Nogomet

Navijač, ki je napadel avtobus Boce: Nisem se mogel zadržati

Buenos Aires, 07. 12. 2018 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred bližajočo se drugo tekmo finala pokala Libertadores, ki jo bosta zaradi incidentov v Buenos Airesu argentinska rivala River Plate in Boca Juniors odigrala v Madridu, je spregovoril eden izmed navijačev Riverja, ki je sodeloval pri obmetavanju avtobusa večnih tekmecev pred povratno tekmo na stadionu Monumental.

Tekme Boce in Riverja vedno poskrbijo, da se o njih govori še dolgo po (in pred) zadnjem sodnikovem žvižgu.
Tekme Boce in Riverja vedno poskrbijo, da se o njih govori še dolgo po (in pred) zadnjem sodnikovem žvižgu. FOTO: AP

Posnetki avtobusa z nogometaši Boce Juniors, ki je v neposredni bližini stadiona Monumental postal tarča podivjanih navijačev, so se hitro razširili po svetu. Hitro je postalo jasno, da je šlo za hud incident, saj so nekateri člani argentinske ekipe utrpeli poškodbe, svoje je dodal še solzivec, s katerim so prisotni policisti poskušali "umiriti" zadeve.

PREDTEKMO

Povratno tekmo pokala Libertadores so konec novembra tako odpovedali, to nedeljo pa bodo argentinski derbi z River Platom nogometaši Boce le odigrali, a na nevtralnem prizorišču v Madridu. Okoli stadiona Santiago Bernabeu in po mestu že zdaj vlada obsedno stanje, policijska operacija naj bi bila najštevilčnejša in najtežje izvedljiva v španski nogometni zgodovini. Obenem se po spletu že širijo posnetki vidnih (in kontroverznih) članov navijaških skupin Boce in Riverja, ki so brez težav odpotovali proti Madridu, nekatere, denimo Maxija Mazzara, so sicer še pravočasno prijeli in poslali nazaj v Argentino.

Trenutek, ko je Firpo proti avtobusu Boce zalučal svoj projektil:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Boli me, da sem šel skozi to'
Tik pred povratno tekmo je za argentinske medije spregovoril do novembra nepoznani Matias Firpo, ki pa je slavo požel ravno zaradi omenjenih dogodkov iz Buenos Airesa, saj je bil med tistimi, ki so z metanjem predmetov proti avtobusu Boce povzročili največ škode. 

"Šel sem s prijatelji, z družino, a v tistem trenutku se nisem mogel zadržati, žal mi je za to. Vem, da nisem ravnal prav, nisem takšen in boli me, da sem šel skozi to," je za televizijo TN ob prihodu na prostost povedal Firpo, ki pa ni pozabil dodati, da gre vsaj delček krivde tudi na račun slabe organizacije. Avtobus Boce je namreč s pomanjkljivim spremstvom zapeljal mimo velike gruče navijačev Riverja. 

"Šlo je malce tudi za napake vseh, policije, vseh ljudi, ki se motijo, tako kot sem se sam," je dodal Firpo. "Na tekmo grem vedno po (aveniji, op. a.) Quinterosu, policija jo je zaprla in tam se je nabralo veliko ljudi, ker jim niso dovolili skozi. Nikoli si nismo mislili, da bodo avtobus poslali tu mimo, saj se je nabrala velika skupina ljudi, ko pa je avtobus prišel, je bila katastrofa. Policisti so odrivali ljudi nazaj, nato pa se je zgodilo, kar se je."

PREDTEKMO2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnicax5
07. 12. 2018 20.18
+4
Ali se temu reče navijač? Ni ne navijač temveč razgajač. Ta na tribuni nima kaj delati! Pa tudi v Madridu bi morala biti prazna tribuna.
pepe007
07. 12. 2018 10.53
+10
Človek je pač čredna žival. To je pri takih dogodkih treba upoštevati v dovolj veliki meri. Po drugi strani, če ne bi bili čredne živali, kdo sploh bi gledal nek šport. Kvečjemu bi se z njim ukvarjal. Prav nič nas ne bi brigalo, kaj drugi člani črede počnejo izjemnega.
b75
07. 12. 2018 10.03
+17
glavo pregledat...al si al pa nisi...diht