Nogomet

Na Old Trafford prihajajo okrepitve, Solskjaer bi rad bil potrpežljiv

Manchester, 21. 04. 2019 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je podobno kot po izpadu v četrtfinalu Lige prvakov proti Barceloni spregovoril o potrebi prevetritve igralskega kadra na Old Traffordu, a pred tekmo z Evertonom izjavil, da poleti v svojih vrstah pričakuje zgolj peščico novih imen.

Manchester United - Barcelona
Nekaj več veselja so v tabor Uniteda prinesle nogometašice, ki so se v otoško drugo ligo vrnile prvič po 13 letih in takoj osvojile naslov ter si zagotovile napredovanje med elito. Naslov so Unitedova dekleta potrdila z zmago nad Crystal Palacom (7:0), varovanke Casey Stoney so dobile 16 od 18 tekem in na poti do napredovanja le enkrat izgubile. Uvrstile so se tudi v polfinale ligaškega pokala in med najboljših osem ekip v pokalu FA.

Ole Gunnar Solskjaer opozarja, da "hitre rešitve" težav Manchester Uniteda ne bo, in da želi s sodelavci "postopoma" izpeljati projekt prevetritve igralskega kadra, potem ko so angleški ligaški rekorderji prepričljivo izpadli v četrtfinalu Lige prvakov proti Barceloni s skupnim izidom 0 : 4 in jih čaka še srdit boj za preboj med prve štiri ekipe Premier League, ki bodo tudi v prihodnji sezoni igrale v skupinskem delu najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Solskjaer je s fanti navduševal v prvih tednih po slovesu Joseja Mourinha, a zdaj se je večji del optimizma, ki se je razširil ob njegovem prihodu, že razkadil, Norvežan pa je navijače spet pozval k potrpežljivosti, potem ko je že po porazu v Barceloni (0 : 3) namignil na to, da "rdeče vrage" čaka še dolga pot do evropskega vrha.

Načrtujejo uvrstitev med prve štiri in igranje v Ligi prvakov
"Poleti bodo prišli novi igralci, a ne mislim, da jih lahko pričakujete šest," je pred novo pomembno ligaško tekmo z Evertonom povedal Solskjaer. "Dvomim, da bi ob takšnem vprašanju kateri koli trener rekel, da si želi tolikšnih sprememb. Želimo si graditi na novo, toda to bo moralo biti postopno, v nekaj oknih (prestopnih rokih, op. a.). Načrtujemo, da bomo med prvimi štirimi, načrtujemo, da bomo v Ligi prvakov naslednjo sezono, želimo pa si igralce, ki nas lahko v Ligi prvakov zadržijo in nas dvignejo po lestvici. A vemo, da ne bo hitre rešitve. Moramo iti korak za korakom."

O prihodnosti vezista Paula Pogbaja (levo) se že nekaj časa pojavlja veliko nejasnosti in govoric.
O prihodnosti vezista Paula Pogbaja (levo) se že nekaj časa pojavlja veliko nejasnosti in govoric. FOTO: AP

United je izgubil kar pet od zadnjih sedmih tekem, Solskjaer pa je varovance, ki ga ne bodo prepričali, posvaril, da jih bo poslal na nogometno tržnico, tako kot je to nekoč počel njegov trenerski mentor sir Alex Ferguson.

"Ko so mi dali službo, smo se sporazumeli glede tega, da moramo v klub in v ekipo vrniti DNK Manchester Uniteda," dodaja Solskjaer. "To ne pomeni, da želim živeti v preteklosti. Bilo bi naivno reči igralcem, da počnejo enake reči, ki sem jih kot igralec počel jaz. A želim ustvariti kulturo, v katero vsi verjamemo. Ko sem igral, nam je trener zaupal, mi pa smo sami prevzeli odgovornost za lastne kariere. Če je kdo prestopil meje, potem tu niso bili dolgo. Tako morajo potekati reči pri klubu, kakršen je ta."

EVEMUN

LESTVICA

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.