Nogomet

Napeto v taboru Anglije: Sterling po incidentu z Gomezom že doma

London, 12. 11. 2019 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor angleške nogometne reprezentance Gareth Southgate je zaradi incidenta na treningu za četrtkovo tekmo Anglije proti Črni gori v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 izključil Raheema Sterlinga. Ta je fizično obračunal z Joejem Gomezom.

Gomez (desno) in Sterling med zadnjim medsebojnim obračunom na liverpoolskem Anfieldu. Sterlinga so kot nekdanjega člana Liverpoola navijači rdečih spet pričakali z glasnimi žvižgi ob vsakem stiku z žogo.
Gomez (desno) in Sterling med zadnjim medsebojnim obračunom na liverpoolskem Anfieldu. Sterlinga so kot nekdanjega člana Liverpoola navijači rdečih spet pričakali z glasnimi žvižgi ob vsakem stiku z žogo. FOTO: AP

Zvezdnik Manchester Cityja Raheem Sterling je v reprezentančnem taboru Anglije napadel nogometaša Liverpoola Joeja Gomeza dva dni po porazu Cityja v derbiju angleške Premier League na Anfieldu z 1:3. Igralca sta si skočila v lase tudi na koncu tekme. Selektor Gareth Southgate je sporočil, da klubsko rivalstvo ne sme biti nad interesi reprezentance, in izključil Sterlinga.

STERLING

"Lahko potrdimo, da Raheema Sterlinga ne bo v ekipi za tekmo proti Črni gori zaradi izgreda v zasebnem delu stadiona St. George's Park," je potrdil angleški selektor in dodal, da je odločitev sprejel v dobro reprezentance, ki potrebuje eno točko za uvrstitev na EP 2020.

'Na žalost so bila čustva z zadnje tekme še sveža'
"Eden največjih izzivov in moči naše ekipe je, da smo znali v reprezentanci ločiti klubska rivalstva. Na žalost so bila čustva z zadnje tekme še sveža. Čutim, da sem naredil prav za ekipo. Odločitev smo sprejeli skupaj s celotno ekipo. Zdaj je najpomembneje, da podpremo igralce in se osredotočimo na četrtek," je zaključil Southgate.

Na družbenem omrežju Instagram se je oglasil tudi Sterling in pojasnil, da sta se z Gomezom pogovorila in rešila nesoglasja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Smo v športu, v katerem je veliko čustev. Priznam, da so me čustva zanesla. Ta šport igramo, ker ga imamo tako radi. Z Joejem Gomezom sva v redu. Zadevo sva zaključila, šla sva naprej in ne bova je pogrevala," je zapisal.

GOMEZ

LESTVICA

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
13. 11. 2019 12.46
+1
Southgate bi moral oba kaznovati! Gomez ni bil ravno pasiven v Liverpoolu med in po tekmi! Dvomim, da je bil na reprezentačnem shodu ob Sterlingu povsem miren! Sterling je z Jamajke in ga angleži nikoli ne bodo vzeli za svojega! Zato bo moral, vsaj v takih situacijah, spraviti jezik za zobe!
drimtim
13. 11. 2019 09.58
-1
Incident je zakuhal sodnik s sojenjem v korist Liverpoola.Ob dosojenem penalu bi sla tekma v drugo smer.Naj jim ze dajo naslov da bo mir.
poserjemsenavas
13. 11. 2019 07.45
-5
moral bi nagnati Gomeza, ker ga je tak palček premikastil
TITO 50
12. 11. 2019 12.03
+17
Tako se vodi državno reprezentanco.
Mihacito
12. 11. 2019 10.49
-12
VARalica je narejena za vplivne klube, da dobijo dosojenih se vec penalov kot so jih pred uvedbo VARalice, saj jim dosodijo penal po ogledu posnetka, ko se nekdo dotakne samo z nohtom na roki, ko je zoga iz pol metra zbijana v aut...na drugi strani pa se v tem primeru ne sodi 3 ciste penale MAN.CITY ...sramotno!!!! Navijal sem za Liverpool, a po taki zmagi clovek se ne more niti veselit ampak zaluje. Tisti ki ima res rad nogomet je po taki tekmi res razocaran, zalosten..joce mi srce, ko gledam, kaj vse delajo z VAR in sodnikom noben nic ne ocita ne kaznuje. Ce preko VAR ne vidis cistega penala ali si niti ne gres ogledat posnetek 5 let prepovedi sojenja na vseh nivojih in degradacija po izteceni kazni na nizji ligaski nivo! Ampak to ni interes vplivnih klubov kajne?????
Mihacito
12. 11. 2019 11.57
-15
Hahahahhah 👎🏽 Dol prst sem dobil sigurno od realovcev, juventinov in podobnih 😂😂😂 ma brižni ste! Ni vam pomoci 🤦🏻‍♂️
jutranjikafet
12. 11. 2019 12.26
+13
3 ciste penale. Kako grdo širiš neresnico. Sram te bodi
09ZarMan10
12. 11. 2019 10.46
+40
Na nek način je včasih prav simpatično videti, da nekaterim vrhunskih igralcem ni nogomet le vir zaslužka, ampak so z vso strastjo in vnemo pri stvari. Fanta bosta zadevo že zgladila, selektor pa je, kar se mene tiče odreagiral pravilno.
BRAVO7115
12. 11. 2019 11.17
+16