Nogomet

Mura se v Konferenčno ligo seli z novim porazom

Gradec, 26. 08. 2021 22.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
5

Nogometaši Mure so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij Lige Evropa v Gradcu proti tamkajšnjemu Sturmu izgubili z 0:2. Skupno je avstrijska zasedba v Ligo Evropa napredovala s 5:1, Mura pa bo to jesen igrala v Konferenčni ligi. Prvo tekmo v Murski Soboti so Avstrijci dobili s 3:1.

Slovenski državni prvaki, nogometaši Mure, bodo v nadaljevanju evropske sezone igrali v Konferenčni ligi. V povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo so še drugič morali priznati premoč Sturmu iz Gradca, tokrat so v gosteh izgubili z 0:2 (0:1). Prvo tekmo v Murski Soboti so Avstrijci dobili s 3:1. Avstrijci so se še enkrat več pokazali kot boljša ekipa. Muri niso dovolili niti ene prave priložnosti, Sobočani so dokončno izgubili upanje v 54. minuti, ko so ostali brez izključenega Matica Maruška. Mura se kljub neugodnemu rezultatu s prve tekme ni predala. V Gradcu je krenila pogumno, toda igralci avstrijske ekipe so dobro stali na igrišču in ji niso puščali veliko prostora. Tako tudi pravih priložnosti ni bilo, polpriložnost se je v 13. minuti ponudila le Mitji Lotriču, ki pa se v kazenskem prostoru ni najbolje znašel, njegov strel ni bil nevaren za domačega vratarja.

Tudi Avstrijci v prvem delu niso bili posebej nevarni. Kelvin Yeboah je v 17. minuti z volejem streljal nenatančno, v 39. minuti pa so domači izkoristili neodločnost tekmečeve zadnje vrste in se še bolj približali cilju. Strelec gola je bil Gruzijec Otar Kiteišvili, ki se je po napaki Sobočanov odločil za strel od daleč, žoga je zadela Klemna Pucka, spremenila smer ter presenetila vratarja Matka Obradovića.

Mura je tokrat pustila precej slabši vtis kot na prvi tekmi.
Mura je tokrat pustila precej slabši vtis kot na prvi tekmi. FOTO: Damjan Žibert

Sturm je bolje začel drugi del, v 54. minuti pa dobil še številčno premoč na igrišču. Matic Maruško je prejel drugi rumeni karton, moral predčasno v slačilnico, s tem pa je bil skupni zmagovalec dvoboja praktično znan. Avstrijci so še bolj pritisnili na tekmečeva vrata, v 66. minuti pa je Jakob Jantscher izkoristil še eno napako v Murini obrambi in s krasnim strelom zadel desni zgornji kot Obradovićevih vrat.

Gostitelji bi lahko dosegli še kakšen zadetek, Slovencem pa pustili dihati šele v zadnjih minutah, ko so varovanci Anteja Šimundže izpeljali nekaj nevarnih akcij, toda brez pravega zaključka.

Zadnji krog kvalifikacij Lige Evropa, povratna tekma:
Sturm Graz - Mura 2:0 (1:0) /3:1/
Kiteišvili 39., Jantscher 66.
RK: Maruško/54. (Mura)

/izid prve tekme/

Statistika tekme Sturm Graz - Mura
Statistika tekme Sturm Graz - Mura FOTO: Sofascore.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
27. 08. 2021 18.46
Mura je vsaj nekje; ne pa Maribor in Olimpija, ki sta zadnje sezone impotentna! Vitesseju bi lahko ob dobrem dnevu vzela skalp; vsaj v Sloveniji. Tottenham je pa za nagrado.
newgregorian
27. 08. 2021 12.40
+2
SamoPovemMojeMnenje
27. 08. 2021 10.41
+1
lekcijo so jim dali. in zdaj v "evropi" pa jih bodo x y ekipa nabile 3:0, 4:0
baldahin
27. 08. 2021 08.42
-1
Gastajbarterski Šturmek je pokazal kam spada slovenski nogomet.
Janez Novak 1
27. 08. 2021 08.25
+2
6 tekem imajo, pa naj nekaj izrtržijo. Nekaj bo tudi kapnilo denarja.