Nogomet

Napoli nadaljuje pohod, Eintracht je klonil tudi drugič

Neapelj, 15. 03. 2023 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napoli nadaljuje z neverjetni predstavami tudi v Ligi prvakov. Vodilno moštvo italijanske Serie A je na domačem stadionu proti Eintrachtu iz Frankfurtu zmagalo 2:0 in s skupno zmago 4:0 odločno napreduje v četrtfinale.

Junak druge tekme osmine finala je bil eden od glavnih junakov Neapeljčanov v letošnji sezoni. Napadalec Victor Osimhen je mrežo nemških nasprotnikov zatresel že na prvi tekmi, na domačem stadionu Diega Armanda Maradone pa je vajo ponovil dvakrat. Tudi neredi nemških navijačev na ulicah Neaplja pred tekmo niso uspeli umiriti enega najbolj vročih napadalcev v Evropi.

Victor Osimhen
Victor Osimhen FOTO: AP

Nigerijski napadalec je prvič zadel v podaljšku prvega polčasa, ko mu je podal Matteo Politano. Moštvo iz Frankfurta celotno tekmo ni resno zapretilo domači ekipi, v 53. minuti pa je njihovo pasivnost še enkrat kaznoval Osimhen, ki je dosegel že svoj 23 gol v letošnji sezoni in četrtega v Ligi prvakov. Hviča Kvarachelija je znova blestel, čeprav se ni znašel med strelci. Z uspešno izvedeno enajstmetrovko v 64. minuti pa je Piotr Zielinski postavil končni izid 3:0. Sledile so številne zamenjave na obeh straneh in bolj umirjena igra, navijači in igralci Napolija pa sanjajo še naprej.

Statistika tekme Napoli - Eintracht Frankfurt
Statistika tekme Napoli - Eintracht Frankfurt FOTO: Sofascore.com

Izidi LP:

Napoli - Eintracht Frankfurt 3:0

Osimhen 45 +2, 53, Zielinski 64

Real Madrid - Liverpool 1:0

Benzema 79.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.