Nogomet

Nagelsmann imenovan za novega selektorja Nemčije

Berlin, 22. 09. 2023 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški nogometni strateg Julian Nagelsmann je postal novi selektor nemške reprezentance. Nekdanji trener Bayern Münchna bo Nemčijo vodil na domačem evropskem prvenstvu prihodnje leto, podpisal pa je kratkoročno pogodbo do 31. julija 2024. Po EP se bo lahko svobodno odločil o svoji prihodnosti.

Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann FOTO: AP

Julian Nagelsmann je na klopi nemške izbrane vrste zamenjal Hansija Flicka. Ta je službo izgubil 10. septembra po le štirih zmagah na zadnjih 17 tekmah, vključno z izpadom v skupinskem delu svetovnega prvenstva. "EP imamo v svoji državi. To je nekaj posebnega. Z veliko željo sprejemam ta izziv," je dejal 36-letni Nemec. Ta je nazadnje vodil Bayern, kjer je prav tako nasledil Flicka. Ob sebi bo kot pomočnika imel nekdanjega napadalca Bayerna Sandra Wagnerja.

Svojo prvo tekmo v vlogi selektorja bo vodil 14. oktobra v Hartfordu proti ZDA, tri dni pozneje pa še proti Mehiki v Philadelphii. "EP prihodnje leto je izjemnega pomena za celoten nogomet v Nemčiji. Prepričani smo, da bo Nagelsmann poskrbel, da bo reprezentanca navdušila svoje navijače in da bo Euro tudi športno uspešen," je dejal predsednik zveze Bernd Neuendorf.

Bernd Neuendorf, Julian Nagelsmann in Rudi Moeller
Bernd Neuendorf, Julian Nagelsmann in Rudi Moeller FOTO: AP

Na zadnjih petih tekmah pod vodstvom Flicka Nemci niso zmagali, štirikrat pa so bili poraženi. Tik za tem so nato pod vodstvom Rudija Völlerja ugnali Francijo z 2:1, a ta ni bil pripravljen dlje časa ostati na položaju selektorja. Völler je trenutno direktor reprezentance in naj bi bil tudi gonilna sila pri imenovanju Nagelsmanna.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
22. 09. 2023 18.12
+1
Ma kakšen Moeller, Voeller, ste razumeli Rudi Voeller.