Nogomet

Muraši iz Evrope z dvignjeno glavo: Poraz z 1:5 ni pravo merilo

Murska Sobota, 25. 09. 2020 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Navijači Mure so bili lahko tudi v četrtek zvečer zadovoljni s predstavo ekipe trenerja Anteja Šimundže, ki se je z visokim porazom proti nizozemskemu velikanu PSV Eindhovnu poslovila od kvalifikacij za Ligo Evropa (1:5).

Več videovsebin
  • Novinarska konferenca napadalca Luke Bobičanca po tekmi Mura - PSV
    01:34
    Novinarska konferenca napadalca Luke Bobičanca po tekmi Mura - PSV
  • Novinarska konferenca trenerja Anteja Šimundže po tekmi Mura - PSV
    06:11
    Novinarska konferenca trenerja Anteja Šimundže po tekmi Mura - PSV

 

Kljub visokemu porazu so si bili zbrani na Fazaneriji enotni, da si je Mura zaslužila več. Morda celo veliko več, potem ko je po vodilnem zadetku Donyella Malena v 17. minuti že v enem naslednjih napadov izenačil Nino Kouter. Zmaga nad tako eminentnim nasprotnikom, ki bi pomenila napredovanje v play-off Lige Evropa, bi se seveda z zlatimi črkami vpisala ne le v zgodovino prekmurskega, temveč tudi slovenskega nogometa. Črno-beli v četrtek zvečer niso imeli veliko sreče s sodniškimi odločitvami, po strelu Luke Bobičanca v 25. minuti so delivci pravice "spregledali" igro z roko v kazenskem prostoru Nizozemcev, Mauro Junior pa je že čez nekaj minut zadel za novo vodstvo gostov z drugim strelom v okvir gola Mure.

Bobičanec je kmalu po začetku drugega polčasa zatresel tudi vratnico, v 54. minuti pa je Cody Gakpo s tretjim strelom svoje ekipe v okvir vrat, ki jih je tudi tokrat branil Matko Obradović, odločil obračun z golom za 3:1. Nizozemci so se veselili še dveh zadetkov, okvir njihovega gola pa je do konca obračuna z izvrstnim volejem zatresel tudi Tomi Horvat.

Slovenski pokalni prvaki imajo lahko pred nadaljevanjem sezone zgolj sladke skrbi.
Slovenski pokalni prvaki imajo lahko pred nadaljevanjem sezone zgolj sladke skrbi. FOTO: Damjan Žibert

Šimundža: Rezultat ne odraža dogajanja na igrišču
"Dejstvo je, da nikoli ni prijetno izgubiti s 5:1, ampak potrebno se je zavedati, da smo igrali proti PSV," je po poročanju uradne spletne strani kluba dejal trener domačih Ante Šimundža. "Tudi sam se mnenja, da rezultat ne odraža dogajanja na igrišču in iz tega vidika nismo zadovoljni. Igrali smo proti ekipi, ki ima v svojih vrstah ogromno talentov. Zagotovo bo kdo od njih zaznamoval evropski nogomet. Po drugi strani pa mislim, da sta bila v tekmi dva ključna trenutka. Prvi je bil nedosojena enajstmetrovka pri 1:1, drugi pa vratnica, ki jo je zadel Bobičanec. Tu se je tehtnica prevesila na njihovo stran. Na takšni tekmi, proti takšnemu nasprotniku je potrebno imeti tudi nekaj sreče, mi je tokrat nismo imeli. Rezultat je previsok, ampak zmaga PSV je povsem zaslužena," je menil Šimundža.

Bobičanec je po tekmi pristavil, da se bo s soigralci iz te preizkušnje naučil veliko, če bo temu res tako, pa bo Mura še veliko trši tekmec nasprotnikom v domačem prvenstvu in pokalu, kjer bo branila naslov.

"Videli smo dobro tekmo z naše strani. Zavedati se je potrebno, da smo igrali proti izredno kvalitetni ekipi," je dejal Bobičanec. "Toda, ko pogledamo celotno sliko in dogajanje na igrišču, menim, da rezultat ni pravo merilo. Iz evropskih tekem se lahko zagotovo ogromno naučimo, te izkušnje lahko izkoristimo tudi v domačem prvenstvu. Zagotovo se hočemo tudi mi približati tej ravni, ki jo igra PSV in igrati na podoben način. Imeli smo priložnosti, da se vrnemo v tekmo, a jih žal nismo izkoristili. Oni so kaznovali praktično vse naše napake in tu se vidi njihova kvaliteta."

 

Pred naslednjo epizodo spletne oddaje Fuzbal! zbiramo vprašanja za našega gosta, nekdanjega reprezentanta Marka Šulerja. Najizvirnejše vprašanje nagradimo s trimesečno naročnino na VOYO!
Pred naslednjo epizodo spletne oddaje Fuzbal! zbiramo vprašanja za našega gosta, nekdanjega reprezentanta Marka Šulerja. Najizvirnejše vprašanje nagradimo s trimesečno naročnino na VOYO! FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Misty2
25. 09. 2020 16.15
+5
Z dvigjeno glavo pa poraz 1 5 res se cenite ni kej .. Mauro Junior , Romero in Malen so prihodnost svetovnega nogometa a vseeno bi lahko odigrali boljše
gullit
25. 09. 2020 14.45
+6
Bravo Mura, vi ste najbolj predstavljali slo nogomet v Evropi, izločili močne dance, proti Psv-ju je pa zmanjkalo malo sreče ter hitrosti. Imate dobrega trenerja tako da le tako naprej pa boste tudi v Evropi še daleč prišli.
Iztok Draksler
25. 09. 2020 14.25
+2
ko recem da je trenutno spica pr nm kolesarstvo..dobim ohgromno minusov..kaj a ni res..,fusbal žal ni....a ne vidite v kaksnem stanju je nogomet..trenutno..v bankrotu..ja tako je
Iztok Draksler
25. 09. 2020 12.52
-4
ja in...trenutno je kolesarstvo in..ne fusbal...torej...ni panike...
HALAcR7
25. 09. 2020 12.37
+9
Bolje 1:5 kot 8:2
Frel
25. 09. 2020 14.23
-4
itak :D saj sem rekel, da niti nk spodnji duplek ne more kasirati 8 komadov, pa če mu nasproti stoji real madrid, ampak Barca je dokazala da je nemogoče še kako mogoče. kar naj jih peče, kar so sejali, to naj žanjejo, mi se pa bomo še 10 let po tem smejali. kakšna liga prvakov nekaj ter vse osvojene la lige, to je taprava osvojitev :) takšne ne pozabiš nikoli. tako da še enkrat HAHHAAHAHHAHAHHAHA :D
dajno
25. 09. 2020 16.30
+3
Matematično ne😁 8:2 = 4:1, kar je manjša razlika od 5:1 😉
Frel
25. 09. 2020 20.44
bububu123
25. 09. 2020 12.37
+12
Mura bi rabila tudi srečo včeraj... prečka, vratnica, 11-metrovka... PSV pa 5 strelov in 5 golov. pa še gol iz ofsajda....
Apostol1
25. 09. 2020 12.31
+0
Če ne bi bilo čejev , bi na štrbunk wc- ju peli in ne čepeli.
mackon08
25. 09. 2020 12.26
+8
Sodnik očitno sodil v korist PSV, nedosojena enajstmetrovka, ki se je videla iz aviona žalostno da je PSV rabil pomoč sodnika.
HUSO BOSS
25. 09. 2020 12.20
-2
JE KAR REALNA SLIKA KJE JE SLOVENSKI NOGOMET V EVROPI! V PODNU!!!
Iztok Draksler
25. 09. 2020 12.52
-9
ma ja..smo pa boljsi v kolesartvu..nmnoremo biti povsod..trenutno je kolesartvo...spica..pa pac fusbal ne..me nic ne moti