Nogomet

Najbolj zaželeni najstnik: Haaland pred vrati Bundeslige

Dortmund, 13. 12. 2019 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Erling Haaland v tej sezoni blesti v dresu Red Bull Salzburga. S predstavami v avstrijskem prvenstvu ter Ligi prvakov si je prislužil zanimanje največjih evropskih klubov in jasno je, da se njegov čas v Mozzartovem mestu bliža koncu. V povezavah z norveškim napadalcem se najbolj omenja dortmundska Borussia.

Haaland je v Ligi prvakov zadetek v povprečju zabil vsakih 47 minut.
Haaland je v Ligi prvakov zadetek v povprečju zabil vsakih 47 minut. FOTO: AP

19-letni napadalec se je po koncu skupinskega dela Lige prvakov odpravil v Nemčijo, kjer je opravil pogovor z Borussio iz Dortmunda in RB Leipzigom. Rumena podmornica naj bi imela trenutno največ možnosti za podpis norveškega dragulja, a si želi prestop izpeljati že v januarskem prestopnem roku, zato je vse skupaj še vedno pod velikim vprašajem, poročajo angleški mediji. 

Erling Haaland ima v pogodbi odkupno klavzulo v višini 25 milijonov evrov, a je jasno, da bo odškodnina zanj zagotovo višja. V Salzburgu se nadejajo vsaj 60 milijonov, saj računajo, da se bo v borbo za Norvežana vmešal še kdo. Guardian je zapisal, da bo Norvežan, ki se je sicer rodil v angleškem Leedsu, pred kakršnimkoli dogovorom opravil še pogovor z Manchester Unitedom in Juventusom. 

Haaland je v tej sezoni v vseh tekmovanjih na 22 tekmah zabil kar 28 zadetkov, od tega izjemnih osem v Ligi prvakov, pa čeprav je v začetni enajsterici začel zgolj štiri tekme, od tega je le na eni odigral vseh 90 minut. 

Erling Haaland Liga prvakov

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
13. 12. 2019 12.45
-1
Mislim, da se bo javil tudi Real iz Madrida.
Trend01
13. 12. 2019 12.42
+4
To bi bil pameten prestop. Če se bo odvil že januarja. Potem bo lahko še naprej v LP igral in nabiral prepotrebne izkušnje.
brodarko
13. 12. 2019 11.56
+14
Naj mi kdo pomaga. V kratkem času sem že dvakrat zasledil, da dortmundsko Borrusio na tem portalu imenujejo tudi "rumena podmornica". Sem mislil, da ima ta vzdevek španski Villarreal in da Borussio imenujejo "Borussi" oziroma "črno rumeni". Ali kdo kaj ve o tem?
Trend01
13. 12. 2019 12.35
+7
To si morda zasledil na slovenskih portalih ali pač s strani slovenskih "komentatorjev". Rumena podmornica v Nemčiji ne obstaja. So le "Die Borussen" in/ali "Die Schwarzgelben" ter seveda "Der BVB ".
lumpimonster
13. 12. 2019 11.45
-2
Ol ta tip je najbolj zaželen samo na poptvju :D