Nogomet

'Navijači hočejo zmage in dober nogomet, trenutno jim tega ne dajemo'

Ljubljana, 11. 04. 2024 11.19 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
7

Nogometaši Olimpije so si po dveh zaporednih zmagah v sredo pred svojimi navijači privoščili nov spodrsljaj in z zadnjimi Radomljami le remizirali (2:2). "Dejstvo je, da prejemamo preveč zadetkov," razočaranja ni skrival trener Zoran Zeljković. Ljubljančan dela sodnikov, na račun katerega so imeli zmaji v zadnjem obdobju precej pripomb, ni želel komentirati. Se pa je zato dotaknil vnovič skromnega obiska v Stožicah.

Za zmaje sta zadela Ivan Durod v prvem polčasu in Timi Max Elšnik v drugem, vendar je bilo to premalo za vse tri točke.
Za zmaje sta zadela Ivan Durod v prvem polčasu in Timi Max Elšnik v drugem, vendar je bilo to premalo za vse tri točke. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je proti Radomljam dvakrat vodila, dolgo imela vse niti igre v svojih nogah, vmes dosegla še tri zadetke, ki so bili razveljavljeni zaradi prepovedanih položajev, na koncu pa se je morala proti Radomljam zadovoljiti le s točko, za katero je po podaji iz kota z glavo poskrbel Gaber Dobrovoljc

"Na žalost smo spet izgubili točke. Dejstvo je, da prejemamo preveč zadetkov, vsako tekmo dva, in težko je vedno dati tri. Na tem smo delali, ampak smo zopet prejeli zadetek prvič, ko je nasprotnik šel čez sredino. V drugem polčasu smo bili preveč na naši polovici in imeli premalo priložnosti. To ni bilo dovolj dobro," je črto pod remijem povlekel Zoran Zeljković

V osrčju obrambe je skupaj z Marcelom Ratnikom igral Marko Ristić, ki je prvič začel v prvi postavi članskega moštva. "Dobro smo začeli, na koncu pa nas je kaznovalo, ker nismo izkoristili vseh priložnosti. Kot je povedal trener, v drugem polčasu smo preveč igrali na naši polovici," je dodal 19-letni branilec, ki je večino sezone igral za mladinsko moštvo zmajev.

Tudi ko nimaš žoge, moraš igrati bolje 

Olimpija je v prvih 15 minutah kar trikrat stresla mrežo nasprotnika, vendar je obveljal le en gol. Zadetek Raula Florucza in drugega Ivana Durdova je VAR razveljavil. To pa je po mnenju Zeljkovića vplivalo tudi na nadaljnji potek srečanja. 

"Psihološko smo padli. Zavedam se, zaradi česa. Trenutno smo v situaciji, ko težko odreagiramo. Moramo trpeti. To pa ne spremeni dejstva, da moraš igrati bolje, tudi ko nimaš žoge. Prepoceni prejemamo zadetke," je še enkrat poudaril ljubljanski strokovnjak. 

Priznal je, da so bili vsi trije zadetki upravičeno razveljavljeni. Več od tega pa, kar se dela sodnikov tiče, ni želel komentirati. "Rad bi se osredotočil na naše stvari, ki jih ne delamo dobro. V tem vidim glavni problem," je dejal in dodal, da zagovarja uporabo sistema VAR, ker zmanjšuje napake sodnikov.

Matevž Vidovšek bi pri prvem zadetku moral bolje posredovati. Njegov odbitek je v mrežo zmajev pospravil Matej Malenšek.
Matevž Vidovšek bi pri prvem zadetku moral bolje posredovati. Njegov odbitek je v mrežo zmajev pospravil Matej Malenšek. FOTO: Damjan Žibert

Vidovšek prehitro nazaj? 'Stojim za svojo odločitvijo'

To je bila druga tekma za Matevža Vidovška po poškodbi, spet je prejel dva zadetka. Sploh pri prvem bi se lahko bolje odzval, vendar mu je trener po tekmi stopil v bran. 

Na vprašanje, ali ni nemara svojega prvega vratarja prehitro vrnil med vratnici, je Zeljković odvrnil: "Prevzemam odgovornost. Vedel sem, kaj bo to prineslo, ampak stojim za svojo odločitvijo. Dolgoročno sem prepričan, da bomo imeli veliko več od tega. To me ne preseneča, tudi sam sem bil dlje časa poškodovan. Zame noben zadetek ni 'njegov''. Je pa dejstvo, da bi lahko, tako kot vsi, tudi on igral veliko bolje."

Timi Max Elšnik je znova zadel z bele točke. To je bil njegov deseti zadetek v tej sezoni, sedem jih je dosegel v domačem prvenstvu.
Timi Max Elšnik je znova zadel z bele točke. To je bil njegov deseti zadetek v tej sezoni, sedem jih je dosegel v domačem prvenstvu. FOTO: Luka Kotnik

'Dokler upanje obstaja, se ne bomo predali' 

V sredo je bilo na delu tudi vodilno Celje, ki je na svojem igrišču z 2:1 ugnalo Bravo. Celjani imajo tako ob tekmi več kar 12 točk prednosti. Olimpija jih ima do konca sezone na razpolago še 21, a glede na trenutno toplo-hladno formo zmajev je vprašanje, ali je prvak že odločen, povsem na mestu. 

"Že kar nekaj časa smo v zelo težki situaciji. Dokler upanje obstaja, se ne bomo predali. Kar koli se bo zgodilo, Olimpija mora vsako tekmo igrati na zmago. In zagotovo bo tako," je o boju za ubranitev naslova razmišljal Zeljković. 

Za konec je moral še enkrat več komentirati skromen obisk na največjem stadionu v državi, kjer se je v sredo popoldne po uradnih podatkih zbralo 650 navijačev. "Vedno ponavljam, da imamo zahtevne navijače. Hočejo zmage in dober nogomet. Trenutno tega ne dajemo, zato razumem njihovo razočaranje." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
11. 04. 2024 14.40
+2
Če trener ni sposoben, mora iti! Ne glede na prestopne želje posameznikov so se vedno profesionalni nogometaši. No, naj bi bili, glede na to, da so (rezultatsko) preplačani! Temu primerno je tudi število navijačev. Če so lahko nadigrali Celje, ni nobenega opravičila za izgubljene točke proti ostalim klubom!
Divji petelin
11. 04. 2024 12.36
+3
Vabljeni na tekmo 1. Članske lige MNZ Maribor, nogometni klub MARLES Hiše (NK Limbuš-Pekre) v soboto, zagotovo bo 2 x več navijačev kot v Ljubljani...čevapi, pivo, mlade dame in kakšen gol oziroma žoga v mreži....
gullit
11. 04. 2024 12.57
+1
Čista resnica. Razvajena lj publika gre raje gledat Ronalda, Chelsea, Partizan,...kot pa svoj domači klub.
St. Gallen
11. 04. 2024 12.36
+1
sodniki naj sodijo nepristransko. Tega trenutno ne dajejo.
Divji petelin
11. 04. 2024 12.34
+1
Naša liga je TRIO ADIJO; Čeferin-Radenko in Telemach; uničevalci SLO nogometa skupaj z sodniško organizacijo in komisijo NZS. Sicer pa, če se na tekmi Maribora zunaj tadion zbere enkrat več navijačev kot na vseh ostalih tekmah, vemo koliko je ura...
24bata
11. 04. 2024 12.19
+5
Na vaško tekmo pride več gledalcev.Ekipa brez gledalcev je temna plat .
wsharky
11. 04. 2024 11.45
+3
vseh 150 obiskovalcev derbija v sredo je bilo razočaranih