. O Mariboru ni treba izgubljati besed. Imel sem priložnost igrati proti mojemu novemu klubu na pripravljalni tekmi pod Pohorjem, ko sem bil član Čukaričkega."

Na poizvedbo kar k Mitroviću
"Nemanja Mitrović je bil moj nekdanji soigralec pri Jagiellonii in mi je povedal veliko lepega. Govoril sem tudi z Goranom Šukalom, s katerim sva igrala skupaj v Nemčiji za Greuther Fürth. Tudi od njega sem slišal samo pohvalne besede o Mariboru. Veliko pomeni tudi spoznanje, da poznam trenerja Simona Rožmana, ki je vodil moštvo Rijeke, ko sem bil na Hrvaškem pri Gorici. Poznam njegove metode dela in način igre. Ob vseh pozitivnih informacijah sem z velikim zadovoljstvom sprejel ponudbo in komaj čakam, da se pridružim moštvu," je še povedal Mudrinski.

Mulahusejnović v Muro
Ob izteku prestopnega roka je Mura poskrbela še za peto okrepitev. V Mursko Soboto se iz Kopra seli najboljši strelec slovenskega prvenstva v lanski sezoni Nardin Mulahusejnović, so sporočili Muraši na svoji spletni strani. V lanski sezoni je napadalec iz BiH na 35 tekmah zabil 14 zadetkov in bil skupaj z Janom Mlakarjem prvi strelec Prve lige. Z Muraši je podpisal triletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.