Nogomet

Največja van Dijkova življenjska bitka: Zrl sem smrti v oči

Liverpool, 24. 03. 2019 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nepogrešljivi člen Liverpoolove obrambe Virgil van Dijk, po mnenju mnogih najboljši branilec na zemeljski obli, je v nedavnem pogovoru s sedmo silo priznal, da je pred desetletjem zrl smrti v oči. Potem, ko so ga zdravniki po prvem pregledu poslali domov, se je rešil le zahvaljujoč dobri kondicijski pripravljenosti.

Angleško prvenstvo, elitna Liga prvakov,... Nizozemski steber obrambe Virgil van Dijk je izbojeval največji bitko svojega življenja. Bilo mu je le 17 let, po koncu prve sezone pri Groningenu. V trebuhu je med treningom občutil ostro bolečino, vendar sezone na račun zdravstvenega stanja ni želel končati predčasno. V naslednjih dveh dneh se je stanje le še poslabšalo, a je Nizozemec kljub temu zavrnil obisk pri zdravniku. Šele, ko se je soigralec Tim Keurntjes ponudil, da ga navsezgodaj zjutraj odpelje v bolnišnico je le pristal.

"Nihče ni želel omeniti tega vprašanja, a bilo je nujno, saj je obstajala možnost, da umrem," se spominja Nizozemec.
"Nihče ni želel omeniti tega vprašanja, a bilo je nujno, saj je obstajala možnost, da umrem," se spominja Nizozemec. FOTO: AP

A tudi tam se stvari niso odvijale po pričakovanjih. Zdravniško osebje je branilca pregledalo in ga s protibolečinskimi sredstvi poslalo domov. Ko je van Dijkova mati slišala za sinovo zdravstveno stanje, se je usedla v avtomobil in obiskala sina, ko ga je našla v hudi agoniji je takoj poklicala reševalce. Zdravniki so odkrili razlitje slepiča, ki bi lahko bilo za van Dijka tudi usodno. "Zrl sem smrti v oči. Bilo je grozno. Prvič v življenju mi nogomet ni pomenil popolnoma nič. To je bila bitka za življenje," se danes spominja van Dijk in razkrije: "Z mamo sva molila, pogovarjala sva se o najrazličnejših mogočih razpletih. V nekem trenutku sem moral podpisati neke dokumente, bila je oporoka. Če bi umrl v bolnici, bi del mojega denarja dobila mama." Še isti dan so ga operirali, naslednjih nekaj dni pa je preživel na intenzivni negi.

"Spominjam se, kako sem ležal v postelji. Nemočen. Nič nisem mogel narediti. Skozi glavo so se mi podile najrazličnejše misli," priznava nogometaš redsov. Zdravniki so pozneje priznali, da je preživel predvsem po zaslugi dobre kondicijske pripravljenosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BobbyP
24. 03. 2019 18.11
+1
Kakšna neverjetna 3.14159265359 čka pa tak hrust za pogledat. 😂
BobbyP
24. 03. 2019 19.45
-2
🤔.......... 🙄........ 😏........ 😂😂😂
cripstoned
24. 03. 2019 17.52
+15
sam sem pravtako bil pred leti operiran na slepicu..seveda gre za neprijetno situacijo ampak v tem clanku je prevec dramatiziranja...glede na to da je van dijk 2 dni lahko cakal potem ni se bilo tako hudo...ce bi ga imel kot jaz mislim da bi s taxijem v trenutku ze odsel v bolnisnico...vsekakor pa se iz tega ni potrebno norcevati oz smejati....povsem nepotrebna novica ki nima veze z sportom...
FAUSTOS1
24. 03. 2019 17.34
+9
vsako leto v sloveniji operirajo več sto slovencev zaradi vnetja slepiča,kaj če bi vsi iz tega naredili dramo,
Pozitiven
24. 03. 2019 17.19
+17
Banana članek.
KiNgKoNg
24. 03. 2019 16.58
+12
Lol, celoten članek je poln pretiravanj. Za zvrhan koš smeha.
Dinho8O
24. 03. 2019 16.45
+10
Ne me zaje*avat, v tistih tezkih trenutkih sta se imela energiji za oporoko. To pa je ljubezen haha