Nogomet

Na Bavarskem še kar vre: James tokrat nad direktorja Salihamidžića

München, 07. 11. 2018 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko se je kolumbijski nogometni zvezdnik James Rodriguez že pred časom zapletel s trenerjem Nikom Kovačem, je zdaj nekdanji član Porta, Monaca in Real Madrida po informacijah v nemških medijih "eksplodiral" na športnega direktorja Hasana Salihamidžića.

James (na fotografiji) v Münchnu povzroča vedno več preglavic nadrejenim.
James (na fotografiji) v Münchnu povzroča vedno več preglavic nadrejenim. FOTO: AP

Sezona 2018/19 se lahko mirno uvrsti v sam vrh najbolj nemirnih v tem tisočletju, ko gre za dogajanje v taboru münchenskega Bayerna. V glavni vlogi pa kdo drug kot Kolumbijec James Rodriguez, ki se po prestopu iz madridskega Reala na Bavarskem pod različnimi trenerji nikakor ni uspel uveljaviti, pod taktirko Hrvata Nika Kovača pa je očitno povsem izgubil potrpljenje.

STRELI

Že na začetku oktobra so nemški mediji poročali o ostrem jeziku Rodrigueza, ki naj bi se za Kovačevim hrbtom skupaj z nekaterimi somišljeniki ostro lotil lika in dela nekdanjega vezista bavarskega ponosa. Zdaj naj bi se na štiri oči sprl še s športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem, dnevnik Bild pa poroča, da se je vse skupaj zgodilo med oktobrsko tekmo proti Mainzu, ko Rodriguez ni dobil priložnosti za igro. Na klopi naj bi tudi zavrnil ponujeno roko Salihamidžića in mu v španščini zabrusil: "Motiš se!"

Derbi z Dortmundom že ključnega pomena
Že septembra so pri Bildu pisali o željah agenta Jorgeja Mendesa, da bi že januarja svojega varovanca odpeljal v novo sredino. Kolumbijec bi tako šest mesecev pred iztekom posoje iz vrst madridskega Reala končal svojo epizodo v Münchnu, Bavarci ga sicer lahko odkupijo za 42 milijonov evrov. Generalni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge je sicer še nedavno govoril o tem, da si želi zadržati Južnoameričana na Allianz Areni, a zdi se, da je možnosti vedno manj.

Trener Kovač (na fotografiji) je že nekaj časa pod plazom kritik.
Trener Kovač (na fotografiji) je že nekaj časa pod plazom kritik. FOTO: AP

Kovač je sicer svoje varovance pred tekmo z atenskim AEK v Ligi prvakov javno pozval, da naj stopijo skupaj in bodo "kot družina", da bi tako skupaj prebrodili težaven uvod v sezono. Rdeči so padli na tretje mesto v 1. Bundesligi, kjer za vodilno Borussio Dortmund pred sobotnim velikim derbijem zaostajajo za štiri točke.

Kot Troja ali Cezar
"Če družina drži skupaj, so reči lahke. Če pa ne, bo razpadla. Več primerov tega je v zgodovini. Vzemite Trojo ali Cezarja," je bil v torek zgodovinsko razpoložen Kovač. "Moramo držati skupaj, to je pomembno. Vsi imajo dolžnost, da dajo vse od sebe, da smo uspešni s klubom. Ne verjamem, da pomaga, ko notranje zadeve postanejo javne. To se ne bi smelo zgoditi. Veliko lažje je, če držiš skupaj."

BAYERN

Med tistimi, ki Kovača ne podpirajo, naj bi bili po pisanju nemških medijev praktično vsi Bayernovi nosilci: Arjen Robben, Franck Ribery, Thomas Müller in Mats Hummels. Nazadnje je Kovača na družbenih omrežjih napadla celo Müllerjeva žena, skupna novinarska konferenca predsednika Ulija Hoenessa in direktorja Rummenigge pa je bila sploh zgodba zase.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
08. 11. 2018 12.39
-4
s temi Bosanci se itak ne moreš pogovarjat,tupi v glavi.
dr.Megla
08. 11. 2018 09.47
+9
To je Bayern iz Bosne
blazter
07. 11. 2018 19.23
+2
Stara ekipa, osvežitve in ideje ni. Kovač ni prišel v pravem trenutku. James pa bi v RM po moje lahko igral, ampak težava je mišljenju, da je najboljši. To popravi in bo top.
šumar
07. 11. 2018 19.13
-8
realova šola sramota za nogomet
jodr
07. 11. 2018 17.24
+22
Ne morejo Balkanci voditi Bavarskega ponosa. Oni so drugoligaši.
poserjemsenavas
07. 11. 2018 17.02
+19
james pojdi nazaj v real