Nogomet

Napolijeva pritožba uspela: brez odbite točke, tekma z Juventusom bo ponovljena

Neapelj, 22. 12. 2020 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napoliju je uspela pritožba na odločitev italijanske nogometne zveze, ki je Neapeljčanom odbila točko, tekmo z Juventusom pa delegirala v korist stare dame (3:0). Nogometaši Napolija zaradi okužb s koronavirusom na začetku oktobra namreč niso dopotovali v Torino, obračun velikih rivalov pa bo po novi odločitvi le odigran, a še ni znano, kdaj.

Gennaro Gattuso bo imel z Napolijem priložnost, da z Juventusom obračuna na travnati zelenici.
Gennaro Gattuso bo imel z Napolijem priložnost, da z Juventusom obračuna na travnati zelenici. FOTO: AP

Vodilni možje italijanske Serie A in tamkajšnje nogometne zveze so po odpadli tekmi med Juventusom in Napolijem 4. oktobra najprej odločili, da se gostom, ki se zaradi okužb sploh niso odpravili na gostovanje, odbije ena točka, obračun pa se obenem delegira v korist stare dame s 3:0. Nogometaši Juventusa so namreč na dan tekme prišli na svoj stadion, čeprav so vedeli, da gostov ne bo. 

Napoli je kmalu po prvotni odločitvi naznanil, da se bo nanjo pritožil. Klub, ki ga kot trener vodi Gennaro Gattuso, se je izgovarjal, da je gostovanje izpustil po navodilu lokalnih oblasti, potem ko je imel v svojih vrstah dva okužena nogometaša, in sicer Piotra Zielinskija in Eljifa Elmasa.

Župan Neaplja Luigi De Magistris je tedaj dejal: "Klub ni imel druge možnosti kot ostati doma. Upošteval je odločitev lokalnih oblasti. Če bi potoval v Torino, bi tvegal kaznivo dejanje. Napoli se ni sam odločil, da ne bo prišel na tekmo."

Prvi pritožbi Neapeljčanov sta sicer bili neuspešni, nato pa je njihovim željam v tretje le prisluhnil italijanski olimpijski komite, ki je odločil, da se mora tekma le odigrati na zelenici. Cristiano Ronaldo in soigralci so tako izgubili tri točke na lestvici Serie A. Sedaj jih imajo na tretjem mestu toliko kot Roma in prav Napoli, ki je bil doslej na petem mestu s 23. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

robert hrovat
23. 12. 2020 12.12
+0
Sam vprašam, kako je lahko tekma, ki ni bila odigrana, ponovljena???
V SHESHELJ
23. 12. 2020 12.51
+4
Malo razuma...tekma bi borala biti da na dan...zakljucena za mizo kar pomeni da naj bi bila zgodba zakljucena...kot bi bila odigrana z dolocenimi sankcijami...ker je pa pritozba uspela bo pa ponovljena...kar pomeni...ponovno dolociti datum, ponovno delegirati sodnike, ponovno Juventusovi iglarci pridejo na tekmo...da nisi ti kak iz parlamenta k bolj malo razumes...gledas mi nekam ozkogledno