Nogomet

Na različnih koncih sveta predstavili logotip nogometnega SP 2022

Doha, 03. 09. 2019 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna nogometna zveza in organizatorji svetovnega prvenstva 2022, ki bo v Katarju, so v Dohi pred več tisoč ljudmi predstavili uradni logotip turnirja. Ta po besedah organizatorjev uteleša vizijo dogodka, ki povezuje in vključuje cel svet, hkrati pa so na njem elementi lokalne in regionalne arabske kulture ter nogometne aluzije.

Gradnja stadionov po Katarju napreduje z izjemno hitrostjo, čeprav se gostitelji SP 2022 spopadajo s številnimi obtožbami glede kršitev pravic oziroma izkoriščanja tujih delavcev.
Gradnja stadionov po Katarju napreduje z izjemno hitrostjo, čeprav se gostitelji SP 2022 spopadajo s številnimi obtožbami glede kršitev pravic oziroma izkoriščanja tujih delavcev. FOTO: AP

Logotip je v obliki osmice, ki predstavlja osem stadionov, na katerih bodo tekme, predstavlja pa tudi simbol neskončnosti in hkrati spominja na legendarno lovoriko, ki jo prejme svetovni prvak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Osrednjo obliko logotipa je navdihnil tradicionalni volneni šal. V zimskih mesecih ga nosijo povsod po svetu, posebej v arabskem svetu in Zalivu pa ga nosijo različni ljudje v različnih slogih," so zapisali pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa). Prvenstvo bo prvič v poznojesenskih oziroma zimskih mesecih - od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Poleg Dohe predstavitev tudi v New Yorku, Londonu, Moskvi, Johannesburgu in Sao Paulu
Logotip so v Dohi obelodanili ob 19.22 po srednjeevropskem času, hkrati pa so ga odkrili tudi v nekaterih velikih mestih po svetu (med v New Yorku, Londonu, Moskvi, Johannesburgu in Sao Paulu), na znanih lokacijah, ob tem pa so nekateri znani nogometaši in nogometne legende logotip pripeljali do milijonov navijačev prek družbenih omrežij.

Fifa na čelu s predsednikom Giannijem Infantinom se je sicer v zadnjem času soočala s precej kritikami, tudi zaradi tega, ker so si želeli prvenstvo z 32 razširiti na 48 ekip. Katarsko prvenstvo pa se sooča še z drugimi nevšečnostmi, med drugim so francoski protikorupcijski preiskovalci junija več ur zasliševali nekdanjega predsednika Evropske nogometne zveze Michela Platinija v povezavi s tem, kako je Katar leta 2010 dobil organizacijo mundiala.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZjebanKruh
04. 09. 2019 16.25
+2
Useeno če bi dal € za maskoto ter logotip. Dejmo use arabom požrešen narod do konca. Srečko Kosovel - Kons 5. Upam da se kmalu uresniči.
TheNormalOne
04. 09. 2019 16.19
+5
Katar 2022 je ziv dokaz, da se z denarjem da kupiti vse.
krnekilojz
04. 09. 2019 15.40
+7
Logotip pa grd k svija!
ggargamell
04. 09. 2019 11.58
+6
letos se v tem času igra liga prvakov ?? a pol leta 2022 nebo lige prvakov v tem času ?
gullit
04. 09. 2019 13.03
+5
ja čudno bo tole sp. ne bo niti domače lige ali kar koli champions lige ne bo zarad te polomije ki so jo povzročili podkuplenjci.