Nogomet

Napoli primazal novo klofuto evropskemu prvaku Liverpoolu

Edinburg, 28. 07. 2019 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilec naslova v Ligi prvakov in podprvak Premier League, angleški Liverpool, ostaja v slabi formi na pripravah pred novo sezono. V nedeljo zvečer je v škotskem Edinburgu rdeče premagal še italijanski podprvak Napoli (0:3).

Napoli se je Liverpoolčanom oddolžil za boleč poraz iz zaključka skupinskega dela minule sezone Lige prvakov.
Napoli se je Liverpoolčanom oddolžil za boleč poraz iz zaključka skupinskega dela minule sezone Lige prvakov. FOTO: AP
Liverpoolčani tudi tokrat niso računali na kar nekaj vidnih posameznikov, ki so poleti igrali na velikih turnirjih, v prvi vrsti na napadalce Egipčana Mohameda Salaha, Senegalca Sadia Maneja in Brazilca Roberta Firmina ter njegovega rojaka in prvega vratarja kluba Alissona Beckerja.

Na poletni turneji po Združenih državah Amerike nogometaši Liverpoola niso slavili nobene zmage, nazadnje so na stadionu New York Yankeesov v Bronxu remizirali z lizbonskim Sportingom (2:2), potem ko jih je v Notre Damu že premagala Borussia Dortmund (2:3), na "domačem" Fenway Parku v Bostonu, kjer igrajo Boston Red Soxi klubskega lastnika Johna W. Henryja, pa Sevilla (1:2). Edini uspeh tako ostaja uvodna julijska preizkušnja z angleškim tretjeligašem Bradford Cityjem (3:1).

TEKMA

Za nedeljski obračun v škotskem Edinburgu je Jürgen Klopp sestavil močno začetno postavo z najboljšim posameznikom minule sezone Virgilom van Dijkom v osrčju obrambe, medtem ko sta v zvezni vrsti priložnost dobila kapetan Jordan Henderson ter junak polfinalnega preobrata v Ligi prvakov proti Barceloni Georginio Wijnaldum, v napadu pa je začel Divock Origi. Rdeči tekme niso začeli najbolje in Trent Alexander-Arnold je imel veliko sreče, da njegove napake v zadnji vrsti sinje modri niso izkoristili že v enem prvih napadov.

Slab dan je tudi za londonskim Arsenalom, ki ga je na domači tekmi za pokal Emirates premagal francoski prvoligaš Lyon (1:2). Obračun je z zadetkoma v 66. in 75. minuti odločil nekdanji napadalec glasgowskega Celtica Moussa Dembele, Arsenal je v vodstvo v 35. minuti prvega polčasa popeljal Pierre-Emerick Aubameyang.

Prve minute za Wilsona
A že kmalu je Napoli zasluženo povedel, ko je Joel Matip dovolil prodreti Lorenzu Insigneju, ki je z zavitim strelom natančno meril mimo rezervnega vratarja angleških podprvakov Simona Mignoleta. Italijanski podprvaki so jih v prvem polčasu nadigrali in v 28. minuti so spet povsem izpadli, poljski strelec Arkadiusz Milik pa ni grešil za 2:0. Takoj po začetku drugega polčasa sta se Joseja Callejona ostro lotila domačin Andy Robertson in James Milner, ki sta očitno želela napovedati drugačen Liverpool v nadaljevanju. In res je bilo, vsaj deloma, tako: Fabinho je preizkusil Alexa Mereta s strelom z razdalje, a je bil spet Napoli tisti, ki je zadel.

Razigrani Insigne je bil spet neustavljiv za rdeče, ki so se prav prek ekipe trenerja Carla Ancelottija šele na zadnji tekmi lanskega skupinskega dela na Anfieldu uspeli prebiti v nadaljnje tekmovanje, ki se je nato končalo z osvojitvijo evropskega naslova. Strel italijanskega reprezentanta Insigneja je tokrat Mignolet v 52. minuti ustavil, Amin Younes pa je žogo hvaležno pospravil v mrežo. Razen prostega strela, s katerim je za las zgrešil rezervist Harry Wilson, se Liverpool ni konkretneje odzval po prejetem tretjem in kot se je izkazalo tudi zadnjem zadetku.

V igro je vstopil tudi 16-letni novinec Harvey Elliott, ki je tako debitiral za člane po odmevnem prestopu iz vrst londonskega Fulhama, Meret pa je z nekaj prisebnimi posredovanji do konca obračuna Liverpoolčanom preprečil vsaj častni zadetek. Klopp za piljenje podrobnosti pred začetkom nove ligaške sezone nima več veliko časa, Liverpoolčani bodo težko pričakovani prvi naslov v Premier League, ki se jim izmika vse od ustanovitve tekmovanja leta 1992, začeli naskakovati 9. avgusta, ko je na sporedu prvi obračun s povratnikom v elitni rang tekmovanja Norwich Cityjem. Pet dni prej bo že na voljo tudi nova trofeja, v superpokalu oziroma tako imenovanem Community Shieldu rdeče čaka osvajalec zgodovinske trojne krone Manchester City.

Goli s tekme Liverpool ‒ Napoli:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid prijateljske tekme:

Liverpool ‒ Napoli 0:3 (0:2)
Insigne 17., Milik 29., Younes 52.

POSTAVI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
29. 07. 2019 11.43
+3
flamengo
29. 07. 2019 10.52
+4
Saj so samo pripravljalne tekme :) Ni panike, tekmeci bodo uničeni v rednem delu
Diebaumaister
28. 07. 2019 21.20
+0
Napoli bi jih izločil že v skupinskem delu CL, Milik je imel na nogi iz par metrov za zabit gol v 93 minuti, tako, da se imajo njemu za zahvalit, da so se potem nekako prešlepali do finala in zmagali.
flamengo
29. 07. 2019 10.52
+4
flamengo
29. 07. 2019 14.13
+2
Če bi v lanskem finalu bil v vratih Allison in bi ramosa kaznovali z rdečim kartonom, ker je namerno polomil Salaha, bi bili že lani prvi. Če bi in ko bi....
Diebaumaister
29. 07. 2019 14.44
-1
Ja ja, dej ne pokaj Real jih je pojedel v vseh pogledih igre.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 20.45
+1
Kako dolgo je Virgil že poškodovan ?
le?o
28. 07. 2019 20.27
-5
Ta liverpool tresejo vsi po vrsti. No razen katalonskega giganta, ta je dobra stranka liverpoolu po športni in ekonomski plati.
Štanjkol
28. 07. 2019 21.12
+7
le?o
28. 07. 2019 21.19
-4
Tukaj je tema liverpool in njegovi porazi in zmage. Ne pa barca. Tam je bolj malo komentarjev.
MesOjediPinGvin
28. 07. 2019 21.27
+10
Saj se je Liverpool zelo izkazal na CampNou, ja ....
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.56
+5
Moraš razumeti knapovski humor iz Velenjkovca našega leđa , ki mu pravijo lažnivec. Jaz ga še razumem, ampak ne vem kako bo , ko bodo dokončno zaprli RTH in koliko tega razumevanja nam še bo ostalo v okolišu
Štanjkol
29. 07. 2019 08.16
+1
Saj tukaj je tema liverpool, ti pa nekaj Barco vpletaš. Obsedenost pač!
resnicaosvobaja
29. 07. 2019 14.22
+1
In kaj je če vpleta Barcelono ? Potem nisi bral njegovega komentarja ob 50 letnici pristanka na Luni ?