Nogomet

Napoli s pokrom zadetkov zmlel Lecce, Iličić reševal Atalanto, Džeko junak Rome

Bologna, Bergamo, 22. 09. 2019 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V četrtem krogu italijanskega prvenstva je Roma v dramatičnem zaključku ugnala Bolgono (1:2), Napoli pa je visoko slavil na gostovanju pri Lecceju (1:4). Atalanta je v boju z zadnjeuvrščeno Fiorentino vknjižila le točko, med strelce se je sicer vpisal tudi Josip Iličić (2:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Lecce - Napoli
    02:10
    Vrhunci tekme Lecce - Napoli
  • Vrhunci obračuna med Atalanto in Fiorentino
    02:27
    Vrhunci obračuna med Atalanto in Fiorentino
  • Vrhunci srečanja med Bologno in Romo
    01:48
    Vrhunci srečanja med Bologno in Romo

Nogometaši Napolija, ki so med tednom, za uvod v skupinski del Lige prvakov, doma porazili Liverpool, so se veselili zmage tudi v italijanskem prvenstvu. Četa Carla Ancelottija je gostovala pri moštvu z repa lestvice, Lecceju. Neapeljčani so kar štirikrat zatresli mrežo domačih, med strelce se je dvakrat vpisal Fernando Llorente, z bele točke je zadetek vknjižil Lorenzo Insigne, za hrbet domačega vratarja pa je žogo pospravil tudi Fabian Ruiz. Poraz so nogometaši Lecceja ublažili z enajstih metrov po prekršku Davida Ospine.

Napoli se po zmagi nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice.
Napoli se po zmagi nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice. FOTO: AP

AS Roma je gostovala v Bologni in v dramatičnem zaključku tekme prišla do dragocenih treh točk. Za Rimljane je sicer v drugem polčasu zadel Aleksandar Kolarov, a je njegov trud le pet minut zatem izničil Nicola Sansone. Zadnjih pet minut tekme so sinovi volkulje odigrali z igralcem manj, zato je bil zadetek Edina Džeka v sodnikovem podaljšku veliko presenečenje za domače.

Tako kot Juventusu, je Fiorentina tudi Atalanti uspela odščipniti točko. Gostje z dna italijanske prvenstvene lestvice so sicer vse do 84. minute vodili z 2:0, a je Atalanta po zaslugi Josipa Iličića in Timothyja Castagne v podaljšku prišla do izenačenja.

Spal Jasmina Kurtića je izgubil proti Sassuolu s 3:0.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.