Nogomet

Najprej slišali napačno himno, nato so se Gibraltarci 'maščevali' z zgodovinsko zmago

Erevan, 14. 10. 2018 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska Liga narodov ima veliko kritikov, je pa omogočila, da se tradicionalno najšibkejše reprezentance enakovredno merijo za eno od vozovnic, ki prinaša nastop na evropskem prvenstvu leta 2020. Eno najlepših zgodb je v ligi D spisal Gibraltar, ki je v Armeniji slavil prvo kvalifikacijsko zmago v svoji zgodovini (1:0).

Gibraltarci (na fotografiji lanska tekma z reprezentanco Bosne in Hercegovine) so proslavljali zgodovinski uspeh.
Gibraltarci (na fotografiji lanska tekma z reprezentanco Bosne in Hercegovine) so proslavljali zgodovinski uspeh. FOTO: AP
Gibraltar je zmagal tretjič v zgodovini, a so njihovi nogometaši prejšnji zmagi nad Malto in Latvijo slavili na prijateljskih tekmah.

Večer v Erevanu se ni začel po načrtih reprezentance Gibraltarja, ki so ji na stadionu Vazgena Sargsjana armenski prireditelji zaigrali napačno himno. Na več kot 4.3000 km oddaljeno gostovanje belo-rdeči tudi niso prišli z velikim optimizmom, saj so vse od začetka nastopanja v kvalifikacijah za evropska in svetovna prvenstva od leta 2013 izgubili vseh 22 uradnih tekem pod dežnikoma evropske in mednarodne nogometne zveze.

Veselje po zmagi Gibraltarja nad Armenijo:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A vse se je spremenilo v soboto zvečer v Erevanu, kjer so kot že rečeno Gibraltarci namesto svoje himne slišali liechtensteinsko. Po nekaj ostrih besedah Gibraltarske nogometne zveze na Twitterju (kasneje so sporočili, da so dobili uradno opravičilo) pa je sledilo "maščevanje" na zelenici, kjer so z enajstmetrovko Josepha Chipoline v 50. minuti slavili zgodovinsko zmago, Chipolina pa se je zapisal v zgodovino.

GIBRALTAR

In še: to je bila prva zmaga Gibraltarja v gosteh od ustanovitve nogometne reprezentance. S tremi točkami so v svoji 4. skupini lige D sicer ostali na zadnjem mestu, v žepno državico z okoli 30.000 gledalci pa zdaj v goste prihaja ravno Liechtenstein, čigar himna je v Armeniji tako ujezila sobotne junake. V skupni s stoodstotnim izkupičkom pred Liechtensteinom, Armenijo in Gibraltarjem (vsi po 3 točke) sicer zanesljivo vodijo Makedonci (9). 

TEKMA

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
14. 10. 2018 20.45
+7