Nogomet

Navijači Manchester Uniteda na trnih: bo 'rešitelj' Van der Sar?

Manchester, 14. 10. 2019 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolgotrajno iskanje (športnega) direktorja pri Manchester Unitedu se morda bliža uspešnemu zaključku, potem ko je legendarni vratar in dolgoletni član "rdečih vragov" Edwin van der Sar priznal, da bi ga morebitna ponudba z Old Trafforda lahko premamila.

Van der Sar (v ospredju) na proslavi državnega in pokalnega naslova po koncu minule sezone v Amsterdamu.
Van der Sar (v ospredju) na proslavi državnega in pokalnega naslova po koncu minule sezone v Amsterdamu. FOTO: AP

Pomanjkanje vizije in nogometno nepodkovanost izvršnega podpredsednika Manchester Uniteda Eda Woodwarda, ki v klubu z blagoslovom ameriške družine Glazer vleče vse niti, številni vidijo kot ena ključnih razlogov za težave, v katerih se praktično vse od slovesa legendarnega trenerja Sira Alexa Fergusona nahaja sloviti klub z Old Trafforda. Pomanjkanje športnega direktorja je v zadnjih sezonah privedlo do neenotne filozofije pri novačenju novih nogometašev, saj so David Moyes, Louis van Gaal in Jose Mourinho vsi iskali posameznike, ki bi najbolj ugajali njihovi taktiki.

UNITED

United v iskanju krvavo potrebnega poznavalca nogometa razmišlja o nekdanjemu vratarju Edwinu van der Sarju, ki je kot izvršni direktor Ajaxa v minuli sezoni proslavil dva velika uspeha: nizozemski velikan je bil le nekaj sekund oddaljen od preboja v finale Lige prvakov, osvojil pa je tudi nizozemsko prvenstvo in pokal.Tudi Van der Sar je zdaj priznal, da bi ga morebitno ponovno sodelovanje z bivšimi delodajalci zanimalo.

Le dve (nogometni) ljubezni
"Poleg moje družine, žene, otrok in prijateljev, imam v življenju dve ljubezni: Ajax, ki me je opazil in mi dal priložnost, da sem zablestel v svetu nogometa, in Manchester United, ki mu je pomagal razviti se tudi pri koncu moje kariere," je za Sports Illustrated dejal Van der Sar, ki je v karieri nosil tudi dres Juventusa in Fulhama.

"Seveda, da bi me zanimal položaj, a najprej se moram tu pri Ajaxu naučiti nekaj več in se še bolj razviti. Pa da vidimo, kaj prinaša prihodnost, United je fantastičen klub z velikim številom navijačev po vsem svetu. Pri Ajaxu sem izvršni direktor, United išče osebo za drug položaj, športnega direktorja, kar je druga vloga. Nekaj malega seveda vem o nogometu ..." dodaja Van der Sar, ki se je k Ajaxu leta 2012 vrnil kot direktor marketinga, štiri leta kasneje pa je napredoval na trenutno funkcijo.

'Močni karakterji so izginili'
Van der Sar je v Manchestru pod taktirko legendarnega Fergusona preživel šest let (2005 ‒ 2011) in osvojil štiri naslove v Premier League ter bil tudi eden od junakov zmage v finalu Lige prvakov, ko je United v Moskvi po izvajanju enajstmetrovk premagal Chelsea. Za ESPN FC je nekdanji nizozemski reprezentant nedavno dejal, da imajo pri "rdečih vragih" težave s pomanjkanjem igralcev z močnim karakterjem.

"Razmišljam o nas samih: ko sem prišel v slačilnico, smo imeli Ryana Giggsa, imeli ste (Paula) Scholesa, imeli ste (Ria) Ferdinanda, (Garyja) Nevilla in tudi Roya Keana v tistem času. Zato mislim, da so bili vedno močni karakterji. In mislim, da so v zadnjih parih letih močni karakterji izginili in ne delajo več razlike," je še ocenil 48-letnik.

AJAX

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
14. 10. 2019 15.20
+0
in potem naj z Solkjerjem sedi na klopi, tako kot zaho z Milaničem.......pa še Giggsa naj pokličejo, ziher se funkcija tudi zanj najde ....Ferguson je znal, si upal in kar je najpomebneje, imel je proste roke......
Styria
14. 10. 2019 14.22
+1
resnicaosvobaja
14. 10. 2019 10.56
-7
ManU bi moral poskusiti še enkrat z Mourinhom, da bodo 100 % prepričani kot Chelsea, ki ga je najel dvakrat