Nogomet

Navijači Malmöja oskrunili Ibrahimovićev kip: Izdal nas je!

Malmö, 28. 11. 2019 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kontroverzni Zlatan Ibrahimović je pred dnevi kupil švedski prvoligaški klub Hammarby, kar je močno zmotilo navijače njegovega matičnega Malmöja, ki so oskrunili njegov kip pred stadionom. Spomnimo, predstavniki Hammarbyja so se z 38-letnim nogometašem pretekli teden sestali v Los Angelesu, potem ko je ameriški koncern AEG del svojih delnic prodal Ibrahimoviću, ki je zdaj skoraj četrtinski lastnik. Pri Malmöju mu tega niso oprostili ...

Več videovsebin
  • Razočarani navijač Malmöja kipu Zlatana Ibrahimovića okoli vratu obesil straniščno desko
    01:48
    Razočarani navijač Malmöja kipu Zlatana Ibrahimovića okoli vratu obesil straniščno desko
  • Iz 24UR: Ibrahimović se poslavlja
    01:50
    Iz 24UR: Ibrahimović se poslavlja
  • Iz SVETA: Zlatanov kip
    03:36
    Iz SVETA: Zlatanov kip
  • Zlatan Ibrahimović dobil svoj kip
    01:31
    Zlatan Ibrahimović dobil svoj kip

Kip Zlatana Ibrahimovića pred stadionom švedske ekipe Malmö, kjer je 38-letni napadalec naredil prve resne nogometne korake, je bil oskrunjen in tudi zažgan.

"Očitno je to odziv zagrizenih navijačev sinjemodrih, ki Ibrahimoviću zelo zamerijo, da je postal delni lastnik Hammarbyja in da utegne v kratkem celo zaigrati za to ekipo," piše ESPN, ki je očitno dobro obveščen, saj trdi, da bo "Ibra" v kratkem tudi nastopil za to moštvo.

Zlatan Ibrahimović je z navijači Malmöja še pred mesecem dni proslavljal odprtje kipca ... Po odhodu v Hammarby navijači zahtevajo njegovo odstranitev ...
Zlatan Ibrahimović je z navijači Malmöja še pred mesecem dni proslavljal odprtje kipca ... Po odhodu v Hammarby navijači zahtevajo njegovo odstranitev ... FOTO: AP
Hammarby je ta čas na tretjem mestu švedskega nogometnega prvenstva in bo naslednjo sezono igral v kvalifikacijah za Ligo Evropa.

Enostavno mu ne morejo odpustiti
"Ibrahimović je na Švedskem legenda, njegova vrnitev je velika stvar, toda malokdo si je predstavljal, da se ne bo vrnil k Malmöju in bo šel v tabor zagrizenega tekmeca Hammarbyja," pravijo. 

Ibrahimović je na 116 tekmah v dresu treh kron zabil 62 golov, v  Malmöju pa ga častijo kot boga. Vsaj doslej so ga.

"Kar nekaj ljudi je priznalo, da se nikakor ne strinja z njegovo potezo. Ni jih sram, da so oskrunili kip Zlatana Ibrahimovića. Enostavno mu ne morejo oprostiti tega, da je odšel k zagrizenemu tekmecu. Zanimivo bo videti, kako se bo vse skupaj razpletlo."

IBRAHIMOVIĆ

Kip tudi pobarvali, zdaj še peticija za njegovo odstranitev
Policija je začela preiskavo, iščejo storilce, ki so pobarvali, poškodovali in na koncu tudi zažgali njegov kip.

"Ne samo to, privrženci Malmöja so sprožili peticijo s podpisi za odstranitev Zlatanovega kipa pred stadionom," dodaja ESPN. Navijači so jezni ne samo zaradi tega, ker je okrepil zagrizene tekmece, pač pa so ponoreli, ker je dejal, da odhod v Hammarby ne bo motil navijačev Malmöja.

"Izdaja je izdaja. Večje od te ni. Zlatan Ibrahimović za nas ne obstaja več," je besede vodje navijačev sinje modrih Kaveha Hosseinpourja povzel The Associated Press. "Zaril nam je nož v hrbet. Niti v nočni mori si nismo prestavljali, da bi nam lahko Ibrahimović naredil kaj takega. Sploh ker smo ju pred kratkim pred stadionom odprli kip. Ta odslej za nas nima nobene vrednosti več. Naj ga odstranijo. To zahtevamo."

Zlatan Ibrahimović je nazadnje igral za Los Angeles Galaxy.
Zlatan Ibrahimović je nazadnje igral za Los Angeles Galaxy. FOTO: AP

Pri Hammarbyju pa evforija ob prihodu 'Ibrakadabre'
"To je za nas vse novo, a seveda zelo razburljivo. Zdi se, da gre za pravi čas, saj imamo zelo dobro mlado ekipo, naslednje leto bomo igrali v Evropi. Da smo v klub dobili osebo, s takšno karizmo in strastjo do tega športa, kot ju ima Zlatan Ibrahimović, je neverjetno," je dejal predsednik Hammarbyja Richard von Yxkull. V pogovoru za švedski časnik Aftonbladet je Ibrahimović pojasnil, da bo pomagal Hammarbyju postati najboljši klub v Skandinaviji. Klub ima po njegovem mnenju fantastične navijače in vsi bi ga morali poznati: "Ko bi videli njegov logotip, bi morali ljudje reči: 'Da, to je Hammarby!'"

Na vprašanje, ali bo klubu pomagal tudi s svojim nogometnim znanjem na zelenici, je priljubljeni nogometaš pred dnevi sicer odvrnil: "To se ne bo zgodilo." A mnogi njegovih besed niso vzeli prav resno in švedski mediji trdijo, da bo prav gotovo igral za Hammarby.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, Ibrahimović je pred kratkim sporočil, da zapušča ameriški klub Los Angeles Galaxy. Na to novico so se najprej odzvali pri italijanskem Milanu, kjer so ameriški lastniki napadalcu ponudili sodelovanje, a le če bi bil pripravljen ostati 18 mesecev. V tem primeru so za pol leta pripravljeni plačati šest milijon evrov, poročajo italijanski mediji.

MALMÖ

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzz66
29. 11. 2019 16.21
+8
Še boksarji niso tako "tupi in glupi" kot nogometaši in njihovi privrženci, beri navijači.
Uporabnik1552103
29. 11. 2019 09.05
+4
pa bi kupil tuzla fc
Franci Per?i?
28. 11. 2019 13.12
+7
ha, ha, ha, ha, sami butli na kupu
SadButTrue
28. 11. 2019 13.03
+29
Še enkrat se je pokazalo staro nogometno pravilo: rezultat nog nogometaša, je obratno sorazmeren z rezultatom glave nogometaša.
nightifly
28. 11. 2019 12.55
+36
Od vekomaj naduti ,prepotenten in vcasih nasilen petelin . Prav imajo Svedi .
Enohp
28. 11. 2019 12.38
+13
Ne preseneča me. Poglejte si prebivalsko strukturo in vse bo jasno
solarcek1234
28. 11. 2019 12.11
+15
Amerika ga je sprala igra se pubec ,naj ga polomijo ce je norc
mackon08
28. 11. 2019 12.02
+40
Tu dam prav navijačem, navadna izdaja.
2K18
28. 11. 2019 12.59
+4
Mačkon....Ibra po svoji oceni vlaga v klub, ki mu bo verjetno prinesel dobiček. Vse ostalo je brezpredmetno a ne????? Kam bi ti naložil svoj denar??????????????
tarzan13
28. 11. 2019 11.33
+64
tut na kipu je aroganten