Nogomet

Na razpotju: James Rodriguez želi v Neapelj, Perez omahuje

Madrid/Neapelj, 08. 07. 2019 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihodnost za zdaj še člana madridskega Reala Jamesa Rodrigueza je zavita v tančico skrivnosti. Kje bo nadaljeval kariero 27-letni kolumbijski nogometni reprezentant, ki je zadnji dve sezoni kot posojen nogometaš belega baleta preživel pri münchenskem Bayernu, bo znano v prihodnjih dneh oziroma tednih, čeprav je nogometaš sam že pred časom izrazil željo za selitev k Napoliju.

Če bi se vprašalo zgolj Jamesa Rodrigueza, bi Kolumbijec kariero bržkone nadaljeval v Neaplju pod vodstvom nekdanjega trenerja Carla Ancelottija, ki je za zdaj še člana Reala vodil tako v Madridu kot tudi v Münchnu.

Škarje in platno glede nogometaševe prihodnosti držita v rokah predsednik 13-kratnih evropskih klubskih prvakov Florentino Perez in zastopnik kolumbijskega reprezentanta Jorge Mendes. Prvi je več kot očitno zagovornik prodaje Rodrigueza, o čemer pa pri Napoliju ne razmišljajo. Prvi mož Neapeljčanov Aurelio de Laurentiis je sicer prižgal zeleno luč za prihod Rodrigueza na San Paolo, kjer bi ga na vsak način želel videti izkušeni italijanski strateg Ancelotti, toda le kot posojenega nogometaša. "Zavedamo se, da njegova cena na tržišču ni ravno med nižjimi, ampak, če je zavoljo dviga kakovosti moštva potrebna takšna vrsta odrekanja, bomo to tudi storili. Verjamem oceni Ancelottija, da gre za odličnega nogometaša, ki bi nam prišel še kako prav, a videti po treba, koliko zanj zahteva Real. Jorge Mendes je najboljši nogometni manager na svetu, zato verjamem, da še vedno obstaja možnost dogovora v obojestransko zadovoljstvo" ostaja previden de Laurentiis.

Uradno še član madridskega Reala James Rodriguez, naj bi bil po poročanju uglednega Asa v igri za prestop/posojo k mestnemu rivalu Atleticu ali italijanskemu Napoliju.
Uradno še član madridskega Reala James Rodriguez, naj bi bil po poročanju uglednega Asa v igri za prestop/posojo k mestnemu rivalu Atleticu ali italijanskemu Napoliju. FOTO: AP

Prestop vreden 40 milijonov evrov
Po drugi strani v čakalni vrsti (goreče) čaka tudi mestni rival Reala Atletico, ki je od svojega slavnejšega "brata" to poletje že odkupil Marcosa Llorenteja, in upa, da je podoben dogovor o prodaji moč doseči tudi v primeru Jamesa Rodrigueza, ki ga povratnik na klop galaktikov Zinedine Zidane.očitno ne vidi v ožjih kombinacijah za prihodnost. Po poročanju uglednega Asa, naj bi bili pri Realu sicer bolj naklonjeni odhodu Rodrigueza v Neapelj, saj si ne želijo dodatno okrepiti velikega rivala v domačem prvenstvu in Ligi prvakov, toda s poslovnega vidika pa si Perez želi prodaje nogometaša in ne nove posoje. Za sam prestop bi moral potencialni kupec odšteti okrog 40 milijonov evrov, Napoli pa si želi prevzeti le nogometaševo plačo in ne celotnega paketa. 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elrocco77
08. 07. 2019 13.42
+0
Normalno, da Perez omahuje, če jim je pa James naredil 60 milijonov minusa...
cripstoned
08. 07. 2019 12.47
-5
komaj cakam konec tega prestopnega roka in zacetek nove sezone....toliko je govora o realovih sedanjih in bodocih igralcih da je stvar ze moteca....najbolje za real bi bilo da prodajo jamesa izven spanije...ce pa ze hocejo atleti direktni nakup od glavnega konkurenta pa naj v nasprotno smer posljejo nasega oblaka...seveda z doplacilom reala..
AtleticoSLO
08. 07. 2019 13.35
+26
Ja pa kaj še ...Oblak v Realu...a nimate dost svojih golmanov....hahah
User513426
08. 07. 2019 19.02
ko so prosti streli okrog kazenskega bi bili lahko vsi realovi golmani naenkrat v koli pa bi še dobili gol. kaj je pa z de geo crisp, a ni več dober za real
Kollerik
08. 07. 2019 20.42
+0
toliko jih imajo, da so se znebili Navasa, ki je bil res dober in je rešil Realovo mrežo pred prenekaterim zadetkom. Toliko o tem, kako spoštujejo svoje legende....
AtleticoSLO
08. 07. 2019 12.41
+11
No,no...kakor mi je znano si v Atletico želi James...morda zaradi jezika...še bolj pa mislim...da si želi nazaj v Real in želi v Madridu igrati...tudi kot v član Colchonerosov.