Nogomet

Rdeče-beli del Madrida slavi: Oblak naj bi do božiča podaljšal pogodbo

Madrid, 27. 08. 2018 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jan Oblak je bil junak zadnje ligaške tekme madridskega Atletica, ki je veliko težje od pričakovanj na domači zelenici dobil mestni derbi z Rayem Vallecanom (1:0). Škofjeločan se je izkazal z obrambo v enem zadnjih napadov, po zmagi pa veselja za navijače rdeče-belih očitno še ni konec.

Jan Oblak (v zelenem dresu) s soigralci proslavlja majsko zmago v Ligi Evropa.
Jan Oblak (v zelenem dresu) s soigralci proslavlja majsko zmago v Ligi Evropa. FOTO: AP
Po zadnjih informacijah je Paris Saint-Germain v lovu za okrepitvami na levem boku obrambe zdaj začel razmišljati o Portugalcu Raphaëlu Guerreiru, zato bi lahko Filipe Luis kljub temu, da naj bi si želel oditi, ostal pri Atleticu. Brazilcu so po tekmi z Rayem med uradno predstavitvijo ekipe za novo sezono gledalci namenili kar nekaj žvižgov, morda pa bi lahko njegovo slovo ustavil portugalski član Borussie Dortmund. V "trojni" posel med Atleticom, PSG in Dortmundom naj bi se vmešal še Juan Bernat, ki bi lahko zapustil Bayern in se vrnil v Španijo kot član madridskih rdeče-belih.

Španski športni dnevnik AS je na svoji spletni strani poročal, da bo Jan Oblak do božiča podaljšal pogodbo z Atletico Madridom, s čimer bi postal eden najbolje plačanih posameznikov v moštvu, ki ga vodi Argentinec Diego Simeone. Simeone je s klubskim vodstvom poleti opravil velik posel s tem, ko je uspel zadržati vse najpomembnejše člane udarne enajsterice na čelu z Oblakom, ki je imel tudi po poročanju dnevnika AS "veliko ponudb".

"S tem, da si del evropske nogometne elite, moraš tudi imeti zaželene igralce in jih kot takšne plačati. Mesto vratarja je bilo med najbolj ogroženimi, torej je imel Oblak veliko ponudb za odhod," piše AS in dodaja: "Zaradi njegove stomilijonske klavzule so nekateri klubi razmišljali o vratarju rdeče-belih. Toda kontakti in dialog med vodilnimi pri rdeče-belih, nogometašem in njegovim agentom so obrodili sadove, čeprav se to ni avtomatično razpletlo v podaljšanje."

'Najlepše darilo za svete tri kralje'
Zdaj, ko se je prvenstvo že začelo in pritiska s strani snubcev ni več, pa naj bi Oblak dokončno podpisal, še poročajo Madridčani. Klubsko vodstvo želi vse skupaj izpeljati še pred božičem, glede na to, da ima Škofjeločan podpisano pogodbo do leta 2021. Nova pogodba bo skorajda zagotovo vsebovala močno povišano odkupno klavzulo, govori se o 200 milijonih evrov, pri dnevniku AS pa dodajajo, da je ravno klavzula za zdaj kamen spotike. Oblaka čaka tudi zajetna povišica, s katero bi ga Atletico uvrstil med najbolje plačane posameznike v ekipi.

"Najlepše darilo za svete tri kralje bo za veliko navijačev 'atletov' podaljšanje Oblakove pogodbe," še piše AS.

OBLAK

IGRALEC TEKME

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žac
27. 08. 2018 18.49
+3
Ah,Oblak! Brez veze besede. Dovolj je samo NAJ,NAJ,NAJ v vseh pogledih. Prvi zveznik Atletika,kakšni Grizmani,Coste in tako naprej. On je ta konj kateri vleče Atletiko.
krneki_123
27. 08. 2018 15.48
+0
Iz La Lige je, vsaj meni, logičen korak v Premier League. Malo mi je žal, da ga ni vzel Liverpool, ker se mi zdi, da je v vzponu, da ne omenjam kultni stadion in navijače. Seveda samo prestop med top klube, na stara leta pa mogoče Francija ali Italija.
cripstoned
27. 08. 2018 11.19
-33
pojdi v anglijo za 2 sezoni potem k real madridu....ne dvomim da bo v prihodnosti oblak clan real madrida!
gullit
27. 08. 2018 11.35
+29
V Realu ga sigurno ne bo. malo spremljaj fuzbal in boš videl kaj se zgodi z nogometaši Atletica ko prestopijo v real.
Kvagleas
27. 08. 2018 15.21
+2