Nogomet

Pred Muro edini, ki jo je zagodel zvezdniškemu PSG-ju

Maribor, 19. 10. 2021 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši Mure je tretji izziv v Konferenčni ligi. Aktualni slovenski prvaki se bodo po Vitesseju in Tottenhamu pomerili še z enim velikanom, in sicer francoskim Rennesom. Gre za trenutno sedmo ekipo Ligue 1 in sploh edino, ki ji je v tej sezoni uspel skalp zvezdniškega PSG-ja. Prenos tekme bo v četrtek od 18.25 na Kanalu A in VOYO.

Nogometaši Rennesa so na začetku oktobra v domačem prvenstvu z 2:0 ugnali PSG.
Nogometaši Rennesa so na začetku oktobra v domačem prvenstvu z 2:0 ugnali PSG. FOTO: AP

Mura je po dveh krogih skupine G še brez točke, Rennes oziroma s polnim imenom Stade Rennais pa v Ljudski vrt prihaja še brez poraza. Ima štiri točke in je na prvem mestu izenačen s Tottenhamom. Za nameček so Francozi pravo formo ujeli tudi v domačem prvenstvu, kjer so nekoliko skromneje začeli, a nato v zadnjih štirih krogih zbrali deset točk, ob tem pa na domačem stadionu z 2:0 ugnali celo Lionela Messija in druščino.

Prvi zvezdnik je poškodovan
Tudi zato ni dvoma, kdo bo v četrtek od 18.45 v vlogi favorita. Skupna vrednost nogometašev Rennesa presega 200 milijonov evrov, medtem ko so Muraši skupaj "težki" le dobrih sedem in pol. Pri Francozih je trenutno najvišje ocenjen belgijski mladenič, ki je zablestel na evropskem prvenstvu, Jeremy Doku, a je poškodovan že dlje časa in ni še povsem jasno, kdaj se bo vrnil na travnate zelenice. Veliko obeta tudi 21-letni centralni branilec Loic Bade, za katerega so pri Rennesu poleti odšteli kar 17 milijonov evrov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omeniti velja še nekdanjega nogometaša Dinama iz Zagreba Lovra Majerja, ki je klub poleti okrepil za 12 milijonov. 23-letni Hrvat je imel vse od konca avgusta težave s poškodbo, ki jo je v zadnjih dneh, kot je potrdil trener Rennesa Bruno Genesio, dokončno saniral. "V zadnjih 14 dneh je normalno treniral. Znebil se je bolečin, ki so ga hromile, a z doziranjem njegove minutaže bomo še kako previdni," je pred nedavno zmago na gostovanju pri Metzu povedal Genesio. Majer je na tisti tekmi odigral 22 minut. 

Iz akademije med zvezde kot po tekočem traku
Ko beseda nanese na Rennes, ne gre mimo v svetu nogometa zelo priznane akademije La Piverdiere, v kateri so od leta 2000 vzklili že številni talenti svetovnega formata. Naj omenimo zgolj Ousmaneja Dembeleja, Yacina Brahimija, Yanna M'Vilo, Yoanna Gourcuffa, Sylvaina Wiltorda in tudi Eduarda Camavingo, ki je poleti za 30 milijonov odšel v madridski Real. 

Za klub pa je pred odhodom na Otok med letoma 2002 in 2004 igral tudi legendarni češki vratar Petr Čech. In ne dvomimo, da bomo tudi v četrtek na zelenici Ljudskega vrta lahko spremljali kar nekaj nogometašev, za katere bomo v prihodnje še slišali. 

Mura – Rennes
Mura – Rennes FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kitajc69
19. 10. 2021 20.56
-1
Mura šampijon
Uros Mlinar
19. 10. 2021 20.45
+4
Kanon fujtar mura
BELAN
19. 10. 2021 17.30
+2
Spet petarda....
JAZsemTI
19. 10. 2021 17.29
+4
Upam, da ne bo preveč treščilo.