Nogomet

Mura se pripravlja na zadnjo evropsko kvalifikacijsko tekmo letos

, 24. 08. 2021 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Mure bodo v četrtek v Gradcu igrali povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij Lige Evropa. Popotnica ni najboljša, saj so izbranci Anteja Šimundže prvo tekmo pred domačimi gledalci izgubili z 1:3, a so hkrati pokazali, da se lahko merijo s favoriti iz Avstrije, in tako ohranili nekaj upanja na presenečenje.

Na prvi tekmi je Žiga Škoflek v uvodnih minutah Murskosobočane pripeljal do vodstva z lepim strelom z 20 metrov, nato pa so za preobrat poskrbeli Jakob Jantscher z bele pike, Otar Kiteišvili in Kelvin Yeboah. Ekipa, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković, je po visokem vodstvu malce popustila, Mura pa si je pripravila nekaj priložnosti in bi lahko ob boljši realizaciji prišla do ugodnejšega razpleta.

"Vemo, kakšno je naše izhodišče, zelo dobro se ga zavedamo, a če bi to dojemali kot pot brez upanja, ne bi bili športniki," je Ekipa SN navedla trenerja Anteja Šimundžo po nedeljski Murini prvi prvenstveni zmagi v tej sezoni, ko je z 1:0 premagala Celje. "Je pa dejstvo, da bo težko. Zelo težko, smo v velikem zaostanku. V Gradec želimo odpotovati z dvignjeno glavo, ponosno, in tako se želimo tudi vrniti domov," je dodal strateg Mure.

Težave s poškodbami

Ta bo imel nekaj težav s sestavo ekipe, saj ima nekaj igralcev težave s poškodbami, tudi Nik Lorbek, ki okreva po zlomu nosu, in Luka Bobičanec, ki ga po poškodbi na prvi tekmi s Sturmom prav tako še nekaj časa ne bo na igrišču. Prejšnjo tekmo je zaradi težav preventivno izpustil tudi kapetan Alen Kozar.

Mura bo sicer v vsakem primeru jeseni igrala v Evropi, saj si je že z igranjem v zadnjem krogu kvalifikacij evropske lige zagotovila igranje v skupinskem delu konferenčne lige. Preboj v Ligo Evropa bi ji prinesel 3,63 milijona evrov, če pa ji ne uspe, ji bo igranje v konferenčni ligi prineslo 2,94 milijona evrov. Naslednje skupinske tekmece za eno ali drugo tekmovanje bodo Murskosobočani dobili v petek.

Mura je na domači tekmi proti Sturmu iz Gradca v uvodnih minutah povedla preko Žige Škofleka.
Mura je na domači tekmi proti Sturmu iz Gradca v uvodnih minutah povedla preko Žige Škofleka. FOTO: Damjan Žibert

Za skupinski del Lige Evropa se bori še več Slovencev

Za preboj v skupinski del Lige Evropa se sicer bori še nekaj Slovencev: Miha Zajc po prvi tekmi s svojim Fenerbahčejem proti HJK Filipa Valenčiča vodi z 1:0, Dejan Petrovič pa je z dunajskim Rapidom tik pred napredovanjem, saj je Zorjo Lugansk na prvi tekmi premagal s 3:0.

Za igranje v skupinskem delu konferenčne lige pa se merijo še Denis Popović, ki je z Anorthosisom v gosteh proti Hapoelu Beršebi igral 0:0, ter Jasmin Kurtić s Paokom in Adam Gnezda Čerin z Rijeko – prva tekma se je v Grčiji končala z 1:1.

Nekaj Slovencev se poteguje tudi za igranje v Ligi prvakov, in sicer Benjamin Šeško s Salzburgom (prvo tekmo proti Broendbyju je dobil z 2:1), Lovro Bizjak s Šerifom Tiraspolom, ki je s 3:0 doma ugnal zagrebški Dinamo, in Miha Blažič, ki bo s Ferencvarosem lovil zaostanek z 2:3 proti Young Boys.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
27. 08. 2021 14.38
ne glede na razplet... gostovanja pri klubih v katerih jih imajo v skupini je to samo nagrada za trdo delo murasev...
RUBEŽ
24. 08. 2021 16.07
-1
Ma dajte no, Mura pa Evropa. Ko je naletela na vsaj malo resno ekipo, je pokasirala 3 komade. Beda.
Konan
24. 08. 2021 12.17
-1
Baje se roncijev agent dogovarja z Muro da bo vsaj nekje najboljsi
cripstoned
27. 08. 2021 14.39
tebi pa ronaldo ne da mira... ravno zaradi tega ker je najboljši strelec lige prvakov in z najlepšim golom tega tekmovanja vseh časov... ali drugače... najboljši strelec klubskih in reprezentančnih tekmovanj vseh časov..
SamoPovemMojeMnenje
24. 08. 2021 11.05
+0
upam samo da jih avstrici ne nabijo preveč