Nogomet

Načeti Salah se vrača v Liverpool, na Anfieldu naj ne bi bilo razloga za skrb

Kairo, Liverpool, 14. 10. 2018 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Egiptovska nogometna zveza je sporočila, da se Mohamed Salah ne bo udeležil naslednje tekme reprezentance, potem ko je zvezdnik Liverpoola poškodovan zapustil petkov obračun v Kairu. Na Anfieldu bo trenerju Jürgnu Kloppu, ki je imel ostre kritike (predvsem) na račun Lige narodov že pred tokratnim reprezentančnim premorom, gotovo odleglo.

Salah (levo) na tekmi Lige prvakov s Paris Saint-Germainom.
Salah (levo) na tekmi Lige prvakov s Paris Saint-Germainom. FOTO: AP

Mohamed Salah se z reprezentančne akcije v vrstah domače reprezentance Egipta vrača v Liverpool, potem ko se je poškodoval v zadnjih minutah petkove tekme s Svazijem (oz. eSvatinijem), ki so jo faraoni dobili s 4:1. Egiptovska nogometna zveza (EFA) je v soboto v izjavi za javnost sporočila, da zvezdnik angleškega velikana na drugi tekmi z istim nasprotnikom, ki je na sporedu v torek, ne bo nastopil.

Gol Salaha neposredno iz kota:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"(Selektor, op. a.) Javier Aguirre se je odločil, da Salahu dovoli vrnitev v Liverpool in mu ponudi nekaj dodatnega počitka, saj so zdravniški pregledi pokazali, da bi ga težko pripravili za torkovo tekmo," piše v sporočilu EFA.

Kritike tudi na račun slabe zelenice
Pomočnik selektorja Hany Ramzy je takoj po tekmi dejal, da meni, da ne gre za resne zdravstvene težave, je pa imel Javier Aguirre veliko pripomb zaradi slabega stanja zelenice na domačem stadionu Al Salam, kjer so faraoni sicer visoko dobili tekmo kvalifikacij za nastop na Afriškem pokalu narodov.

MO

"Zelenica na stadionu Al Salam je zelo slaba. To ne pomaga igralcem, da bi prikazali običajno raven igre," je bil kritičen mehiški novinec na klopi Egipčanov. Salah je sicer v prvem polčasu zabil gol neposredno iz kota, nato pa v 88. minuti zapustil igro.

Klopp: Liga narodov najbolj nesmiselno tekmovanje v svetu nogometa
Liverpoolov trener Jürgen Klopp varovance, ki niso dobili reprezentančnega vpoklica, v Melwoodu pričakuje v ponedeljek, novice o še kakšni poškodbi pa bodo gotovo dodatno ujezile Nemca, ki se je pred odhodom varovancev na vse konce sveta ostro lotil predvsem novoustanovljene evropske Lige narodov.

"Zdaj gredo igralci igrat Ligo narodov, ki je najbolj nesmiselno tekmovanje v svetu nogometa. Moramo začeti razmišljati o igralcih. Moraš poklicati selektorja katere koli reprezentance in ga prositi, ali lahko izpusti kakšnega nogometaša, on pa reče: 'Tudi jaz sem pod pritiskom!'" je bentil Klopp.

"Ljudje so spraševali, zakaj ta tekma (remi na Anfieldu z Man. Cityjem 0:0, op. a.) ni bila tako intenzivna. Fantje, denimo Jordan (Henderson), so imeli po svetovnem prvenstvu le dva tedna premora."

LN

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
14. 10. 2018 19.00
+8
Kdor noče priti na tekmo reprezentance, se zlaže, da je poškodovan. Imamo izkušnje s tem.