Nogomet

'Na evropskem prvenstvu ne bo prostora za nasilje'

Berlin, 07. 12. 2023 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
7

Nemška ministrica za notranje zadeve Nancy Faeser bo poostrila varnost na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji, če bo do takrat ostalo pri zdajšnji stopnji terorističnih groženj. Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 14. junijem in 14. julijem.

Euro 2024 bo gostilo deset mest, gre pa za največji športni dogodek v Nemčiji po svetovnem prvenstvu leta 2006. V zadnjem obdobju je po podatkih nemške tiskovne agencije dpa po konfliktu na Bližnjem vzhodu grožnja terorističnih napadov višja, zaradi česar bo nemška vlada do prihodnjega poletja podrobno spremljala položaj znotraj države. "Če bo čez pol leta stopnja ogroženosti enaka, potem to seveda pomeni, da bomo morali okrepiti svoja prizadevanja, kar se tiče varnosti. Seveda tega ne vemo in danes o tem še ne moremo soditi," je nemškim medijem dejala notranja ministrica Nancy Faeser.

Nancy Faeser
Nancy Faeser FOTO: AP

Nadzorni center policije bo med Eurom v Düsseldorfu, policija Severnega Porenja – Vestfalije pa bo skrbela za usklajevanje vseh varnostnih sil med enomesečnim tekmovanjem. Terorizem pa ne predstavlja edine grožnje. Huliganstvo v Nemčiji je opazno naraslo, s podobnimi problemi pa se srečujejo tudi v drugih državah, predvsem v Franciji, kjer že nekaj časa prihaja do resnih težav zaradi nasilja nogometnih navijačev.

"Seveda bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da nasilje ne bo našlo mesta v športu, še posebej ne med evropskim prvenstvom. Za ta primer sodelujemo s tujimi varnostnimi organi, pravzaprav bo tako za vsako tekmo. Če bodo na primer k nam prišli Hrvati, pride zraven tudi hrvaška policija," je na primeru ponazorila nemška ministrica za notranje zadeve.

Na evropskem prvenstvu bo drugič v zgodovini nastopila tudi slovenska reprezentanca. Ta se bo v skupini C pomerila z Dansko (16. junij), Srbijo (20. junij) in Anglijo (25. junij). Tekme bodo v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xelA
08. 12. 2023 08.30
+1
Skrbite raje za tiste afriške horde ki jih imate, ne za par pijanih navijačev.
SAKOSAKO
07. 12. 2023 19.16
+1
Bo, bo... Huligani zmeraj najdejo način, saj jih nogomet bolj malo zanima.
generaly
07. 12. 2023 18.40
-2
Skoda huligastvo je del sporta se posebi v nogometu popestri vse skupaj
Bundy Al
07. 12. 2023 18.10
+4
Torej, ko pridejo francozi, pride tudi afriška policija?
Petur
07. 12. 2023 18.06
+2
kaj pa na tribunah in izven stadiona?kako to imenuje ta ministrica...to niso arapi ampak naši vzorni fantiči!!