Nogomet

Mura gladko napredovala, Olimpija se je izvlekla (šele) v podaljšku

Murska Sobota/, 14. 07. 2022 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Mure so se uvrstili v drugi krog kvalifikacij konferenčne lige, potem ko so tudi na povratni tekmi premagali moldavski Sfintul Gheorghe, tako kot na prvi tekmi so bili tudi tokrat boljši z izidom 2:1 (0:0). Nogometaši ljubljanske Olimpije pa so v Luksemburgu proti tamkajšnjemu Differdangeu zabeležili zmago šele v podaljšku (2:1; 0:1, 1:1) in napredovali v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Nogometaši Mure so upravičili vlogo favoritov in se še z drugo zmago proti Moldavcem uvrstili v drugi krog konferenčne lige. Tudi povratna tekma se je končala z istim izidom kot prva, Slovenci pa so odpor tekmecev strli šele v drugem polčasu, v katerem so bili prepričljivo boljši in bi poleg dveh golov lahko dosegli še kakšnega. Zaradi neučinkovitosti so, potem ko je tekmec izenačil, nekaj časa trepetali za svojo usodo, a je to rešil najboljši igralec tekme, kosovski napadalec Mirlind Daku.

Muraši so se takoj postavili v vlogo ekipe, ki bo narekovala ritem. Že v uvodu je Daku zapravil dve priložnosti, v 28. minuti pa so bili domači blizu vodstva, Matic Maruško je z 18 metrov odlično streljal, gostujoči vratar Nicolae Calancea pa je žogo odbil v prečko.

Nekaj nevarnih napadov so v prvem delu izvedli tudi gosti, še najnevarnejši pa je bil poskus Djibrila Ibrahima, njegov strel z glavo v zadnji minuti je vratar Matko Obradović ubranil. V sodniškem dodatku se je nato ponudila tudi Amarju Beganoviću, toda streljal je slabo.

Slovenci so reči na svoje mesto postavili na začetku drugega dela. Že v prvi minuti nadaljevanja je Daku lepo našel Žigo Kousa, ta je neoviran stekel proti vratarju, ki je po strelu žogo odbil, a le na glavo Nikole Petkovića, novincu v črno-belem dresu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Gostitelji bi se lahko po doseženem golu hitro znebili vseh strahov in napolnili mrežo tekmecev. Daku je namestil več kot stoodstotno priložnost Kousu, ki pa je zgrešil nemogoče, premalo natančen je bil le nekaj trenutkov pozneje tudi Luka Bobičanec.

Namesto zanesljivega vodstva in mirnega nadaljevanja so Prekmurci sami ponudili gostom, da začutijo svojo priložnost. Bobičanec je v 77. minuti storil nerazumljivo napako, ki jo je nespretno reševal še Gregor Balažic, Serhei Sinarenco pa je z natančnim strelom z leve strani vse to kaznoval.

A negotovost ni trajala dolgo. Razpoloženi Daku je bil ves drugi polčas stalna nevarnost za tekmečevo obrambo, odlično igro pa je kronal v 81. minuti, ko je odlično umiril žogo po podaji Bobičanca, si ustvaril prostor za strel, žoga pa je po njem s pomočjo vratnice končala v mreži.

Muro v naslednjem krogu čaka irski St. Patrick's Athletic.

Statistika tekme Mura - Sfintul Gheorghe

Olimpija se je izvlekla šele v podaljšku
Nogometaši ljubljanske Olimpije so danes v Luksemburgu proti tamkajšnjemu Differdangeu zabeležili zmago po podaljšku z 2:1 (0:1, 1:1) in napredovali v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo. Ljubljančani so z velikimi težavami napredovali v nadaljnji krog kvalifikacij, s predstavo pa spet niso navdušili. Tako kot na prvi tekmi, ki se je končala z izidom 1:1, so tudi tokrat Luksemburžani povedli, bili v prvem polčasu boljši tekmeci, toda v nadaljevanju so zmaji izkoristili številčno premoč zaradi izključenega nogometaša, si priborili podaljšek, v katerem pa so se nato izognili sramoti.

Olimpija se je hitro znašla v zaostanku, ko je po prostem strelu z glavo v deveti minuti zadel Juan Bedouret. Domači so bili tudi v nadaljevanju prvega polčasa bolj nevarni, Bertino Cabral je v 24. minuti zadel prečko. V prvem polčasu so Luksemburžani več poskušali in bolj ogrožali vrata Matevža Vidovška. Skupaj je bilo v strelih na gol 7:2 v korist domačih.

V drugem delu so Ljubljančani strnili vrste, več poskušali pretiti pred vrati tekmeca, a sprva niso našli poti mimo domačega vratarja Guillauma Cappe. Albert Riera na klopi Olimpije je poskušal tudi z menjavami priti do izenačenja, s čimer bi lani tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva izsilila podaljšek. V 80. minuti je pa je ljubljanska zasedba v tej nameri tudi uspela, ko je bil po podaji Maria Kvesića natančen Agustin Doffo.

Od 84. minute so zeleno-beli igrali z nogometašem več v polju, potem ko je rdeči karton prejel Moussa Maazou, ki je vsega tri minute prej stopil na zelenico. Kljub temu, da so Ljubljančani v drugem delu proti vratom sprožili devet strelov, številčne premoči ob koncu rednega dela niso izkoristili in sledil je 30-minutni podaljšek. V prvem delu podaljška si Olimpija ni priigrala veliko strelov. Enega od teh je neuspešno sprožil prav strelec prvega gola Doffo. So pa zato v drugem delu podaljška vendarle zadeli, ko je v 112. minuti po podaji Aljaža Krefla zadel Goran Milović. Do konca dvoboja se izid ni več spremenil, je pa Vidovšek v zadnji minuti ukrotil strel Cabrala.

V drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige se bodo Ljubljančani pomerili z romunsko zasedbo Sepsi OSK.

Statistika tekme Differdange 03 - Olimpija
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zoran pušenjak
15. 07. 2022 13.11
+0
Kaj dela Olimpija sploh v Evropi
User792410
15. 07. 2022 10.05
+7
Bravo Mura, Olimpija kljub srečnemu napredovanju katastrofa od katastrofe!
ledr
15. 07. 2022 09.33
+8
Olimpija je trenutno največja sramota za slovenski nogomet... Živa žalost...
Nimasmisla
15. 07. 2022 09.01
+5
A Olimpiji so zopet sodniki pomagali
bizgecc
15. 07. 2022 10.48
+2
ji bodo v slo ligi da ne izpade v drugo ligo