Nogomet

Na Apeninskem polotoku brez nogometa (najmanj) do maja?

Torino, 29. 03. 2020 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je v pogovoru za časnik La Repubblica poudaril, da bo v ponedeljek zaradi pandemije novega koronavirusa predlagal, da se prekinitev vseh športnih tekmovanj, tudi nogometnih, podaljša na ves april. To bo veljalo tudi za treninge, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V Italiji so zadnjo prvoligaško tekmo, takrat že brez gledalcev, igrali 9. marca.

Andrea Agnelli je predsednik serijskih italijanskih prvakov iz Torina. Pri Juventusu so se pred dnevi dogovorili, da bodo igralcem in trenerjem znižali plače za štiri mesece ter tako stroške zmanjšali za približno 90 milijonov evrov.
Andrea Agnelli je predsednik serijskih italijanskih prvakov iz Torina. Pri Juventusu so se pred dnevi dogovorili, da bodo igralcem in trenerjem znižali plače za štiri mesece ter tako stroške zmanjšali za približno 90 milijonov evrov. FOTO: AP

Italijanska vlada je stroge omejitve glede gibanja ljudi in prekinitev različnih dejavnosti sprva uvedla do 3. aprila. Na vprašanje, kako bi vlada pomagala nogometu v krizi, pa je Vincenzo Spadafora dejal: "Šport ni samo nogomet in nogomet ni samo Serie A.Veliki klubi živijo v mehurčku, tudi nad svojimi zmožnostmi, če pogledate milijonske zneske njihovih igralcev. Razumeti morajo, da po tej krizi nič ne more ostati enako kot prej," je še poudaril politik populističnega Gibanja petih zvezd.

V soboto so se pri serijskem italijanskem nogometnem prvaku Juventusu dogovorili, da bodo igralcem in trenerjem znižali plače za štiri mesece ter tako stroške zmanjšali za približno 90 milijonov evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
29. 03. 2020 14.52
+0
Se je Ronaldo uštel, ko je pristal na 12,5% ? V 5 letih , kot član Juvenusa, bi moral biti za vzgled ........ ( za Ronalda štejemo leta kot šteje Cripsi legendam )
samomojemnenje
29. 03. 2020 17.52
+0
Bo naredil še 50 miljonov lažnih profilov na Instagramu in bo nekaj kapnilo v obubožano denarnico. Pa še kakšno svojo napol golo sliko bo prodal oboževalcem, kot so Cripsi&Co...