24°C

Šimundža: To je realnost. Potrebovali smo 25 minut, da smo se navadili na njihovo hitrost

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.B. / B.B. /
KOMENTARJI
35
Nogometaši Mure so z odliko prestali prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Na domači Fazaneriji so zdržali vse nalete favoriziranega Ludogorca. V drugem delu so bili tudi sami zelo nevarni, a je ostalo pri 0:0, kar napoveduje napet povratni obračun. S prikazanim je bil zadovoljen tudi trener Mure Ante Šimundža, ki je sicer priznal, da so v taboru aktualnih državnih prvakov potrebovali nekaj časa, da so se navadili na visok tempo nasprotnika, a so po njegovem mnenju imeli v nadaljevanju celo izrazitejše priložnosti.

VEČ VIDEOVSEBIN

01:37

Tomi Horvat na novinarski konferenci po tekmi Mura – Ludogorec

02:46

Ante Šimundža po tekmi z Ludogorcem: Vedeli smo, kako se moramo postaviti

"Evropska tekma. Delovna z naše strani. Pragmatična glede na nasprotnika. Ko pogledam vse skupaj, mislim, da bi se lahko z malce sreče obrnilo tudi drugače. A smo zadovoljni z aktivnim rezultatom," je tekmo z Ludogorcem na začetku novinarske konference pokomentiral Ante Šimundža

Njegov varovanec Tomi Horvat je dodal: "Dobro smo se pripravili na nasprotnika. Imeli smo svoje priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili, vendar čaka nas še ena tekma in dali bomo svoj maksimum, da se uvrstimo v naslednji krog." 

Mura zdržala uvodni nalet 
Ludogorec je bil na Fazaneriji v vlogi favorita in tekmo tudi tako odprl. Na začetku se je vse dogajalo pred vrati Mure, a so se domači nato pobrali in do konca polčasa se je stanje na zelenici poravnalo. "To je realnost. Potrebovali smo 20, 25 minut, da smo se navadili na njihovo hitrost, dinamiko. Potem smo vzpostavili ravnotežje. Mislim, da smo odgovorili zelo dobro. Je pa dejstvo, da nismo navajeni na to dinamiko, na to hitrost, na hitro razmišljanje. Hvala bogu smo se adaptirali ekstra, ekstra hitro," je bil zaradi reakcije svojih varovancev po začetnem pritisku vesel Šimundža.

Muraši so se odlično zoperstavili favoriziranim Bolgarom. Prihodnji teden bo tako še zelo zanimivo.
Muraši so se odlično zoperstavili favoriziranim Bolgarom. Prihodnji teden bo tako še zelo zanimivo. FOTO: Damjan Žibert

"Na začetku je bil pritisk z njihove strani velik, želeli so si zadeti, mi pa smo se dobro branili. Malo smo trpeli, a smo prišli čez to obdobje v tekmi, potem pa smo si tudi mi priigrali priložnosti in pokazali dobro igro," pa je prvi polčas pokomentiral Horvat.

'Ko smo ujeli ritem, smo imeli priložnosti'
V zaključku prvega in nato večji del drugega dela je bila Mura vsaj enakovreden, če ne celo boljši tekmec. Muraši pa so svoje navijače na noge večkrat dvignili tudi z izjemno požrtvovalnostjo, saj so v obrambnih akcijah delovali zares kolektivno. Horvat je glede tega povedal: "Bilo je zelo težko. Vsak je želel dati svoj maksimum. Na tekmi smo se potrošili do konca, a nam spet ni bilo tako težko. To je Liga prvakov in take tekme se igra z veseljem." 

"Enostavno je stvar takšna, če nisi navajen. Če gledaš stvari negativno, potem ti je vse narobe. A mi želimo gledati na stvari pozitivno. Vedeli smo, na kakšen način se je treba postaviti. Fantje so to oddelali fenomenalno, tudi z žrtvovanjem. Ko smo ujeli ritem tekme, ritem nasprotnika, smo prišli tudi do svojih polpriložnosti in priložnosti. Ko pogledam celo tekmo skupaj, smo bili kar enakopravni," je dodal Šimundža. 

PREBERI ŠE
Pogumna Mura favoriziranemu Ludogorcu pokazala, da z njo ni šale

Na evropskem nivoju odločajo malenkosti
Najlepšo priložnost so domači dočakali v 84. minuti, ko je po akciji na desni strani do strela prišel Žiga Kous, ki je stresel okvir vrat. "Vedno je škoda, če ne zadenemo. Dejstvo je, da smo imeli morda celo izrazitejše priložnosti. Zadnjo so imeli oni z glavo, mislim, da jo je imel Despodov. Mi smo imeli v eni akciji prečko in še s črte izbito žogo. To je evropski nivo, malenkosti odločajo. Malo priložnosti so nam dovolili, malo priložnosti smo mi njim dovolili. Zelo me veseli, da imamo aktiven rezultat." 

Muro je po tekmi pohvalil tudi gostujoči trener Valdas Dambrauskas. Povedal je, da je le malo ekip, ki Ludogorcu uspejo preprečiti dosego zadetka. "Komplimenti so vedno dobrodošli. Fantje so oddelali, tako kot smo se dogovorili. Še enkrat pravim – na evropskem nivoju, da nasprotniku dovoliš tako malo, je z naše strani pohvalno, a to je šele prva tekma." 

V prihodnost se je zazrl tudi 22-letni Horvat. Mura je na prvi tekmi domačega prvenstva doma izgubila s Taborom (0:3), sedaj pa jo na gostovanju čaka Koper. "Najprej se bomo osredotočili na ligaško tekmo, potem pa se bomo pripravili na Ludogorec. Skušali bomo odigrati še boljšo tekmo in se s tem uvrstiti naprej."