Nogomet

Na Etihadu odjeknila petarda, Liverpool do novih treh točk

Manchester/Brighton, 08. 07. 2020 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Cityja so v 34. krogu angleške Premier league na Etihadu povsem nadigrali nebogljeni Newcastle, ki se vrača domov s petimi zadetki v svoji mreži. Vse se je začelo že v 10. minuti prek Gabriela Jesusa in končalo v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je bila za končnih 5:0 natančen Raheem Sterling. Novopečeni državni prvak Liverpool pa je na gostovanju pri Brightonu z odlično predstavo Mohameda Salaha prišel do nove zmage s 3:1.

To je bila igra mačke z mišjo, ki se je končala s petimi zadetki v mreži Srak iz Newcastla. Gostje so sicer pričakovali precej močnejši odpor, a njihov voz je začel počasi drseti navzdol že v 10. minuti, ko je po podaji razpoloženega Davida Silve za vodstvo z 1:0 zadel Gabriel Jesus.

V 20. minuti je bilo že 2:0 za sinjemodre, ko je po podaji belgijskega reprezentančnega vezista v polno meril Rijad Mahrez. Manchester City je iz minute v minuto stopnjeval ritem igre, kar tokratni tekmec ni uspel dohajati. Po prihodu iz garderob se razmerje moči na zelenici ni spremenilo; varovanci katalonskega stratega Josepa Guardiole so nadaljevali z všečno in napadalno igro, kar je na svoji koži občutil tudi gostujoči branilec Federico Fernandez, ki je v 58. minuti zatresel lastno mrežo. Toda to še ni bilo vse: na 4:0 je z natančno izvedenim prostim strelom povišal David Silva, končnih 5:0 pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka postavil Raheem Sterling.

Po koncu obračuna na Etihadu domači strateg ni skrival navdušenja nad predstavo svojih varovancev. "Odkar smo se vrnili na zelenice, igramo zelo dobro in predvsem učinkovito. Končnico lige prvakov bomo tako dočakali v zelo dobri formi. Ne glede na predhodni poraz proti Southamptonu sem s potekom tega dela sezone več kot zadovoljen. Naša obveza je, da se vsakodnevno trudimo za naše navijače, naše ljudi, ki v teh težkih časih za človeštvo kažejo, koliko jim ta klub dejansko pomeni," je bil po visoki zmagi svojega moštva vzhičen Pep Guardiola.

Statistika tekme Manchester City vs Newcastle (Vir: Sofascore.com)
Statistika tekme Manchester City vs Newcastle (Vir: Sofascore.com) FOTO: Sofascore.com

Prvaki rutinirano prek Brightona do novih točk
Čeprav so se nogometaši Brightona na domači zelenici večji del srečanja pogumno upirali državnim prvakom iz Liverpoola, je bila na koncu razlika v kakovosti med moštvoma očitna. Blestel je Mohamed Salah z dvema zadetkoma: prvič je bil uspešen že v 6. in nato še v 76. minuti po natančni podaji s kota kapetana Jordana Hendersona. Slednji se je tudi sam vpisal med strelce le dve minuti po vodilnem zadetku Egipčana, torej v 8. minuti za bržkone odločilno vodstvo gostov na tekmi (2:0), ki ga ni skazilo niti znižanje izida po zadetku Leandra Trossarda v izdihljajih prvega polčasa. 

Liverpool je bil znova tisti pravi z veliko domiselnosti v svoji igri, z razpoloženimi Salahom, Hendersonom in Nabyjem Keitajem, ki so vseskozi dajali ton igri moštvu z Anfield Roada. To je bila že 30. prvenstvena zmaga v sezoni za 'redse', ki tako ohranjajo velikih 23 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Manchester Cityjem.

Statistika tekme Brighton vs Liverpool
Statistika tekme Brighton vs Liverpool FOTO: Sofascore.com

Angleško državno prvenstvo, 34. krog, sredine tekme, izidi: 
Brighton - Liverpool 1:3 (1:2)
Trossard 45.; Salah 6., 76., Henderson 8.

Manchester City - Newcastle 5:0 (2:0)                
Jesus 10., Mahrez 21., Fernandez 58./ag, Silva 65., Sterling 91.

Sheffield United - Wolverhampton 1:0 (0:0)
Egan 93.                   

West Ham - Burnley 0:1 (0:1)
Rodriguez 38.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
10. 07. 2020 11.53
Liverpool bi znal imeti vec tock na koncu kot v lanski sezoni, city pa bo koncal na 2.mestu, medtem ko bo za 3. In 4. Mesto se velika borba za ligo prvakov