Nogomet

'Najraje bi ga obesil na steno in ga pustil viseti'

Nica, 18. 12. 2018 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji francoski reprezentančni vezist, ki je v svoji bogati karieri nosil drese nekaterih najuglednejših evropskih nogometnih kolektivov, je danes trener francoskega prvoligaša Nice. V zasedbi slednje igra tudi še ne tako dolgo nazaj eden od najbolj nadarjenih napadalcev na svetu Mario Balotelli, ki z novimi izpadi ne prizanaša niti legendarnemu Patricku Vieiri.

V obširnem intervjuju za ugledni francoski športni časnik L'Equipe se je nekoč izjemni vezist francoske izbrane vrste ter takšnih klubov, kot so AC Milan, Arsenal, Juventus, Inter in Manchester City, razgovoril med drugim tudi o muhastem značaju še do nedavno enega najbolj nadarjenih nogometašev na svetu Maria Balotellija.

Slednji ne izbira ne načina ne sredstev, da bi v vsakem trenutku ušpičil kaj nezaslišanega. Tako je italijanski reprezentant po prvenstvenem obračunu 'svoje' Nice v okviru francoske Ligue 1 proti moštvu Nimesa v besu razdejal slačilnico, nakar je brez slabe vesti odklonil čiščenje nereda. Pred srečanjem z Guingampom pa je kar sredi sestanka strokovnega vodstva z moštvom vstal in se odpravil proti stranišču, kjer se je zadržal do konca sestanka.

Francoski nogometni strokovnjak Patrick Vieira je okusil 'čari' sodelovanja z neukrotljivim Mariom Balotellijem.
Francoski nogometni strokovnjak Patrick Vieira je okusil 'čari' sodelovanja z neukrotljivim Mariom Balotellijem. FOTO: AP

Vieira: "Ne želim ga užaliti."
"Vedno se moram ugrizniti v jezik, preden karkoli izustim, saj bi lahko že v naslednjem trenutku izgubil zelo pomembnega nogometaša za naše moštvo. Ko Mario počne neumnosti, me dostikrat prime, da bi ga klofnil ali pribil na steno in ga tam pustil viseti nekaj časa," je del pogovora, namenjenega neukrotljivemu Balotelliju, začel nekdanji izvrstni nogometaš, ki je bil prav tako znan po svojem nič kaj prijaznem značaju. "Izbiram besede, da ga ne bi preveč užalil, zato želim imeti konstruktivne pogovore z njim. Toda zaenkrat pravega učinka ni. Bil sem prepričan, da bo z leti dozorel kot nogometaš in tudi kot oseba, a v njegovem primeru izvor vseh težav tiči očitno že v ranem otroštvu. Ne želim ga zagovarjati, toda verjetno se niti Mario sam ne zaveda, kako velik potencial ima, da postane zunajserijski nogometaš. Škoda," je z rameni še skomignil Vieira.    

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
18. 12. 2018 10.18
+14
Po fizičnih predspozicijah in talentu enak CR 7,po mentalnih in kulturnih pa razvajenemu egocentričnemu nedoraslemu otroku !
štrekeljc
18. 12. 2018 20.25
-3
JOSEPH HAYDN
18. 12. 2018 09.48
+3
Najbolj nadarjen na svetu, ne bi rekel.
natolcevanjenapolno
18. 12. 2018 09.05
+0
dve okoli bananožerske kepe in cela ekipa naj ga namlati pa da vidimo kako bo cvilil
redtraktor
18. 12. 2018 08.59
+13
Mojmesec ostane mojmesec, pa tudi če mu kravato okrog vratu zavežeš. Njegov največji domet je, da kaka na WC-ju, vode pa itak ne zna potegnit za sabo, oz. mu je ni treba, ker to opravil v kot.