Nogomet

Navijači Liverpoola bodo hvaležni trenerju: 'Alissonovi starši so menili, da fant nima prihodnosti v nogometu'

London, 31. 07. 2018 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alissonova nogometna pot do najdražjega nogometnega vratarja v zgodovini bi se kmalu končala že v mladosti, če ne bi njegov mladinski trener Daniel Pavan prepričal staršev, da bo zrasel in shujšal, so zapisali pri častniku The Sun.

Številka ena brazilske nogometne reprezentance Alisson Becker je bil kot otrok velik ljubitelj piškotov in sladkih pijač, zato so starši želeli, da bi prenehal z igranjem nogometa in se posvetil šolanju, zdaj pa je za rekordnih 75 milijonov evrov prestopil iz Rome v Liverpool. Pred tem je bil z 52,8 milijoni evrov rekorden prestop Gianluigija Buffona iz lega 2001, ko je prestopil iz Parme v Juventus.

Alissonova vratarska pot bi se lahko kaj kmalu končala.
Alissonova vratarska pot bi se lahko kaj kmalu končala. FOTO: AP

"Nekega dne so me poiskali njegovi starši in mi povedali, da mislijo, da Alisson nima prihodnosti v profesionalnem nogometu, zato so želeli, da zaključi z treniranjem," je za častnik The Sun povedal njegov nekdanji trener Daniel Pavan.

"Menili so, da je njegova prihodnost v študiju in da mora zapustiti klub, a mi jih je uspelo prepričati, da bo Alisson še zrasel, se razvil in imel odlično prihodnost kot vratar."

Pavan je staršem rekel, naj ne skrbijo zaradi njegove velikosti, ker bo zagotovo še zrasel in zagospodoval v kazenskem prostoru - zdaj v višino meri 1,93 metra:

"Alisson je dozoreval počasneje kot vrstniki, zato je bil majhen vratar in bil je tudi težji od drugih. Posledično je tekme velikokrat začenjal na klopi, včasih pa ni bil niti uvrščen v postavo. Bil je tehnično sposoben in od začetka smo računali na to, da bo zrasel. Hvala bogu so me starši poslušali in leto pozneje je bil Alisson za 16 centimetrov in pol višji."

V polfinalu Lige prvakov je Becker še branil barve Rome, slaba dva meseca zatem pa je že prestopil v Liverpool.
V polfinalu Lige prvakov je Becker še branil barve Rome, slaba dva meseca zatem pa je že prestopil v Liverpool. FOTO: AP

Brazilski reprezentant ni tipičen nogometaš, saj prihaja iz srednjega sloja, mati je nepremičninska posrednica, oče pa je bil v usnjenem in čevljarskem poslu.

Novi vratar angleškega Liverpoola se je neskončno želel dokazati brazilskemu klubu Internacional; njihovemu podmladku se je pridružil pri 15 letih in za klub zaigral več kot stokrat.

Pavan, ki je z Alissonom ostal v stiku tudi potem, ko se je ta leta 2016 za 7,5 milijona evrov pridružil Romi, je povedal, da je izredno ponosen na Alissonove predstave na svetovnem prvenstvu, ki so botrovale k prestopu v Premier league.

"Od 13 let, ki jih je preživel pri Internacionalu, je osem let delal z mano. Bilo je obdobje učenja in poučevanja na vseh področjih. Mislim, da smo veliko pripomogli k razvoju Alissona kot športnika, človeka in državljana," je v pogovoru za The Sun zaključil Pavan.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.