Nogomet

Okužba pri Realu: Diaz v samoizolacijo, stikov naj ne bi imel

Madrid, 28. 07. 2020 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec madridskega Reala Mariano Diaz je ob povratku na treninge svojega kluba oddal pozitiven vzorec na okužbo z novim koronavirusom in je že začel s 14-dnevno samoizolacijo. Nogometaši Reala so imeli po koncu državnega prvenstva in osvojitvi naslova krajše počitnice, zdaj pa bodo že začeli s pripravami na povratno tekmo osmine finala Lige prvakov z Manchester Cityjem.

Na Diaza (desno) pri Realu v tej sezoni niso resno računali, je pa bil med strelci na drugem "el clasicu" ligaške sezone v Madridu, ko je Real premagal Barcelono z 2:0.
Na Diaza (desno) pri Realu v tej sezoni niso resno računali, je pa bil med strelci na drugem "el clasicu" ligaške sezone v Madridu, ko je Real premagal Barcelono z 2:0. FOTO: AP
Povratno tekmo osmine finala Lige prvakov med Manchester Cityjem in Real Madridom si boste lahko v petek, 7. avgusta, ogledali na Kanalu A in VOYO. Prenos se začne ob 20.40, tako kot prenos tekme med Barcelono in Napolijem, ki bo na sporedu v soboto, 8. avgusta. Ne zamudite!

Mariano Diaz je bil po poročanju spletne strani španskega športnega časnika MARCA pozitiven na testiranju, ki so ga pri madridskem Realu morali pred začetkom priprav na zaključek Lige prvakov opraviti vsi nogometaši in zaposleni, ki sodelujejo s članskim nogometnim moštvom.

Napadalcu iz Dominikanske republike so po opravljenem testu, vsi vpleteni so jih opravili na svojih domačih naslovih, odredili samoizolacijo, tako da so še zmanjšali možnost prenosa okužbe. Po protokolih že končanega španskega prvenstva so nogometaši španskih klubov teste sicer opravljali v klubskih centrih. 

Diaz tudi zaradi strožjega klubskega protokola, ki je v veljavo stopil zaradi potovanj in povečane možnosti okužb, v nobenem trenutku ni bil v stiku s soigralci, ki bodo s treningi najverjetneje nadaljevali po predvidenem programu. Zaradi obvezne karantene je Diaz sicer že odpadel za gostovanje v Manchestru, kjer bo Real proti Man. Cityju odigral prestavljeno povratno tekmo osmine finala Lige prvakov.

'Visi' tudi Marcelo, Guardiola že odpisal Agüera
Okužbo je v izjavi za javnost že potrdil tudi madridski Real: "Po testih na covid-19, ki jih je včeraj zdravniška služba Real Madrida posamično opravila pri našem članskem nogometnem moštvu, je bil pozitiven naš igralec Mariano. Nogometaš je v perfektnem zdravstvenem stanju in spoštuje zdravstveni protokol samoizolacije na domačem naslovu."

Zaradi izključitve na prvi medsebojni tekmi v Madridu, ki jo je z 2:1 dobil gostujoči City, je že dlje časa jasno, da Realu na Otoku ne bo mogel pomagati kapetan Sergio Ramos, medtem ko je zaradi težav z mišico močno vprašljiv tudi bočni branilec Marcelo. Kar nekaj preglavic ima tako kot dobri kolega Zinedine Zidane tudi Josep Guardiola na klopi angleških podprvakov, saj najverjetneje ne bo mogel računati na prvega strelca kluba Sergia Agüera, ki se je poškodoval na eni zadnjih tekem Premier League in 24. junija v Barceloni tudi prestal operacijo kolena.

"Ne. Menim, da to ne bo mogoče," je o možnostih okrevanja Agüera do tekme z Realom po zadnji ligaški preizkušnji povedal Guardiola.   

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dado57
28. 07. 2020 17.16
+3
Ni čudnega,da vse več ljudi kritizira vaše polpismene sestavljalce člankov. Preberite naslov še enkrat. Stikov ni imel-kot on ki je bil brez stika spočet.
Kollerik
28. 07. 2020 18.29
-2
samomojemnenje
28. 07. 2020 14.45
+7
Upajmo, da ni bil v stiku še s kakšnim igralcem li s komerkoli iz ekipe, da se slučajno ne okuži še več igralcev.
JOSEPH HAYDN
28. 07. 2020 14.38
+5
Smole, ampak Mariano bo tudi to porihtal in že ta samoizolacija njegova je pokazatelj odgovornosti. Bomo videli glede same tekme, mislim pa, da tudi, če Real izpade smo letos osvojili 2 pomembni lovoriki in je gledano kot celota za nami super sezona. Pa hvala za super gol proti Barci, Mariano
samomojemnenje
28. 07. 2020 14.52
+6
Zaradi tega pa lahko Real popolnoma neobremenjeno zaigra proti Cityju. Izgubiti nima kaj, le dobi lahko. Bo še pestro na tekmi, kot tudi na ostalih.
Herman71
28. 07. 2020 14.26
+10
Je bilo samo vprašanje časa