Nogomet

Navijači napadli nogometaše: 'Stopi iz avta, če ne, ti prestrelim nogi'

Buenos Aires, 01. 08. 2023 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
5

Navijači argentinskega nogometnega kluba Velez Sarsfield so po nedeljski prvenstveni tekmi, na kateri se je od nogometa poslovil urugvajski zvezdnik Diego Godin, napadli nogometaše omenjenega kluba. Jezni zaradi poraza so nogometašem grozili z orožjem in jih tepli.

Navijači argentinskega prvoligaša Veleza, ki ima sedež v Buenos Airesu, so po tekmi proti Huracanu, na kateri je Velez izgubil z rezultatom 1:0, pred klubskimi prostori pričakali nogometaše omenjenega kluba. Tekma, ki bi morala biti posebna z vidika slovesa urugvajskega centralnega branilca Diega Godina, se bo zapisala v zgodovino iz popolnoma drugačnih razlogov.

"Nekaj ur po tekmi smo prišli do stadiona po avtomobile. Bila je popolna tema, dokler se ni pripeljalo pet ali šest naših navijačev. Dvakrat so me udarili v obraz, medtem ko so me držali za jakno. Enemu od soigralcev so dejali, da mu bodo prestrelili obe nogi, če ne stopi iz avtomobila. Bil sem povsem prestrašen. Nekateri soigralci niso želeli zapustiti trening centra, da jim navijači ne bi sledili domov," je za ESPN povedal 17-letni napadalec Gianluca Prestianni, ki po incidentu razmišlja, da bi zapustil klub.

Trener Sebastian Mendez je vodstvo kluba obvestil, da se moštvo ne bo vrnilo na treninge, dokler mu ne bo zajamčena varnost. S samo petimi zmagami na 27 tekmah je Velez v konkurenci 28 klubov sezono sklenil na 25. mestu.


 

Nogometaši Veleza
Nogometaši Veleza FOTO: AP

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

banda56
01. 08. 2023 14.31
+9
Nogomet ni več nogomet. To je noro kar se dogaja. Zakaj lahko v drugih športih navijajo športno? ja razumem, strast in vse ampak luba duša ljudje, greš z družino pogeldat eno nogometno tekmo 1. SNL, groza.. Psovke čez sodnike, igralce nasprotnega moštva, pa sej so tudi oni samo ljudje. Kako naj peljem otroka pogledat eno tekmo, če pa bo 85/90 minut poslušal žaljivke, psovke itd... Noro kam smo prišli
Malo_sutra
01. 08. 2023 13.59
+3
Hočejo oni kak euro od njih, briga njih za klub… vsak normalen, ki je zaposlen in živi neko normalo nebi tega počel.
Bubba
01. 08. 2023 13.56
+1
Uporabnik1576861
01. 08. 2023 13.03
+6
zgleda,da so nogometni navijači po celem svetu "bolniki",v VB so pa naredili red
provokatorr
01. 08. 2023 13.07
-2
anglezi se se vedno pretepajo. res je, da ne na in v blizini stadionov, se pa dogovorijo za uro in kraj, pa se tam vsekajo. ne glumi, ce se nisi stopil iz drzave. celo v nemciji so neredi, pa v avstriji, da o svedski sploh ne govorim