Nogomet

Navdušeni navijači pozdravili Messija na prvem treningu

Barcelona, 07. 09. 2020 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teden dni po uradnem začetku priprav nogometašev Barcelone na novo sezono se je soigralcem pridružil tudi njihov kapetan Lionel Messi. Ta se je po sporu s klubskim vodstvom, natančneje s predsednikom Josepom Mario Bartomeuom, resno spogledoval z odhodom s Camp Noua, a si je v zadnjem trenutku premislil in se odločil, da oddela še zadnjo sezono.

Navijači 'Blaugrane' so z navdušenjem pozdravili prihod svojega največjega ljubljenca Lionela Messija na prvi trening Barcelone. 

Če bi Argentinca še pred nekaj dnevi kdo vprašal, ali se bo priključil svojim soigralcem na skupnih pripravah na novo sezono, bi bil odgovor zagotovo negativen. A stvari so se v zadnjih 72 urah spremenile do te mere, da bo kapetan moštva s Camp Noua še eno sezono nosil dres (ljubljenega) kluba iz katalonske prestolnice. Španski novinarji so ga v velikem številu pričakali pred glavnim vhodom stadiona, kjer mu ni bilo treba opraviti testa na okužbo s koronavirusom, saj ga je že dan prej, izvid pa je bil negativen.

Sodeč po prvih zapisih tamkajšnjih medijev, je bil Messi videti dobre volje in odločen, da se v zadnjo sezono na Camp Nouu poda vrhunsko pripravljen. Zanimivo bo spremljati Argentinčev odnos z novim strategom Ronaldom Koemanom, ki je le nekaj ur po uradnem podpisu pogodbe začel s pravo 'čistko' igralskega kadra. Čeprav je dobitnik šestih zlatih žog v zadnjem intervjuju za Goal.com zatrdil, da bo ne glede na zadnje dogajanje v in okrog kluba v 'Barcinem' dresu vedno dajal vse od sebe, je za pričakovati, da se bodo vsaj na začetku nove sezone še čutile posledice napetih odnosov na relaciji uprava–garderoba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JohnsonJohnson
12. 09. 2020 17.20
Če je Messi. Bog za Barceloninih 15 let žežel oditi, bi bilo zelo častno, da bi mu klub v zahvalo to omogočil. Prevelik je zanje., da bi ga v nekaj silili. In morda bi se Barca tudi s tem začela postavljat na svoje noge. Tega, dajmo žogo Messiju, bo že nekaj naredil, je zdaj počasi konec.
samomojemnenje
08. 09. 2020 10.07
+2
Prvi spor na relaciji Koeman-uprava barce. Koeman želi Wijnalduma, uprava bi rajši pripeljala Alcantaro. Baje imata oba ceno 20M. Koeman tudi na vsak način želi Depaya, ki ima ceno 30M, pa ne vem, če je Depay tisto, kar Barca potrebuje.
borut30
08. 09. 2020 10.39
+1
Slabo so začeli. Koeman bo že na začetku izgubil krendibilnost, če mu ne bodo ugodili. Pa sej so ga zaradi tega tudi "zaposlili". Zaenkrat ni nič tako, kot so si začrtali. Ne vem več, kdo pije in kdo plača v klubu. Zna biti še kako zanimivo
265004
08. 09. 2020 12.11
+1
Depay pride kot zamenjava za Umtiti in ne bo plačano nič...
Maxx365
08. 09. 2020 15.10
To, da v primeru menjave ne bo plačano nič je vprašljivo, glede na pogoste poškodbe Umtitija, kar mu je močno zmanjšalo ceno. Govorijo o tem, da bi ga imela Barca res željo zamenjati ter s tem zmanjšati ceno za Depaya, tako da bo v tem primeru potrebnega nekaj doplačila, višina bo pa stvar pogajanj.
265004
08. 09. 2020 08.56
+6
za ta bele "navijače"mi je tko al tko jasn da bodo Messija vedno nosili v srcu,saj jim je pokvaril veliko vikendov.Ampak da navijači Barce govorite čez njega???Se strinjam ,da nihče ni večji od kluba,ampak po vseh stvareh ki se dogajajo par let že tej upravi?Od takrat ko je odšel Neymar.Odšel je tudi zaradi Bartomeu-a...Koliko tekem je Messi "dal"Barceloni.Kako so ljudje občudovali njegovo igro....In sedaj VI navijači Barce sklepate po novinarskih zapisih??!!Sam Messi je rekel v intervjuju ki ste ga upam da prebrali,da so novinarji širili polno neresnic...In jaz mu verjamem.Bolj kot novinarjem.In verjamem da je lačen lovorik,tako kot vsak vrhunski športnik.In da že par let opazuje,kako gre klub s krivuljo navzdol.In to ne zaradi njega.Vrhunska uprava,bi mu pripeljala ustrezne soigralce in Barca bi "razturala."Tako pa vi lahko pametujete da on diktira politiko kluba,da on menja igralce,da on izsiljuje plačo....Se je vidlo pri pomembnih odločitvah koliko se je njega poslušalo.Škoda le da je zadnje leta svoje kariere imel take pocarje v klubu....
borut30
08. 09. 2020 09.49
+1
vglavnem, tako kot imaš ti mnenje o vsej situaciji imajo tudi ostali navijači Barce. Vsak ima pravico napisati svoje mnenje. Je pa nekaj; ali si simpatizer kluba oz institucije (v tem primeri FC Barcelona), ali si simpatizer igralca, ki je sicer veliko naredil za klub..nikakor pa ni večji od kluba samega. Dva čisto različna pojma. Dejstvo je, da je Messi (pre)več vklopljen v sam sistem delovanja kluba, pa niti ne kluba samega, ampak celotne podobe igralnega kadra in vodstva le tega. Koliko energije se je recimo sprostilo zadnje tedne na relaciji Messi/Barcelona, toliko..da se je pozabilo, zakaj že so pripeljali novega trenerja in kakšne načrte je imel za naprej. Po domače bi rekli; opevalo se je slona, rodila se je miška. Vse lepo in prav, vendar Barca ne bo naredila tistega, kar se je od nje pričakovalo in zakar je pripeljala novega trenerja. Torej postavitev totalizma na igrišču. Novi igralci, nov sistem igre, nova "piramida" v slačilnici in predvsem prepotrebna energija določenih igralcev, ki pod "staroselci" niso mogli igrati, kot znajo. Po vsem sodeč, bo ostalo vse po starem. Pique, Messi, Busquets, verjetno tudi Suarez.....bodo ostali na klopi. In to so tisti, zaradi katerih je igra tam, kjer je bila zadnjih nekaj let. Slavčki na vejah so peli, d aje potrebno prevetriti ekipo in začeti pri vseh omenjenih. Ker se je "vaš" še posr... v hlače, je popustil pri vsem. Ok, z Messijem je naredil napako, ker se ga je lotil na bolj brutalen način in ga ni pustil iz kluba. To se mu bo po vsej verjetnosti vrnilo, kot bumerang, ampak ok. Za ostale pa...ne vem, kaj zaboga iščejo v klubu. Bomo videli, so rekli slepi.
265004
08. 09. 2020 12.29
+1
borut,lepo kar si napisal...se deloma strinjam...ampak...napisal sem da nihče ni večji od kluba....sem simpatizer kluba ,še preden se je zgodil Messi in bom simpatizer kluba po Messiju...Če gre Messi v Anglijo bom simpatizer Citiya,ampak tam je moj klub že 20 let Liverpool.In takrat bom navijal za Liverpool.V vseh ostalih tekmah Cityja bom navijal za City...Upam da razumeš.Dolgo spremljam nogomet(od Maradone naprej,ker imam čez 40 let),in moje mnenje je ,da nihče ni dosegel ravni Messija.Poudarjam-moje osebno mnenje.In spoštujem vse nogometaše-tudi Ronalda in nikoli nikogar ne bi užalil,tako kot delajo to nekateri komentatorji tu gor vključno z zapiračem in crispom.Zapirač je zadnje čase obrnil ploščo in končno napiše tudi kaj preberljivega,crisp je pa faca in ne more iz svoje kože.Ampak ta dva sta prebavljiva.Medtem ko razni halarji,cr7,messininikoli in podobni ,no oni pa res potrebujejo določeno pomoč....Ampak taki so ,dol mi visi...Messi je na določen način vklopljen v inštance kluba,ampak po mojem mnenju samo kot kapetan...vse ostalo pa napihnejo mediji,zato da ljudem napihnejo zgodbice ker je to pač zanimivo in se delajo teorije zarote...Bogi tisti ki temu nasedajo...to je v intervjuju povedal tudi Messi ,samo na ljudeh je da presodijo kdo ima prav...In sedaj je popolnoma jasno in javno kaj je delal Bartomeu...Raje ti ne bi pisal.Že dosti ti to pove da ima Messi podporo v ljudeh(večini),bivših igralcih,bivših funkcionarjih ki sigurno dobro vedo kaj se v klubu dogaja...Ti bom naštel samo par primerov.Messi je želel povratek Neymarja.Če ne veš so se igralci odpovedali plačam,da bi se transfer dogodil.Bartomeu ni bil za..Logično-ker ga je Neymar izdal.Messi je želel da Valverde ostane.Je ostal?Messi želi osvajati lovorike.Kaj mu je Bartomeu pripeljal?Kje vidiš strategijo kluba razen uničene La masie?Zato jaz še vedno mislim in to že vsi govorijo,da ko bo Bartomeu odšel in počistil nečednosti za sabo(zato noče odstopiti),bo Barca spet najboljši klub.Zato pa sedaj mirno priznam,da je nekaj klubov pred njo..Pa zapomni si ,Barci se je zgodil Fati...Spremljaj to kariero...pa lp
bizgecc
07. 09. 2020 21.47
-6
Upam da mu vzamejo kapetanski trak
tekač
07. 09. 2020 21.38
+1
Lepo je rekel gospod Vasle. Messi bi moral že iti pred dvema letoma ne pa da se sedaj odloča in nakoncu ostane. Se strinjam, znotraj v Barci so struje,ki mu to zamerijo in tudi motivacija je bolj na psu. Drugo pa je nikoli nebo ob rojstvu, samostojno zaživel ,vedno bo s popkovino vezan na Barco... nikoli se nebo dokazal v drugem okolju, zmeraj bo Messi, ...fenomenalen nogometaš ampak......
marjeticaas
07. 09. 2020 21.33
+2
mjda12
07. 09. 2020 20.57
-12
Al pa če drug let zaključi kariero sj gre forma strmo navzdol za razliko pravih legend🙄🤭🤔
dark horse
07. 09. 2020 21.50
+2
brodarko
07. 09. 2020 20.11
+10
Mi ni jasno, kako se spogleduješ z odhodom,
borjac
07. 09. 2020 20.10
-5
Messi ne sme več poveljevati v slačilnici, določati taktike, menjav, to je delo trenerja Koemana in on bo to tudi izvajal, če bo šlo na bilo kakšen način bo egoističen Messi, ki je eden najzaslužnejših za uspehe Barce, klub tudi uničil, navijači pa se bodo morali odločiti ali navijajo za klub ali posameznega igralca, veliki igralci so v Barci že bili in tudi odšli ali zaključili z nogometom, Barca pa je ostala.
ehjaehja
07. 09. 2020 20.14
-5
no vse si povedal pravilno toda razloži ti to Messifilom saj navijači Barce to že vedo.
Kollerik
08. 09. 2020 12.23
+1
Ti pa veš, kaj kdo ve. Spelji se gnojit na svoje bele strani.
-27
Messi ni inin nikoli ni med top 50 vseh casov nikoli se posebij pa ne po teh porazih 10 golov na tekmo zal ni igralec za velike tekme totalno precenjen
User513426
08. 09. 2020 10.12
+3
a ti znaš pa samo te besede napisat. reci v vrtcu naj ti pokažejo še kaj drugega. boš morda presečen ko boš ugotovil da je voda mokra
Maxx365
08. 09. 2020 10.46
+2
ahahaha, ta trol pa res ne zna kaj druga pisat, kot v nedogled ponavljat en neumen stavek.
Nimasmisla
07. 09. 2020 20.04
+17
ko sem bil nezadovoljen v službi sem pač naredil minimalno kolikor sem moral
Kollerika
07. 09. 2020 19.20
-30
super novica za glauna dva kandidata za osvojiteu la lige torej za atlete in real. to pomeni tudi najverjetneje da suarez bo isto ostau in ponauljala se bo drama u slačilnici in na zelenici in spet griezman in fati ne bojo mogli prit do izraza in barca bo še bolj nazadovala. HVALA LEO KER NISI ŠOU!!
MesOjediPinGvin
07. 09. 2020 19.27
+13
Slovenija moj doma. Le kdo bi te jemal resno...
romantika umira
07. 09. 2020 19.28
+1
Žal se bojim da letos z istimi igralci Barca spet ne bo ničesar osvojila. Pique in Suarez sta definitivno zrela za odhod toda sedaj dvomim da se bo kaj spremenilo saj je Messi že"udaril" po mizi in povedal da Suarez in Pique ostajata.
ehjaehja
07. 09. 2020 19.34
+10
krpan no v la ligi ste lahko še vedno zelo konkurenčni Real se letos ni nič okrepil tako da drastičnih sprememb v igri ziher ne bo.Na ligo prvakov pa lahko oboji tako Barcelonarji kot Realovci pozabimo za vsaj nekaj let.
stoj?kov
07. 09. 2020 19.58
+10
Messi ima željo da realu v svoji karieri zabije čez 30 komadov,samo zato je ostal ;)
ehjaehja
07. 09. 2020 20.08
-7
eh messi že 3 leta ne igra elklasike na svojem nivoju tako da zbudi se ne sanjaj...
Kollerik
08. 09. 2020 12.23
Glej da te ne preseneti kaj, potem pa spet tišina nekaj dni.
Melita Medved
07. 09. 2020 19.20
+29
Ko imaš pa tolk preveč časa, da hodiš gledat prihod nogometašev na trening, potem pa najbrž ni več pomoči.
Mcmrtfg
07. 09. 2020 19.25
+2
gggg1
07. 09. 2020 19.27
+3
Tolaži me dejstvo, da je bilo, kljub bombastičnemu naslovu, tam dejansko samo ene deset ljudi.
Merlie
07. 09. 2020 19.14
+2
Lessi se vrača...
Petarda10
07. 09. 2020 19.11
+5
Grandeee leoooooo!!!!
olimpija007
07. 09. 2020 18.52
+4
Grande Leo 🐐🐐. Poskrbel še za eno razocaranje madridskih navijacev juventusa
olimpija007
07. 09. 2020 18.52
+5
Grande Leo 🐐🐐
IanNow
07. 09. 2020 18.44
-12
Ha ha ha Messi ne bluzim. Vse je bila igra. Raje povej kok si dobil nove place. Jasno je tudi da bos spomladi podpisal novo pogodbo z barcelono za 2 leti.... Messi nima cohones za menjavo kluba..
Gre gor
07. 09. 2020 19.21
+6
se mi zdi, da tudi ti ne zamenjaš službe, če ti trenutna ustreza...tudi, če so težji dnevi...
Maxx365
07. 09. 2020 19.22
+9
A si smešen, kdo pa bi ob takšnem razpletu dogodkov zanj plačal 700 milijonov evrov? Drugega kot da ostane, mu niti ni preostalo.
Admin je Kekec
07. 09. 2020 19.39
-2
Logicno ze 70miljonov je obcutno prevec ker lahko gre brez odskodnine naslednje leto.mogoce bi placali 120miljonckov ce bi bil star najvec 26let.33 je pa prestaro za bilo kaksen resen projekt z messijem.
Admin je Kekec
07. 09. 2020 19.40
+2
Mislim pa da tudi nebo sel nikamor ker ima se dve mogoce tri leta nogometa na vrhunski ravni to je pa tudi vse.enostavno z mladimi nogami nemore perirat
Mynameisno
08. 09. 2020 08.20
-3
Odigral sem vse FMje od FM05 do FM20(katerega se vedno igram) in da v svojo ekipo pripeljem 33letnika za 120M mora imet prejsnjo sezono poprecno oceno nad 9.00. Moji 30. letniki grejo iz kluba ce nimajo povprecja nad 8.00. Tak da Messija nebi pripeljal niti zastonj 🤣🤣
User513426
08. 09. 2020 10.30
+0
drži se igrice še naprej resno debato pa prepusti drugim
Maxx365
08. 09. 2020 10.50
+0
gizin, ko boš odrasel boš ugotovil, da je realnost nekaj drugega kot tvoje igrice... ali pa tudi ne
Mynameisno
18. 09. 2020 17.28
Odrasel? Me prav zanima kaj mislis koliko sem star 🤣🤣
Psemek_III
07. 09. 2020 18.42
+6
Legenda. Takšen avto imel bi tudi jaz.
Anticripstoned
07. 09. 2020 18.38
+21
Kollerik
08. 09. 2020 12.24
+1