Nogomet

Na Camp Nouu brez zmagovalca: Real po remiju v boljšem položaju

Barcelona, 06. 02. 2019 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Reala so na vročem gostovanju v Barceloni v okviru prve polfinalne tekme kraljevega pokala proti večnemu rivalu iztržili ugoden izid (1:1) in obenem izhodišče pred povratnim obračunom na Santiagu Bernabeuu, ki bo na sporedu čez tri tedne. Goste je že v 6. minuti v vodstvo popeljal Lucas Vazquez, končni izid pa je v 57. minuti z izenačujočim zadetkom postavil Malcom.

TEKMA

Na kultnem Camp Nouu smo bili priča prvemu od skupno treh 'el clasicov' v naslednjih 20 dneh, ki bodo dodobra usmerili potek drugega dela sezone v španskem klubskem nogometu. 

Madridčani so prvega od treh 'el clasicov' v naslednjih treh tednih odprli z zgodnjim zadetkom Lucasa Vazqueza že v 6. minuti.
Madridčani so prvega od treh 'el clasicov' v naslednjih treh tednih odprli z zgodnjim zadetkom Lucasa Vazqueza že v 6. minuti. FOTO: AP
Prvo polfinalno dejanje kraljevega pokala se je končalo brez zmagovalca. Že pred uvodnim žvižgom glavnega sodnika Antonia Mateua Lahoza iz Valencije je bilo pričakovati, da Ernesto Valverde ne bo mogel računati na rahlo poškodovanega prvega zvezdnika Lionela Messija, zato se je izkušeni strateg 'blaugrane' odločil, da bo v taktični razporeditvi 4-3-3 priložnost za igro v napadu ponudil trojici Philippe Coutinho - Luis Suarez - Malcom. Predvsem slednji je upravičil Valverdejevo zaupanje z neprestanim gibanjem v prazen prostor, medtem ko sta Brazilec in Urugvajec skrbela za čim boljšo distribucijo žoge v gostujoči kazenski prostor.  na drugi strani se je trener 'galaktikov' Santiago Solari odločil zaupati preizkušenim matadorjem na čelu s kapetanoma Sargiem Ramosom in Luko Modrićem ter napadalnim trojčkom Vinicius Junior - Lucas Vazquez - Karim Benzema.

Prav po eni od prvih resnejših akcij na dvoboju so gostje iz prestolnice šokirali nabito poln Camp Nou. Vse se je začelo na levi strani prek nadarjenega brazilskega krilnega napadalca Viniciusa, ki je poslal visok predložek v domači kazenski prostor, tam sta bila nekoliko nespretna, najprej Jordi Alba in nato še Clement Lenglet, kar je po lepi povratni podaji Benzemaja izkoristil prisebni Vazquez za vodstvo Reala 1:0. Po začetnem šoku so se nogometaši Barcelone le uspeli zbrati in v 19. minuti je po lepi globinski podaji Suareza Malcom stekel sam proti tekmečevim vratom, a je neposredni dvoboj iz oči v oči dobil izkušeni čuvaj mreže Reala Kaylor Navas. Tudi v nadaljevanju prvega dela igre so imeli nekoliko več od igre domači nogometaši, a so bili Pique, Suarez in Ivan Rakitić, ki je v 32. minuti po podaji Malcoma zatresel prečnik.

Barcelona je bila za trud in boljšo igro v nadaljevanju tekme nagrajena z izenačujočim zadetkom Malcoma v 57. minuti.
Barcelona je bila za trud in boljšo igro v nadaljevanju tekme nagrajena z izenačujočim zadetkom Malcoma v 57. minuti. FOTO: AP

Barca nagrajena za vztrajnost
V nadaljevanju je Barcelona še bolj agresivno in odločno krenila proti gostujočim vratom, kar se ji je obrestovalo že v 13. minuti drugega polčasa, ko je po pravem obleganju vrat in vratnici Luisa Suareza v polno meril razpoloženi Malcom. Po izenačenju in menjavah na obeh straneh se je ritem igre nekoliko umiril, kar je bila voda na mlin Madridčanov, ki so z neodločenim izidom prišli do izjemno ugodnega izhodišča pred povratnim obračunom, ki bo na sporedu čez tri tedne na Santiagu Bernabeuu. 

Dodajmo, da je v 64. minuti kljub nekoliko drugačnim napovedim pred tekmo iz domačega tabora v igro vstopil Lionel Messi, ki je zamenjal do tedaj dokaj neopaznega Philippea Coutinha.     

Copa del Rey, polfinale, prva tekma:
FC Barcelona - FC Real Madrid 1:1 (1:1)
Vazquez 6., Malcom 57.

Začetni postavi:
FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, Semedo - Arthur, Busquets, Rakitić (od 63./Vidal) - Coutinho (od 64./Messi), Suarez, Malcom (od 76./Alena). Trener: Ernesto Valverde. 

FC Real Madrid (4-3-3): Navas, Carvajal, Varane, Ramos (c), Marcelo - Modrić, Llorente (od 63./Casemiro), Kross - Vazquez (od 84./Asensio), Benzema, Vinicius Junior (od 64./Bale). Trener: Santiago Solari.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
07. 02. 2019 12.02
+4
Solari hvala ker si dal Bala v igro. Mel je prazen gol in ni zadel. Bale hvala ti
Anticripstoned
07. 02. 2019 12.00
+2
Čestitke sodniku...Perez kako lahko tvoji sodniki sodijo tekmo brez uporabe vara...Barci piskal vsak dotik, Ramosu 0
LARMshow
07. 02. 2019 14.10
+2
Bla bla Perezov sodnik je najbol bedno kar lahko reces po taki tekmi... Nizko si
cripstoned
07. 02. 2019 11.13
-10
skoda za avtogol real madrida....danes bi bilo tukaj bolj tiho...
Kollerik
07. 02. 2019 11.53
+10
Škoda za tisto prečko Rakitića, bi spet moral "čestitati", zapirač pa v luknjo za par dni....
diebaumeister
07. 02. 2019 16.59
+2
hahaha autogol, škoda za tisto biljardno zbijanje žoge, ki je po sreči končalo v Barcini mreži.
cripstoned
07. 02. 2019 11.07
-11
kako jih boli ker klub po katerem pljuvajo ze celo vecnost ne kiksne ko je to najbolj potrebno....ko/ce se ponovi lanski superpokal bo spet jok in stok....barca pa kljub porabljenim 700milijonov evrov ne more in ne zna igrati v 2.delu sezone proti velikim ekipam....real pa povsem druga zgodba...brez ronalda in zidana dozivi preporod takrat ko je najbolj potrebno in to brez mega okrepitev....real je v vseh pogledih pred barco....kje bo ta klub cez par let ko tam ne bo messija? kje bodo takrat kollerik, johnny, elrocco, rolica, idiu3krasne, resnicaosvobaja in ostali aparatasi? pod novim vzdevkom bodo dolgoletni navijaci mancitya ali psgja.....ahahahahaha...gliha vkup strika....
Johnny_J
07. 02. 2019 10.53
+1
Predpriprave za trening na santiago bernaleu uspesne...brez poskodb, Messi pa ocitno pripravljen za tekmo na svojem najljubsem stadionu proti svoji najljubsi stranki, kjer bo imel 2 treninga proti neki drugorazredni ekipi real madrid al neki takega...kdo bo poznal vse te vaske ekipe...
cripstoned
07. 02. 2019 11.02
-6
zakaj si lazes ce sam pri sebi ves da je vse popolnoma drugace.....nekateri pa res zivite v svojem svetu....real drugorazredni klub ahahahaha...kaj je potem barca ce ni zmozna doma zmagati in da srecen gol ki je v bistvu avtogol...en nasvet...osredotocite se raje na lyon...da ne bo potem spet kriv cel madrid in uefa...ahahaaha
Kollerik
07. 02. 2019 13.15
+1
blablabla... pejt že enkrat k dohterju, no.
alien8potnik
07. 02. 2019 10.49
+8
veseli me napredek rm, v prepire, kdo je bil včeraj boljši, se pa ne mislim vpletati. moje skromno mnenje je, da v prvem polčasu rm, v drugem barca. bale - dizaster. zamočiti tako šanso, ki mu jo je virtuozno na nogo položil benz, je res slabo. zakaj sploh še igra ta človek? obnaša se, kot da je čisto odklopljen od ekipe. nezainteresiran. in to pri bajni plači. res žalostno. čestitke mladcem rm. tako se bori. benz pa je zame najbolj prijetno presenečenje (ob malem viniciousu).
mmickica
07. 02. 2019 12.08
+7
alien, ti dam prav. V prvem polčasu je bil Real veliko boljši, še posebej na začetku. Barca je potrebovala kar dolgo, da se je zbrala. V drugem polčasu šele so prišli k sebi, samo bum-bar od Suareza in Coutinho sta bila katastrofa, tako kot vaš Bale, he he he... Benzema je pa prav zaživel, odkar ni Ronalda, res je. Pri Barci me je zelo pozitivno presenetil Malcom, pa ne le zaradi gola, velikokrat je bil v priložnosti, lepo podajal in iskal soigralce, samo kaj, ko je imel zraven levatorja Suareza. Škoda le, da ne dobi več priložnosti.
apodgra
07. 02. 2019 15.13
+2
mmickica Strinjam se s tabo, samo Malcom kljub zadetku , ni igralec za ekipo Barce. Veliko žog izgubljenih , oddaje so netočne in tudi pred golom se ne znajde najbolje . Tipičen brazilski igralec.
Chaparral M
07. 02. 2019 10.45
-2
Kaj bi bilo, če bi bilo ...... kriv je seveda spet sodnik .... pa boginja Fortuna .......blablabla ....... sprijaznite se z rezultatom
Kollerik
07. 02. 2019 11.55
+2
Očitno rezultat dosti bolj boli belce. Če ne verjameš, pejt še pod kak drugi članek o tekmi včeraj pogledat.
Chaparral M
07. 02. 2019 13.48
-2
Po komentarjih sodeč, ne bi rekel. Če Barca doma ne premaga "ubogi" Real, potem je očitno, da se bolj grizete, objokujete prečko ....hehe
fihner
07. 02. 2019 15.15
+1
Se strinjam, pa nobenega pomišljaja, če je pa res! Močno upam, da je bil samo slab dan.
ehjaehja
07. 02. 2019 10.39
-7
Johan konjiček krasna ter njihov vodja kolerči spet sanjajo o sprehodu blede barce spet govorijo kako se bo raztresen Messi včeraj sprehodil...me zanima kakšen izgovor bodo imeli v primeru poraza:D HALA MADRID!!!
Johnny_J
07. 02. 2019 10.58
+2
Raje iscem izgovore, kot da se skrijem pod preprogo kot delas ti. Danes si ves navdusen s svojimi provokacijami, po povratni tekmi te pa spet nekaj dni ne bo izpod predpraznika.
janezdollar
07. 02. 2019 10.23
-7
Povprečen Real brez težav iztržil remi proti Barci, ki je daleč od tega, da bi bila kaj posebnega...v Madridu diši po gladki zmagi Reala...
Kollerik
07. 02. 2019 10.32
-3
špaget fuzbalerji tut navijate za belce? Aja, rončy je sedaj vaš....
elrocco77
07. 02. 2019 10.37
+4
V bistvu je Real igral bunker, tako da bo na povratni tekmi Barca imela lahko delo. O tem ali je točka zaslužena ali ne bi lahko letele stave, dejstvo je, da je Real za razred slabši. še posebej z Modričem ki je težka bremza. Na povratni tekmi bo 1:2 ali 1:3 za Barcelono brez posebnega švicanja. Razen Viničiusa in Benzemaja praktično vsi stojijo.... čim bo dala Barcelona na gas, se jim bo igra razpadla ko prpečenc ko ga pohodiš...
janezdollar
07. 02. 2019 10.40
+4
Ma kaki Ronči...drugače pa čist pošteno, Barca včeraj ni pokazala bogve kaj...zdaleč od vesoljske ekipe kot jo nekateri poimenujete...se zna zgoditi, da bodo že proti Lyonu veliki problemi...
ehjaehja
07. 02. 2019 10.44
-4
Se bo barca sprehodila ja malo morgen..Kot se je včeraj Ane? Po slučajnosti ste dali gol in to je bilo to:D
diebaumeister
07. 02. 2019 10.50
+1
A real ga je pa dal kako??? Napake prvega branilca in drugega, no sicer ne bi niti do kazenskega prišli
ehjaehja
07. 02. 2019 10.52
-4
cripstoned
07. 02. 2019 10.59
-5
real igral bunker...posest zoge 57-43% ....ne bluzi...pricakovali ste gladko zmago barce in doziveli ste hladen tus...zdaj pisete vse samo da se tolazite....real madrid je bil boljsi na stadionu turistov...kaksna mrtva publika..hahahahaa....pozabljate da ko se igrajo 2 tekmi in se gre za lovoriko je slabsa barca....glede naslednjega elkasika pa se niti sami ne zavedate kaj vas caka....pekel in izpad...potem pa jokajte se bolj kot zdaj..
dark horse
07. 02. 2019 11.03
+2
In ti veš kaj bo kajne si nostradamus. Prišepni nam izzide da kaj noro zaslužimo ko bomo vedeli
Kollerik
07. 02. 2019 11.57
+5
Ja pa res genije, ...daj nam povej no...dobiš 10 %.....
ehjaehja
07. 02. 2019 10.10
-12
Kljub sodnikom na barcini strani smo zagrenili življenje barci:) HALA MADRID!!!
elrocco77
07. 02. 2019 10.40
+2
Ti si res šaljivec :)) Ne vem kaj dobrega si sicer videl v igri Reala razen solidno odigranega bunkerja, tako da ne vem od kjet ti ideja da je kdo kumu kaj zagrenil......
ehjaehja
07. 02. 2019 10.43
-6
bunker so igrali šele ko je vini izstopil in ga je zamenjal bale:)
dark horse
07. 02. 2019 11.03
+5
In kaj je bilo da je bilo sojenje na barci strani? Ti si en hud pacient
diebaumeister
07. 02. 2019 09.48
+4
Rambosu sodnik spregledal drugi rumen, sojenje izpod kritike, dejansko v škodo Barci
ehjaehja
07. 02. 2019 09.49
-10
suarezu vsaj 5 rumenih kartonov spregledau zaradi simuliranja
Campeones36
07. 02. 2019 10.22
+5
A prvi rumen je pa bil upravičen, ko še prekrška ni bilo?
alien8potnik
07. 02. 2019 10.40
+3
glede na to, da je bil prvi rumeni popolnoma krivično dosojen, je sodnik pokompenziral in s tem odpravil svojo napako. ramos pač včeraj ni naredil dveh prekrškov za rumena kartona. neupravičeno se razburjaš.
elrocco77
07. 02. 2019 10.42
+2
Ramos je storil prekršek, ker bi se lahko umaknil, ampak se je pobalinsko nastavil da se je igralec zaletel vanj. To so glupe fore, da potem maha kao nisem ga spotaknil. Sodnik ga je dobro spregledal, mu pokazal rumeni karton (jaz osebno bi mu rdečega zaradi otrešanja gobca), ampak ok. Včeraj je bilo sojenje kar na nivoju in nihče ni bil oškodovan prav pretirano.
diebaumeister
07. 02. 2019 10.49
+1
Minotaurček, da prvi je bil upravičen samo poglej si kako se mu je nastavil, dej samo ne mi upravičevat Rambosa, ceu svet ga je že spoznal, samo vi ovce prizemljaktične ne.
cripstoned
07. 02. 2019 11.12
-4
elrocco kaj pa roka piqueja? ze 4x je igral z roko v kazenskem prostoru v laligi in vceraj se 1x v pokalu....glej ga zlomka...nobeden od nasprotnikov ni dobil penala....gol malcoma je pa avtogol real madrida....bodi vesel za ta zadetek....ce ne bi barca oz real dosegel avtogol vas danes ne bi bilo tukaj....tako pa imate se kancek upanja ....ampak ce mislite da boste lahko napredovali se motis...zelo motis...
Kollerik
07. 02. 2019 11.59
+2
Alien, Lahoz je včeraj dobro vedel, koga mora najprej umiriti z rumenim kartonom, če hoče še naprej imeti igro pod kontrolo.
mmickica
07. 02. 2019 12.11
+3
Sodnik je imel res mogoče nekaj čudnih odločitev, ampak kljub temu se mi zdi, da tokrat nekih bistvenih napak ni bilo.
cripstoned
07. 02. 2019 09.10
-14
BRAVO REAL MADRID...ponosen sem na klub, trenerja in igralce...v tako malem casu so uspeli sestaviti ekipo ki je bila boljsa od vodilne ekipe v laligi....2meseca nazaj smo imeli kaos in so se nam vsi smejali pa ceprav neopraviceno....ampak real gre po svoje tako kot samo oni znajo....v soboto je na vrsti atletico ki je tudi v slabi formi in tudi tu verjamem da lahko real madrid osvoji 3 tocke in jih tudi prehiti....potem je tu se tekma z ajaxom ki je se najbolj pomembna od vseh letos....vsekakor je lepo biti navijac real madrida....
Kollerik
07. 02. 2019 09.22
+9
se ti dogaja, a ne.....pazi, da se ne boš predoziral....
cripstoned
07. 02. 2019 09.34
-11
kaj ti delamo jaz real madrid in zapirac...hahahaha
Kollerik
07. 02. 2019 09.41
+11
to pa to.... dva urgentna primera za občasno zabavo....
Peter Selan 1978
07. 02. 2019 10.28
+2
lepo je biti navijač madrida ko messi ne igra
Kollerik
07. 02. 2019 10.33
+2
V pogonu ni bilo niti Dembeleja, drugega najboljšega.
idiu3krasne
07. 02. 2019 10.48
+5
Crisp...aparatiiiii... a so vzdržali...poservisiraj in nabavi še kakega...povratna nebo hecanja...Barca bo dala v najvišjo prestavo...vi pa v rikverc...hahahaha bunkeraši...
elperdido
07. 02. 2019 09.03
-7
Uporabnik1211614
07. 02. 2019 08.57
+4
Ja, zdaj je Real bližje Barceloni, ko so igrali izenačeno :)
BBarca
07. 02. 2019 08.53
+13
Eh žalost od tekme. Pa ne mislim glede rezultata - tu niti ni tako slabo... pač Barca ne sme zgubiti oz igrati tekme brez golov in imajo še vedno lepo šanso; ampak igra pa nikakor ni bila na nivoju. Kar nekaj. Prvi polčas kot bi igrali 9 vs 11 - brez Coutinha in Suareza. Oba za pozabo. Še sreča, da sta nazaj Messi in Dembele - po tekmi ali dveh bosta nazaj v ritmu in tako bo tudi napad na Bernabeu precej boljši. Oba zgoraj omenjena duhova pa poleti prodat (čeprav vem da je za to zelo majhna možnost).
Stipe Mesi?
07. 02. 2019 08.50
-7
Glede na videno iz obeh strani sem še bolj prepričan, da bo Juventus osvojil ligo prvakov.
Campeones36
07. 02. 2019 09.01
+21
Ja, ker juve je v strašni formi trenutno... a si si ogledal zadnjih 5 tekem Juventusa?
Stipe Mesi?
07. 02. 2019 09.05
-15
Ne nisem, mi ni treba. Vem kdo igra za njih, to je dovolj.
Kollerik
07. 02. 2019 09.10
+8
apodgra
07. 02. 2019 08.49
+13
Priznati moramo, da je bila igra Barce izpod svojega nivoja. Neprofesionalni odnosa do igre, rak rana. Vse preveč ležerno in nikamor se nikamor ne mudi. Barce sploh ne pozna hitrega kontra napada. Nasprotni strani daje vedno dovolj časa ,da se organizira v obrambi in potem čara okrog strjene obrambe in išče prehod skozi betonski zid do samega gola,. Ko pa izgubi žogo v napadu , pa ima nasprotnik avto cesto do gola. Napad brez Messija je brez zobi tiger in tega se Valverde ne zaveda ,oziroma je tako slep , da tega ne vidi .
cripstoned
07. 02. 2019 08.33
-23
Real madid boljsi...z malce srece bi lahko vodili po polcasu z 0:2...barca nic od nic...gol (avtogol) ...nisem se motil ko sem pred tekmo povedal da je real madrid v boljsi formi....lepo je da imamo prednost zadetka v gosteh ampak nic se ni odloceno....na naslednji tekmi bomo pac morali zaboti takoj 2 gola in to bo dovolj za napredovanje...verjamem v real madrid in v napredovanje....vini bo verjetno tudi bolj miren kot je bil vceraj...fantu ne moremo nicesar zameriti saj je igral svoj prvi elklasiko in to pri 18....kapa dol...bale? V prodajo...najvecji krivec da real ni zmagal...mislim da je bil mijatovic se bolj zivcen hahahaha...
Fuzbaler
07. 02. 2019 08.37
+7
Meni se je bolj zdelo,da je bil en slabsi od drugega. Res slaba tekma,z obeh strani.
Kollerik
07. 02. 2019 08.40
-6
Lahoz je seveda napravil več "napak" v korist Reala, kot Barce. Že videno!
cripstoned
07. 02. 2019 08.55
-8
hahahaha kaj pa bo drugega govoril hejter reala ki se ima za navijaca barce ko barce ne igra dobro in srecno iztrzi remi proti boljsemu realu? ŽE VIDENO... v jok...kako se ti bom smejal v primeru izpada barce...hahahahaha
Kollerik
07. 02. 2019 09.13
+2
"hahahah" ...pacient. Tokrat sta vas rešila Navas in boginja Fortuna (prečka Rakitića), na BernaLEU vas ne bo mogel rešiti nihče. Potem se boš pa spet po luknjah skrival.
cripstoned
07. 02. 2019 09.18
-8
za mene luknje ne obstajajo...ce nas izloci barca bom posteno cestital....ti pac ne bos ...ker si samo hejter reala in nic drugega...tiste precke ne bi bilo ce lahoz ne prej piskal smesnega faula ki je v nadaljevanju prinesel barci kot....kaj pa na bejlov zgreseni zicer in vsaj 2 smrtni sansi viniciusa?....bodi vesel da niste ze izpadli po 1.polcasu patetik....tako kot lani v superpokalu....jokaj...barca tone real raste....brigaj se rajsi za lyon....s tako igro bo spet blamaza v ligi prvakov...
Kollerik
07. 02. 2019 09.25
+4
ares1976
07. 02. 2019 10.21
+5
idiu3krasne
07. 02. 2019 10.51
+6
Crisp barca je za razred boljša...ko je prišel Messi in Vidal praktično niste mogli do žoge...hahaha trol
Kollerik
07. 02. 2019 08.30
+1
Kljub preveč taktike je bila Barca včeraj za razred boljša od Reala. Najbolši igralec belih je bil poleg Vasqueza v bistvu Navas, ki je dvakrat res sijajno rešil svoja vrata, tako pred Malcomom (v prvem poiskusu), kot pred odličnim strelom Suareza. Pri Barci so se odlikovali zlasti Pique, Semedo, Artur in Malcolm. Busquec s preveč napakami, Coutunho nič od nič, tudi Suarez ni sledil podajam. Morda bo res bolje da Coutinha prodajo... ne vem, kaj se z njim dogaja. Kakorkoli, glede na ležerni pristop Barce včeraj zaslužen remi.
Fuzbaler
07. 02. 2019 08.30
+12
Nasplosno je bil tole mislim,da kar najslabsi El Classico zadnjih let. Z obeh strani. Ampak igro Reala naj komentirajo njihovi navijaci. Nevem pa cemu Valverde se kar vztraja. Po taksni predstavi bi lahko sam podal odstopno izjavo. Se enkrat vec neverjetno pocasna igra,brez zelje po zadetku. Precka Rakitica,pa se ta po slucaju,zadetek,po tem pa nic. Od Coutninha tudi se vedno nic od nic. Za ves da denar...katastrofa. Mocno se pozna manjko Dembeleja,sicer Malcom niti ni bil tako slab kot ponavadi. Messi po vstopu v igro ni sel na polno,zavoljo poskodbe ni zelel tvegati. Najboljsi je bil po mojem mnenju Semedo,zlasti v fazi obrambe,ni pustil prehoda.