Nogomet

Navijačem Arsenala je prekipelo: 'Unai Emery, odidi'

London, 29. 11. 2019 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski nogometni strokovnjak Unai Emery se je po porazu angleškega Arsenala v petem krogu evropskega pokala proti nemškemu Eintrachtu iz Frankfurta z 1:2 znašel na udaru kritik, vse glasnejše so zahteve po njegovem odhodu iz tega slovitega londonskega kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Unai Emery
Unai Emery FOTO: AP

Topničarji na zadnjih sedmih tekmah na domačem in mednarodnem prizorišču pod taktirko Unaija Emeryja sploh še niso okusili slasti zmage, kar se je nazadnje zgodilo leta 1992, ko jih je vodil Škot George Graham. Arsenal v tej sezoni kaže dokaj povprečne predstave. V elitnem angleškem ligaškem tekmovanju premier league je na osmem mestu. Na trinajstih odigranih tekmah je dosegel štiri zmage, šestkrat igral neodločeno in doživel tri poraze. V skupinskem delu evropske lige je pred zadnjim krogom resda v vodstvu z desetimi točkami, a lahko se zgodi, da bo ostal brez izločilnih tekem. Drugouvrščeni Eintracht zaostaja točko, tretjeuvrščeni belgijski Standard iz Liega pa tri točke. Arsenal bo v zadnjem krogu, 12. decembra, gostoval v Belgiji, Eintracht pa bo gostil portugalski Guimaraes. Po koncu četrtkove tekme na Emirates Stadium v Londonu je španski strokovnjak doživel "koncert žvižgov", nezadovoljni privrženci londonskega kluba pa v rokah držali transparente z napisom Emery odidi.

Španec je v London prišel lani, ko je na tem položaju zamenjal Francoza Arsena Wengerja, ki je kar 22 let vodil Arsenal. Pred tem je 48-letni Emery treniral španske ekipe Almeria, Valencia in Sevilla, ruski Spartak iz Moskve in francoski PSG.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
29. 11. 2019 11.51
+2
Tudi Janši so njegovi nekoč mahali z belimi robčki, pa je postal tiho. Samo še na Twiterju malo besedeči !
AtleticoSLO
29. 11. 2019 11.30
+7
Unai je že odletel...
kadabra
29. 11. 2019 11.13
+5
Pri Unitedu je še precej slabše pa se navijači sploh ne pritožujejo. Največji angleški klub tone hitreje kot titanic, navijači so pa zadovoljni s svojim trenerjem. Smešno...
Debely
29. 11. 2019 12.17
+0
Manure ni največji angleški klub! Vsekakor pa so na pravi poti. Če bodo hoteli pa instant uspeh, je pa pot napačna. Instant klubi so taki kot sta Shitty in Chelsea. To dolgoročno ni nič vredno.
kadabra
01. 12. 2019 14.53
+1
Kdo pa je? Liverpool? United 13 naslovov PL, Liverpool 0. Bomo gledali na lovorike, ki so bile osvojene še s kvadratno žogo?
blef
29. 11. 2019 09.48
+8
Wenger se zadnje dve leti ni uvrstil v ligo prvakov ampak to sedaj je še precej slabše . Takoj naj odide.