Nogomet

Nadarjeni trener prevzel nizozemskega velikana, a še pred tem dobil odpoved

Roterdam, 15. 12. 2020 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemski nogometni klub Feyenoord je našel zamenjavo na mestu trenerja po odhodu Dicka Advocaata po koncu sezone. Nekdanjega selektorja nizozemske izbrane vrste ter trenerja številnih ekip, kot so PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sankt Peterburg in Sunderland, bo poleti zamenjal Arne Slot. 42-letnik pa je prav zaradi tega izgubil trenutno službo pri AZ Alkmaarju.

"Arne Slot se je v preteklih letih razvil v izjemno uspešnega trenerja. Gre za strokovnjaka s prepoznavnim slogom igre, pod njegovim vodstvom napredujejo tudi igralci. To je tisto, kar potrebujemo pri Feyenoordu," je dejal direktor kluba iz Rotterdama Frank Arnesen in dodal, da bodo Slota uradno predstavili po koncu sezone 2020/21. Podpisal je dveletno pogodbo.

Arne Slot na tekmi Napoli – AZ Alkmaar.
Arne Slot na tekmi Napoli – AZ Alkmaar. FOTO: AP

Dogovarjanje ga je stalo službe
Dvainštiridesetletni Slot je bil do 5. decembra trener moštva AZ Alkmaar, odpustili pa so ga ravno zaradi medijskih zapisov, da je glavni kandidat za trenerja Feyenoorda. "Po pogovoru z njim smo se odločili, da prekinemo sodelovanje. V klubu želimo trenerja, ki se ekipi stoodstotno posveča. Ne vemo pa, ali bi bilo pri Arneju tako," so pred dnevi sporočili iz njegovega nekdanjega kluba.

Po dvanajstih krogih je Feyenoord s štirimi točkami zaostanka za Ajaxom na tretjem mestu, AZ Alkmaar pa je z desetimi točkami zaostanka trenutno sedmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.