Nogomet

Na Hrvaškem prestrelili avto športnega direktorja NK Osijek

Osijek, 28. 05. 2024 16.18 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
3

Neznanci so v središču Osijeka streljali v avto športnega direktorja nogometnega kluba Osijek, Portugalca Joseja Bota. Boto je sporočil, da je dogodek zanj samo dodatna motivacija, da ostane v klubu. Incident sta ostro obsodila tako Hrvaška nogometna zveza (HNS) kot NK Osijek. Policija dogodek še preiskuje.

Jose Boto
Jose Boto FOTO: X

"Ne pade mi na pamet, da bi zapustil mesto in klub, to mi daje samo dodatno motivacijo," je sporočil Jose Boto. Hrvaška policija je popoldne sporočila, da so prijavo o prestreljenem avtu v središču Osijeka prejeli ob 8.57. Pojasnili so, da so streli poškodovali prednje vetrobransko steklo na osebnem avtomobilu, ki ga uporabljajo zaposleni v Osijeku. Dodali so, da preiskava še poteka.

Avto so po pisanju hrvaškega spletnega portala Index prestrelili na parkirnem mestu blizu zgradbe, v kateri stanuje Boto. Slednji je v ponedeljek odletel na oddih na Portugalsko, njegov sodelavec Alfredo Almeida pa je avto parkiral na parkirnem mestu, kjer ga Boto parkira tudi sicer. Almeida je bil po pisanju Indexa tudi prvi, ki je opazil strele.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V HNS so najostreje obsodili incident. Napovedali so, da bodo zagotovili maksimalno podporo Botu in klubu, ter opozorili, da so takšna sporočila in zločini absolutno nesprejemljivi in nedopustni. Iz Osijeka so medtem sporočili, da so zgroženi nad incidentom, in izrazili vso podporo Botu ter pozvali vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, naj se obrnejo na policijo.

Boto je portugalski športni direktor, ki je osem let delal pri Benfici kot vodja skavtske službe. Preden je januarja prišel v Osijek, je delal kot športni direktor v grškem PAOK.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VikiKrema
28. 05. 2024 19.01
+1
Na hrvaškem je tud kafe 5€
fronza
28. 05. 2024 18.02
-2
So kiksnl! Morali bi avto direktorja Olimpije!
bohinj je zakon
28. 05. 2024 16.50
-2
Ni bil priden?