Nogomet

Hat-trick Osimhena, Inter povozil še Atalanto

Milano, 28. 02. 2024 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Napolija so v 21. krogu italijanske Serie A Sassuolo na gostovanju odpravili s kar 6:1. Victor Osimhen je prispeval tri zadetke, dva je dodal Khvicha Kvaratskhelia. Zatem je Inter na svojem stadionu s 4:0 razbil Atalanto.

Inter - Atalanta
Inter - Atalanta FOTO: Sofascore.com

Na derbiju kroga na Giuseppe Meazzi so gostje iz Bergama povedli v deseti minuti, ko je v polno meril Charles De Ketelaere, a so zadetek po pregledu posnetka razveljavili, ker je Aleksej Mirančuk pred tem igral z roko.

Navijači Interja so si oddahnili, kmalu zatem pa se prvič tudi veselili, ko je zadel Matteo Darmian. Bočni vezist je v mrežo pospravil odbitek po napaki vratarja Marco Carnesecchi. Tik pred koncem polčasa pa je povišal kdo drug kot Lautaro Martinez. 

Kapetan črno-modrih je imel kmalu po začetku nadaljevanja sijajno priložnost za svoj drugi zadetek, a je zapravil enajstmetrovko, na njegovo srečo pa je po obrambi Carnesecchija iz druge priložnosti zadel Federico Dimarco

Vsi dvomi o zmagovalcu so bili odločeni 20 minut pred koncem, ko je zadel rezervist Davide Frattesi, ki pa se je pri zadetku očitno poškodoval, saj ga je takoj zatem nadomestil Davy Klaassen

Victor Osimhen je do 47. minute dosegel hat-trick.
Victor Osimhen je do 47. minute dosegel hat-trick. FOTO: AP

Napoli je po skoraj mesecu dni in treh zaporednih remijih z 1:1 prišel do nove zmage. To je bil sploh prvi uspeh Neapeljčanov pod taktirko Francesca Calzone. Sassuolo je v nedeljo odpustil trenerja Alessia Dionisija, potem ko je na zadnjih 13 tekmah le enkrat remiziral in zmagal, a šok terapija očitno ni delovala. 

Domače je v vodstvo po odbitem strelu sicer popeljal Uroš Račić v 17. minuti. Tik pred iztekom prve pol ure je izenačil Amir Rrahmani, odtlej pa je potekal enosmerni promet na Sassuolova vrata. Victor Osimhen je do konca polčasa zabil dvakrat za ugodno prednost, le dve minuti po začetku nadaljevanja pa s hat-trickom dokončno odločil zmagovalca. 

Za piko na i sijajnemu večeru za Napolijeve navijače je poskrbel Khvicha Kvaratskhelia, ki je bil uspešen v 51. in 75. minuti.  

Sassuolo - Napoli
Sassuolo - Napoli FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.