Nogomet

Hummelsov avtogol razveselil Francoze

München, 15. 06. 2021 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska nogometna reprezentanca je v Münchnu v 1. krogu evropskega prvenstva premagala Nemčijo z 1:0. Edini gol na tekmi je dosegel Mats Hummels, a v lastno mrežo. Če so aktualni svetovni prvaki Francozi potrdili vlogo enega glavnih favoritov za novo evropsko krono, so tudi Nemci pustili dober vtis navkljub domačem porazu. Na prvi tekmi skupine F je branilka naslova Portugalska v Budimpešti ugnala Madžarsko s 3:0.

Francija je v uvodu EP prišla do prestižne zmage na nemškem terenu.
Francija je v uvodu EP prišla do prestižne zmage na nemškem terenu. FOTO: AP

Dvoboj nogometnih titanov, Nemci so bili trikrat evropski prvaki, Francozi pa dvakrat, so dobili Francozi, tudi aktualni svetovni prvaki. V tekmi, ki je nogometnim navdušencem ponudila veliko, je bil tragični junak Mats Hummels, ki je zatresel lastno mrežo. Če so Francozi potrdili vlogo enega glavnih favoritov za novo evropsko krono, so tudi Nemci pustili dober vtis.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi polčas med nogometnima velikanoma je postregel s konkretnejšo francosko predstavo, a sta bili ekipi na igrišču precej enakovredni. Francozi so prvič zagrozili v 16. minuti, ko je Paul Pogba s strelom z glavo žogo poslal čez gol, minuto zatem je strel Kyliana Mbappeja Manuel Neuer odbil v kot, v 20. pa so svetovni prvaki povedli. Pogba je podal z desne strani na levo, tam je Lucas Hernandez žogo poslal v sredino, pred golom pa je Mats Hummels nespretno žogo poslal za hrbet lastnega vratarja. Nemci so po prejetem golu prevzeli pobudo, v 22. minuti je Thomas Müller z glavo zgrešil cilj, v 38. pa je še Ilkay Gündogan meril mimo gola.

Francija vs Nemčija
Francija vs Nemčija FOTO: Sofascore.com

V drugem polčasu je za prvo nevarnejšo akcijo poskrbel Adrien Rabiot, ki je malce z leve strani zadel prvo vratnico. Nemci pa so imeli lepo priložnost v 54. minuti, ko je Serge Gnabry v kazenskem prostoru žogo poslal malce čez francoska vrata. V 66. minuti so Francozi dosegli drugi gol, ko je zadel Kylian Mbappe, ampak so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Nemci so sicer v teh trenutkih pritiskali, a so Francozi razčistili vse nevarnejše situacije. Sami so sicer v 78. minuti zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega prekrška nad Mbappejem, a se španski sodniki niso odločili zanjo. V 85. minuti pa so se Francozi že veselili drugega zadetka, ko je Pogba oddal žogo na desno do Mbappeja, ta pa nato v sredino do Karima Benzemaja, ki je zadel, ampak so sodniki pravilno dosodili prepovedan položaj.

Izid, EP, predtekmovanje, skupina F, 1. krog, München:              
Francija - Nemčija 1:0 (1:0)
Hummels 21./ag

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Minx17
16. 06. 2021 10.29
-1
Kak slabi te Francozi nevrjetno lol
Barni3
16. 06. 2021 09.53
-1
Uglavnem s tako ogro francozi ne bojobprvaki kot ste napovedoval eni....so nemci uceri velik vec pokazali..
HUSO BOSS
16. 06. 2021 09.40
+1
TO JE BIL FINALE PRED FINALOM
borjac
16. 06. 2021 09.26
-1
Nemška nogometna zveza je zafurala stvar, če menjaš selektorja, ga zamenjaj dva meseca pred EU prvenstvom, ne pa da čakaš kot bedak kaj se bo zgodilo, z reprezentanco in selektorjem Lowejem, ki več kot očitno nima več dovolj energije, da bi zagnal Elf v zmagovito dirko, on meša postave, in igralci so se ga enostavno naveličali, vsi so pričakovali, da bo po katastrofi na svetovnem prvenstvu odšel, če bi imel v sebi kaj časti bi po taki katastrofi odšel sam, sedaj pa gledamo enako mučenje naprej, Nemci so včasih tako pametni, da izpadejo kot največji bedaki.
Pepe Bolcev
16. 06. 2021 08.35
+0
Pri Gosensu je bil piskan prekrsek predno je branil.
Tax0sy
16. 06. 2021 08.26
+1
Hummels zadel, Gosens branil :D
slo_veter
16. 06. 2021 08.52
+4
kaj čmo prijateljska tekma . Kakšne resne volje pa včeraj ni bilo videti. Ponavadi igralci s klopi so vsi živčni preden vstopijo, Gledam Sane-a kot, da se je glih zbudu, pa mora po cajtenge v 30 cm sneg . Nato pa je bil še eden bolj vidnih na igrišču. Ekipe so full neuigrane, vsi samo čakajo na nekaj, - npr počitnice.