Nogomet

Mura remizirala, Olimpijo pa na povratni tekmi čaka še veliko dela

Sfântu Gheorghe, 21. 07. 2022 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Mura je na gostovanju v Dublinu igrala 1:1 in vrata za napredovanje v tretji krog kvalifikacij za vstop v Konferenčno ligo pustila odprta, ljubljanska Olimpija pa si je na prvi tekmi pošteno zmanjšala možnost za kaj takega. Varovanci Alberta Riere so namreč na gostovanju proti romunskemu Sepsi OSK-ju izgubili s kar 3:1 in zaradi rdečega kartona za povratno tekmo izgubili še strelca edinega gola Ljubljančanov na tekmi Svita Sešlarja.

Olimpijin kapetan je sicer že v četrti minuti po lepi podaji Samuela Pedra z leve strani z glavo zmaje popeljal v vodstvo, a je bil to kot se je kasneje izkazalo eden izmed redkih svetlih trenutkov na tekmi za Ljubljančane. Za preostale dva je z odličnimi obrambami poskrbel Matevž Vidovšek.

Po uvodnem šoku so domači nogometaši potrebovali nekaj časa, da se zberejo, nato pa so si po dobre pol ure igre so si priigrali prvo lepo priložnost na tekmi, ko je po kotu do strela z glavo prišel osrednji branilec Mihai Balasa, žogo pa je na golovi črti blokiral Olimpijin litvanski reprezentant Justas Lasickas.

V drugi minuti sodnikovega podaljška prvega polčasa pa je David Suaelehe storil veliko napako. Pri pokrivanju zelo aktivnega Balase se je v lastnem kazenskem prostoru spotaknil in ga podrl, ker pa je ravno takrat v Olimpijin kazenski prostor letel predložek, je glavni sodnik pokazal na belo piko. Izvedel jo je Marius Stefanescu, ki je slabo streljal in Vidovšek mu je enajstmetrovko ubranil. A kaj, ko je bil pri odbiti žogi prvi prav Stefanescu, ki jo je z levico pospravil v Olimpijin gol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob polčasu se je Albert Riera odločil v igro poslati Agustina Doffa, ki je zamenjal v prvem polčasu malo vidnega Timija Maxa Elšnika. V 61. minuti pa se je Olimpijin strateg odločil za kar trojno menjavo. Pedro, Pascal Juan Estrada in Ivan Prtajin so svoja mesta prepustili Đorđetu Crnomarkoviću, Almedinu Ziljkiću in Mustafi Nukiću.

Le slabih pet minut po trojni menjavi si je Svit Sešlar privoščil hudo napako. Olimpijin kapetan je kot zadnji igralec v obrambi za ramo vlekel Sepsijevega napadalca Alexandruja Tudorieja, ki je v igro vstopil le nekaj sekund pred tem. Romun je padel, škotski glavni sodnik pa je Sešlarju pokazal rdeč karton in domači ekipi še drugič na tekmi dodelil najstrožjo kazen. Izvedel jo je kar Tudorie sam in tako kot narekuje nepisano pravilo, enajstmetrovke ni izkoristil. Znova se je izkazal Vidovšek, ki je pravilno predvidel kam bo napadalec streljal in rezervistov poskus tudi obranil.

Riero pred povratno tekmo čaka še veliko dela
Riero pred povratno tekmo čaka še veliko dela FOTO: Luka Kotnik

Sepsi je bila še naprej konkretnejši nasprotnik in si v 84. minuti priigral kot z desne strani. Podajo s kota je na oddaljeno vratnico podaljšal Andres Dumitrescu, tam pa jo je iz neposredne bližine v Olimpijino mrežo pospravil Nicoale Paun. Olimpijini igralci so pri glavnemu sodniku nemudoma protestirali zaradi domnevne igre z roko, vendar niso bili uslišani in vodstvo Sepsija je obveljalo.

Čeprav je Olimpija zaostajala, so bili Romuni vseeno napadalnejši. Trud se jim je znova obrestoval v  94. minuti, ko je po na prvi pogled nenevarnem predložku Cosmina Mateia, lastno mrežo zatresel Mateo Karamatić.

Statistika tekme Sepsi OSK - Olimpija

Ekipa, ki bo iz tega para napredovala v tretji krog, se bo pomerila z zmagovalcem dvoboja med HNK Rijeka in Djurgardens IF. Švedi so na prvi tekmi na Rijeki slavili z 2:1.

Mura z remijem korak bližje napredovanju

Tekmo so veliko bolje otvorili Irci, ki so si že v prvi minuti priigrali izjemno priložnost. Po levi strani je prodrl Eoin Doyle in podal v sredino, tam pa je žogo pričakal Barry Cotter, ki jo je z levico poslal visoko prek vrat Matka Obradovića.

A vseeno je Mura udarila prva. V 27. minuti srečanja je Mirlind Daku izkoristil napako Harryja Brockbanka, mu ukradel žogo, se sam podal proti St. Patrickovemu vratarju, ga zaobšel in zabil za vodsto gostov. Do konca prvega polčasa sta mreži mirovali, v drugi polčas pa so agresivneje krenili domačini.

V 60. minuti se jim je pritisk obrestoval in irski podprvaki so izenačili. Po podaji Cotterja iz avta je žogo ukrotil Doyle in jo podal do Christopherja Forresterja. Irski vezist je žogo z desnim stegnom lepo ukrotil, z levico pa jo nato ob pomoči prečke poslal v Murin gol. Do konca tekme so bili domači nogometaši podjetneši, a si resnejše priložnosti niso priigrali. Za povrh pa so v 91. minuti ostali še brez Marka Doyla, ki je prejel rdeč karton.

Statistika tekme St. Patrick's - Mura
Statistika tekme St. Patrick's - Mura FOTO: Sofascore.com

Muro v primeru zmage nad irskim klubom nato v tretjem krogu čaka zmagovalec bolgarsko-makedonskega dvoboja CSKA Sofija – Makedonija. Prva tekma v Skopju se je končala brez zadetkov in posledično brez zmagovalca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rCharles
22. 07. 2022 13.28
+2
svaka cast muri edini resen slo klub, olimpije pa ne spremljam od sezone 15/16 in ni mi zal, bravo iz ljubljane
Goli000
22. 07. 2022 12.58
+0
SamoPovemMojeMnenje
22. 07. 2022 15.43
+3
datum ko bo ta španec leteu iz ljubljanje
Nimasmisla
22. 07. 2022 12.19
+2
In kdaj ima Olimpija kvalifikacije za vaško ligo
Goli000
22. 07. 2022 09.30
+2
Golman je pa dober.Novi Oblak
SamoPovemMojeMnenje
22. 07. 2022 15.43
+1
mojcd
22. 07. 2022 08.27
+2
Spet bojo letele bakle
mojcd
22. 07. 2022 08.27
+1
Nimasmisla
22. 07. 2022 08.04
+2
Morjo dat 3 gole nobenega dobit misija nemogoče