Nogomet

Navijač Evertona v podaljšku vstopil v igro in uspešno izvedel enajstmetrovko

Liverpool, 30. 07. 2022 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

44-letnemu Paulu Strattonu so se sinoči izpolnile sanje vsakega navijača. V dresu Evertona, za katerega navija že od otroštva, je na polnem Goodison Parku v sodnikovem podaljšku vstopil v igro in ob bučni podpori navijačev uspešno izvedel enajstmetrovko. S čim si je nekdanji policaj to prislužil? Z dobrodelnostjo, ki jo je izkazal marca, ko se je dopust odločil prebiti v Ukrajini, kjer je žrtvam vojne dostavljal nujne potrebščine.

Everton in Dinamo iz Kijeva sta se v mestu Beatlov pomerila na tekmi z dobrodelnim pridihom, ki so jo poimenovali Tekma za mir. Prijateljsko tekmo so sicer po rednem delu s prepričljivih 3:0 dobili domačini (za katere je dva gola prispeval Dwight McNeil, ki je h karamelam pred dvema dnevoma pristopil iz Brunleya), zaznamoval pa jo je trenutek, ki se je zgodil šele v sodnikovem podaljšku. Takrat je namreč v igro vstopil veliki navijač Evertona Paul Stratton, ki sploh ni vedel, kaj se dogaja. Zamenjal je Deleja Allija, stekel proti Gwladys Street Endu in si žogo nastavil na belo piko. Z desnico jo je poslal v levi spodnji kot Ruslana Neščereta in se poveselil pred Evertonovimi navijači.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šlo je za izvirno zahvalo za Strattonovo dobrodelnost. Nekdanji policaj se je namreč marca odločil, da se bo v času dopusta namesto ležanja na kavču in gledanja Netflixa raje odpravil na poljsko-ukrajinsko mejo in tam pomagal žrtvam vojne. In to je 44-letnik tudi storil. Z avtom se je opremljen s knjigo osnovnih poljskih izrazov odpravil do meje in zavihal rokave. Ukrajinskim beguncem je na poljski strani meje pomagal pri namestitvi v zatočišča in jim dostavljal osnovne življenjske potrebščine.

Paul Stratton in Mason Holgate
Paul Stratton in Mason Holgate FOTO: AP

Za hvalevredno Strattonovo potezo je slišal britanski komik Michael McIntyre, ki z dobrodelnimi šovi po Veliki Britaniji zbira sredstva za žrtve vojne v Ukrajini. McIntyre je Strattonu sredi oddaje pripravil presenečenje in ga s prevezo na očeh odpeljal na Goodison Park, kjer se je moral preobleči v Evertonov dres. Stratton, ki je že od otroštva velik navijač Evertona, je to z veseljem storil, a niti sanjalo se mu ni, da ga bo le nekaj minut kasneje Evertonov glavni trener Frank Lampard poslal v igro in mu naročil, da izvede enajstmetrovko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Strattonu, ki so mu navijači namenili stoječe ovacije, so se tako na večer, ki ga ne bo nikdar pozabil, izpolnile sanje vsakega navijača.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
30. 07. 2022 18.24
-7
Tam bi ostal ce je tak dober clovek
muceli
28. 11. 2022 21.43
V vsaki pozitivni "zgodbi" lahko nergač najde nekaj negativnega.